Gjelsten: – Hadde aldri bidratt med 20-30 mill. om jeg visste at Solskjær forsvant etter ett år

Molde-investor Bjørn Rune Gjelsten mener Molde og Ole Gunnar Solskjærs originale samarbeidsplan ennå ikke er sluttført, og er overrasket over hvor ettertraktet manageren allerede har blitt.

Video e1f6b26d-1ca2-4dd1-8211-563a34d91ef9.jpg

VIDEO: Se det lengre intervjuet med Bjørn Rune Gjelsten om Ole Gunnar Solskjær, Molde og Aston Villa.

– Det er en veldig spennende mulighet for Ole Gunnar, men vi hadde et prosjekt sammen som vi hadde en 3-5 års horisont på, så denne muligheten kom litt tidlig for oss alle, sier Gjelsten til NRK.

Investoren gjestet NRKs sportsrevy i kveld. 55-åringen har vært en av Moldes mest profilerte bidragsytere, og har siden slutten av 1990-tallet spyttet penger jevnt og trutt inn på kontoen til klubben i hans hjerte.

Gjelsten er også en personlig venn og forretningspartner av Kjell Inge Røkke.

- Ikke forberedt

Moldenseren gikk inn med 20 millioner kroner øremerket til spillerkjøp da det ble klart at Solskjær overtok som Molde-trener høsten 2010.

Overfor NRK innrømmer han at pengestøtten ikke ville vært i den størrelsesordenen dersom Solskjær ikke hadde gitt uttrykk for at han skulle bli værende i Molde i flere år.

– Vi var kanskje ikke forberedt på at tilbudene kunne komme så tidlig. Jeg bidro med 20-30 millioner kroner, og det hadde jeg aldri gjort om jeg visste at Solskjær skulle forsvinne etter ett, ett og et halvt år, sier Gjelsten.

– Målet vårt var å skape en toppklubb over tid som skulle kjempe i Europa. Det har vi ikke rukket ennå, sier Gjelsten.

Negativ til privatjet-turen

Moldenseren forteller at Aker ga Solskjær klar beskjed om at de ikke ønsket at han skulle reise til Birmingham.

– Han (Solskjær journ. anm.) fikk backing av klubben og Aker til å ha en dialog med Villa - dog i diskresjon. Da det ble klart at hele medie-Norge forstod hva som skjedde og Aston Villa noe klønete landet et privatfly i Kristiansund, var det et sterkt ønske fra både Aker og andre om at man måtte ta en pust i bakken å ta hensyn til fellesskapet, forklarer Gjelsten.

- Vil ikke straffe Molde

Etter at Solskjær likevel valgte å reise, trakk Kjell Inge Røkke og hans Aker seg ut som faste bidragsytere til klubben.

Det betyr mellom 20-25 millioner kroner mindre i årlig innskudd til klubbkassa for Molde, som dermed mister en betydelig del av sitt budsjett.

Les også: Aker: - Solskjærs svar er ikke forenelig med fellesskapet

Gjelsten påpeker imidlertid at Røkke fortsatt vil bidra som privatperson.

– Det er forskjell mellom Aker og Kjell Inge Røkkes personlige bidrag. Aker er en profesjonell aktør som har et forhold til Ole Gunnar Solskjær i form av at han er på lønnslista til selskapet. Når Ole Gunnar nå har andre tanker og flagger de offentlig, må Aker reagere som de gjør.

- Hvorfor det?

– Man må ha tillit til dem som spiller på laget. Når det gjelder Kjell Inge Røkke så har sagt at han vil fortsette å støtte klubben som privatperson, i form av «Prosjekt Tilhørighet» (støtteprosjekt til lokalmiljøet i Molde journ. anm.) og at klubben kan bruke stadion uten kostnader, sier Gjelsten, og legger til:

Bjørn Rune Gjelsten gjør det klart at han personlig vil fortsette å støtte klubben.

– Røkke har sagt at han kan ikke stå sammen med Aker for en oppfølging mot klubben når Ole Gunnar er på andre jaktmarked mentalt i hodet sitt.

Aker trekker seg ut, men Røkke gjør opp for det gjennom sitt eget engasjement.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp