NRK Meny
Normal

Gjelsten: – Hadde aldri bidratt med 20-30 mill. om jeg visste at Solskjær forsvant etter ett år

Molde-investor Bjørn Rune Gjelsten mener Molde og Ole Gunnar Solskjærs originale samarbeidsplan ennå ikke er sluttført, og er overrasket over hvor ettertraktet manageren allerede har blitt.

Video e1f6b26d-1ca2-4dd1-8211-563a34d91ef9.jpg

VIDEO: Se det lengre intervjuet med Bjørn Rune Gjelsten om Ole Gunnar Solskjær, Molde og Aston Villa.

– Det er en veldig spennende mulighet for Ole Gunnar, men vi hadde et prosjekt sammen som vi hadde en 3-5 års horisont på, så denne muligheten kom litt tidlig for oss alle, sier Gjelsten til NRK.

Investoren gjestet NRKs sportsrevy i kveld. 55-åringen har vært en av Moldes mest profilerte bidragsytere, og har siden slutten av 1990-tallet spyttet penger jevnt og trutt inn på kontoen til klubben i hans hjerte.

Gjelsten er også en personlig venn og forretningspartner av Kjell Inge Røkke.

- Ikke forberedt

Moldenseren gikk inn med 20 millioner kroner øremerket til spillerkjøp da det ble klart at Solskjær overtok som Molde-trener høsten 2010.

Overfor NRK innrømmer han at pengestøtten ikke ville vært i den størrelsesordenen dersom Solskjær ikke hadde gitt uttrykk for at han skulle bli værende i Molde i flere år.

– Vi var kanskje ikke forberedt på at tilbudene kunne komme så tidlig. Jeg bidro med 20-30 millioner kroner, og det hadde jeg aldri gjort om jeg visste at Solskjær skulle forsvinne etter ett, ett og et halvt år, sier Gjelsten.

– Målet vårt var å skape en toppklubb over tid som skulle kjempe i Europa. Det har vi ikke rukket ennå, sier Gjelsten.

Negativ til privatjet-turen

Moldenseren forteller at Aker ga Solskjær klar beskjed om at de ikke ønsket at han skulle reise til Birmingham.

– Han (Solskjær journ. anm.) fikk backing av klubben og Aker til å ha en dialog med Villa - dog i diskresjon. Da det ble klart at hele medie-Norge forstod hva som skjedde og Aston Villa noe klønete landet et privatfly i Kristiansund, var det et sterkt ønske fra både Aker og andre om at man måtte ta en pust i bakken å ta hensyn til fellesskapet, forklarer Gjelsten.

- Vil ikke straffe Molde

Etter at Solskjær likevel valgte å reise, trakk Kjell Inge Røkke og hans Aker seg ut som faste bidragsytere til klubben.

Det betyr mellom 20-25 millioner kroner mindre i årlig innskudd til klubbkassa for Molde, som dermed mister en betydelig del av sitt budsjett.

Les også: Aker: - Solskjærs svar er ikke forenelig med fellesskapet

Gjelsten påpeker imidlertid at Røkke fortsatt vil bidra som privatperson.

– Det er forskjell mellom Aker og Kjell Inge Røkkes personlige bidrag. Aker er en profesjonell aktør som har et forhold til Ole Gunnar Solskjær i form av at han er på lønnslista til selskapet. Når Ole Gunnar nå har andre tanker og flagger de offentlig, må Aker reagere som de gjør.

- Hvorfor det?

– Man må ha tillit til dem som spiller på laget. Når det gjelder Kjell Inge Røkke så har sagt at han vil fortsette å støtte klubben som privatperson, i form av «Prosjekt Tilhørighet» (støtteprosjekt til lokalmiljøet i Molde journ. anm.) og at klubben kan bruke stadion uten kostnader, sier Gjelsten, og legger til:

Bjørn Rune Gjelsten gjør det klart at han personlig vil fortsette å støtte klubben.

– Røkke har sagt at han kan ikke stå sammen med Aker for en oppfølging mot klubben når Ole Gunnar er på andre jaktmarked mentalt i hodet sitt.

Aker trekker seg ut, men Røkke gjør opp for det gjennom sitt eget engasjement.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.