Gerrards skade kan koste

Det engelske fotballforbundet (FA) må trolig bla opp 5 millioner kroner til Liverpool etter at lagkaptein Steven Gerrard ble skadd i landskampen mot Frankrike onsdag.

Steven Gerrard

En frustrert Steven Gerrard måtte gå av banen med skade

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Gerrard blir ute av spill i opptil en måned på grunn av lårskaden han pådro seg på slutten av kampen. Liverpool føler seg lurt av England, som brøt en avtale gjort på forhånd om at Gerrard ikke skulle spille mer en 60 minutter, ifølge aviser som
Daily Mail og The Guardian.

Dekke lønn

De 500.000 pundene (4,8 millioner kroner) er ment som en dekning av midtbanemannens lønn de ukene han er ute. Og en grunn til at Liverpool trolig får pengene er at FA, som et av få fotballforbund, forsikrer spillerne sine dyrt mot skader på internasjonalt oppdrag.

Tidligere har Newcastle, Arsenal og Tottenham, blant andre, fått erstatning for skader på Michael Owen, Theo Walcott og Jermain Defoe mens de spilte for England. Dette er penger som kommer fra forsikringene, ikke fra FAs egen lommebok.

Til tross for avtalebruddet og en sannsynlig kompensasjon, var det ingen unnskyldning å spore hos landslagssjef Fabio Capello etter onsdagens kamp.

- Jeg skal snakke med Roy Hodgson (Liverpools manager). Men jeg vil ikke si unnskyld. Vi spilte med et ungt lag og trengte kapteinen vår. Vi måtte ta av Rio Ferdinand og Gareth Barry i pausen og vi hadde heller ikke mange midtbanespillere, lød italienerens svar til Daily Mail.

Twitter-reaksjon

Den første reaksjonen fra Liverpool kom fra klubbens fysiske trener Darren Burgess via Twitter:

«Komplett amatørskap, og nå betaler vi prisen for deres inkompetanse, tvitret Burgess.»

Kritikken ble imidlertid tonet noe ned av Burgess' overordnede, Peter Brukner, som har kommet med Liverpools eneste offisielle uttalelse om saken.

- Om du vil spille på landslaget, må du akseptere å spille så lenge de ønsker. Omstendighetene i kampen gjorde at Steven spilte lenger enn vi ønsket, noe som er skuffende, men vi kan ikke gjøre noe med det nå. Vi må jobbe så hardt vi kan for å få ham tilbake i spill, sa Brukner.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial