Gerrards skade kan koste

Det engelske fotballforbundet (FA) må trolig bla opp 5 millioner kroner til Liverpool etter at lagkaptein Steven Gerrard ble skadd i landskampen mot Frankrike onsdag.

Steven Gerrard

En frustrert Steven Gerrard måtte gå av banen med skade

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Gerrard blir ute av spill i opptil en måned på grunn av lårskaden han pådro seg på slutten av kampen. Liverpool føler seg lurt av England, som brøt en avtale gjort på forhånd om at Gerrard ikke skulle spille mer en 60 minutter, ifølge aviser som
Daily Mail og The Guardian.

Dekke lønn

De 500.000 pundene (4,8 millioner kroner) er ment som en dekning av midtbanemannens lønn de ukene han er ute. Og en grunn til at Liverpool trolig får pengene er at FA, som et av få fotballforbund, forsikrer spillerne sine dyrt mot skader på internasjonalt oppdrag.

Tidligere har Newcastle, Arsenal og Tottenham, blant andre, fått erstatning for skader på Michael Owen, Theo Walcott og Jermain Defoe mens de spilte for England. Dette er penger som kommer fra forsikringene, ikke fra FAs egen lommebok.

Til tross for avtalebruddet og en sannsynlig kompensasjon, var det ingen unnskyldning å spore hos landslagssjef Fabio Capello etter onsdagens kamp.

- Jeg skal snakke med Roy Hodgson (Liverpools manager). Men jeg vil ikke si unnskyld. Vi spilte med et ungt lag og trengte kapteinen vår. Vi måtte ta av Rio Ferdinand og Gareth Barry i pausen og vi hadde heller ikke mange midtbanespillere, lød italienerens svar til Daily Mail.

Twitter-reaksjon

Den første reaksjonen fra Liverpool kom fra klubbens fysiske trener Darren Burgess via Twitter:

«Komplett amatørskap, og nå betaler vi prisen for deres inkompetanse, tvitret Burgess.»

Kritikken ble imidlertid tonet noe ned av Burgess' overordnede, Peter Brukner, som har kommet med Liverpools eneste offisielle uttalelse om saken.

- Om du vil spille på landslaget, må du akseptere å spille så lenge de ønsker. Omstendighetene i kampen gjorde at Steven spilte lenger enn vi ønsket, noe som er skuffende, men vi kan ikke gjøre noe med det nå. Vi må jobbe så hardt vi kan for å få ham tilbake i spill, sa Brukner.

Fotballnyheter