Gamst om FCK-interessen: – Jeg vurderer det seriøst hvis det kommer et bud

Morten Gamst Pedersen legger ikke skjul på at interessen fra FC København frister ham. I Blackburn er han helt ute i kulden.

Gamst Pedersen i Blackburn

Morten Gamst Pedersen ser ut til å være ferdig i Blackburn. Han innrømmer at interessen fra FC København er smigrende.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Jeg har ikke vært i kontakt med FCK selv, men jeg har hørt at de skal være interesserte. Det synes jeg er smigrende, sier Morten Gamst Pedersen i et intervju med danske BT.

Tidligere i sommer ble det kjent at 31-åringen kan forlate Blackburn gratis.

– Smigrende

Likevel har Gamst hittil ikke utelukket at han vil bli værende i Blackburn ut kontraktstiden.

Mandag ble det imidlertid kjent at danske FC København ønsker den tidligere landslagsspilleren , og Gamst Pedersen gjør ikke mye for å legge en demper på ryktene.

– Det er som sagt smigrende når en klubb er interessert. Det tar jeg til etterretning og vil vurdere det seriøst om det kommer et bud. Men vi får se, enn så lenge er det ikke noe konkret, understreker han.

– Spennende

Vadsøværingen trekker frem muligheten til å få spille i mesterligaen som noe av det mest attraktive ved FCK.

– FC København er vel den største klubben i Skandinavia. De er i mesterligaen, og det har de oppnådd med de mange ressursene de har. Den danske ligaen er kanskje den beste i Skandinavia for tiden, og i tillegg har Danmark alltid hatt mange gode spillere. Så det er spennende, medgir han overfor BT.

Mye på benken

Gamst Pedersen har spilt over 300 kamper for Blackburn, og er regnet som en klubblegende av supporterne.

Mot slutten av forrige sesong ble han imidlertid sittende mest på benken, og før denne sesongen er det gjort klart at han ikke er blant spillerne Blackburn vil satse på.

– Har vært vanskelig

For tiden trener han med andrelaget til klubben.

Gamst Pedersen sier til avisen at det ikke er vonde følelser mellom ham og Blackburn, og at han vil se tilbake på tiden der som en fantastisk periode i livet sitt.

– Det har vært en god tid, og jeg har spilt den beste fotballen i livet mitt her. Det har vært stort og helt fantastisk å være en del av Premier League, men i det siste har det vært vanskelig med skiftende managere og manglende stabilitet, medgir han.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Viking utestenger sesongkortholder

  Viking har utestengt en tilskuer på grunn av rasistiske tilrop under hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag.

  – Det var leder i Vikinghordene, Roar Åkerlund, som rapporterte inn hendelsen til klubben like etter kampslutt. Klubben har hatt et møte med den aktuelle supporteren som erkjenner hendelsen, skriver klubben i en pressemelding.

  Tilskueren er utestengt fra 30 kamper og ekskluderes også fra Vikinghordene i samme tidsrom.

  – En trist sak for alle som er glad i fotball og Viking. Vi ønsker å beklage overfor Bodø/Glimt, øvrige tilskuere på SR-Bank Arena og resten av fotball-Norge. Vi ønsker ikke at slike situasjoner skal oppstå på våre tribuner, og vil fortsette å jobbe aktivt sammen med idretten i kampen mot rasisme og diskriminering, sier daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Seieren glapp på overtid for Deila

  Det ble dramatisk da Ronny Deila og hans New York City spilte uavgjort mot New York Red Bulls natt til torsdag. Red Bulls utlignet i det 102. minuttet.

  En frustrert Deila måtte se at en avslutning som gikk rett opp i armen til Maxime Chanot fra kloss hold, ble vurdert av VAR. Da var det kun sekunder igjen av den tillagte overtiden på åtte minutter. Bortelaget ble tildelt straffesparket etter en lang vurdering av dommerteamet, og polske Patryk Klimala satte den inn og sørget for 1-1.

  Med over 101 minutter spilt er Klimalas scoring den seneste som er scoret i MLS-historien i en ordinær kamp.

  En halvtime tidligere ble Deilas midtbanemann Keaton Parks sendt i dusjen med direkte rødt kort for en takling. Valentin Castellanos scoret New York Citys eneste mål.

  Deilas lag er på 3.-plass i MLS' avdeling øst.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo