NRK Meny
Normal

Gamst om FCK-interessen: – Jeg vurderer det seriøst hvis det kommer et bud

Morten Gamst Pedersen legger ikke skjul på at interessen fra FC København frister ham. I Blackburn er han helt ute i kulden.

Gamst Pedersen i Blackburn

Morten Gamst Pedersen ser ut til å være ferdig i Blackburn. Han innrømmer at interessen fra FC København er smigrende.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Jeg har ikke vært i kontakt med FCK selv, men jeg har hørt at de skal være interesserte. Det synes jeg er smigrende, sier Morten Gamst Pedersen i et intervju med danske BT.

Tidligere i sommer ble det kjent at 31-åringen kan forlate Blackburn gratis.

– Smigrende

Likevel har Gamst hittil ikke utelukket at han vil bli værende i Blackburn ut kontraktstiden.

Mandag ble det imidlertid kjent at danske FC København ønsker den tidligere landslagsspilleren , og Gamst Pedersen gjør ikke mye for å legge en demper på ryktene.

– Det er som sagt smigrende når en klubb er interessert. Det tar jeg til etterretning og vil vurdere det seriøst om det kommer et bud. Men vi får se, enn så lenge er det ikke noe konkret, understreker han.

– Spennende

Vadsøværingen trekker frem muligheten til å få spille i mesterligaen som noe av det mest attraktive ved FCK.

– FC København er vel den største klubben i Skandinavia. De er i mesterligaen, og det har de oppnådd med de mange ressursene de har. Den danske ligaen er kanskje den beste i Skandinavia for tiden, og i tillegg har Danmark alltid hatt mange gode spillere. Så det er spennende, medgir han overfor BT.

Mye på benken

Gamst Pedersen har spilt over 300 kamper for Blackburn, og er regnet som en klubblegende av supporterne.

Mot slutten av forrige sesong ble han imidlertid sittende mest på benken, og før denne sesongen er det gjort klart at han ikke er blant spillerne Blackburn vil satse på.

– Har vært vanskelig

For tiden trener han med andrelaget til klubben.

Gamst Pedersen sier til avisen at det ikke er vonde følelser mellom ham og Blackburn, og at han vil se tilbake på tiden der som en fantastisk periode i livet sitt.

– Det har vært en god tid, og jeg har spilt den beste fotballen i livet mitt her. Det har vært stort og helt fantastisk å være en del av Premier League, men i det siste har det vært vanskelig med skiftende managere og manglende stabilitet, medgir han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.