– Det er opp til meg om jeg blir eller ikke

Morten Gamst Pedersen (31) har blitt linket bort fra Blackburn i flere uker, men nordmannen nekter å la seg presse til et klubbskifte.

Gamst Pedersen i Blackburn

Morten Gamst Pedersen nekter å la seg fryses ut av Blackburn.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Det er opp til meg om jeg blir eller ikke. Det er ingen som kan tvinge meg til å dra. Jeg er en del av Blackburn og er stolt av det, sier Gamst Pedersen til lokalavisen Lancashire Telegraph.

Morten Gamst Pedersen på Blackburn-benken

Morten Gamst Pedersen sittende på Blackburn-benken.

Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

«Gamsten», som omtales som en publikumsfavoritt av avisen, forbereder seg på sin tiende sesong som utenlandsproff, men mye tyder på at den tidligere Tromsø-vingen må se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Får ikke spille

Pedersen har ikke vært delaktig i Lancashire-klubbens to første seriekamper. Nordmannen var ikke engang på benken i lørdagens 1-0-tap for Nottingham Forest.

Men nordmannen står på at han fortsatt har ett år igjen av kontrakten sin.

– Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje. Klubben har sagt at jeg kan forlate klubben gratis og snakke med andre klubber. Det betyr ikke at jeg har spilt min siste kamp for Blackburn, sier Pedersen.

Vadsøværingen forteller videre om sitt sterke bånd til klubben og lokalmiljøet.

Vil redusere lønnsutgifter

– Jeg bryr meg om alle folkene i Blackburn Rovers, ikke bare lagkameratene men alle som jobber i klubben. Jeg har fått mange venner og de betyr mye for meg, sier nordmannen med 74 A-landskamper for Norge.

Gamst Pedersen har vært i Blackburn siden 2004, men har fått mindre og mindre spilletid de siste sesongene. Stoke City er blant klubbene som skal være interessert i nordmannen.

Situasjonen blir heller ikke enklere med tanke på Blackburns ambisjoner om å redusere lønnsutgiftene. Gamst Pedersen er klubbens høyest lønnede spiller med rundt 500.000 kroner i ukelønn.

Sommeren 2010 signerte han sin siste kontrakt med klubben, som strekker seg til sommeren 2014.

Morten Gamst Pedersen i Blackburn

Ett av Morten Gamst Pedersens største øyeblikk i Blackburn-drakta: To scoringer mot Manchester United da laget vant 2-1 på Old Trafford i september 2005.

Foto: MARTYN HARRISON / AFP

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Viking utestenger sesongkortholder

  Viking har utestengt en tilskuer på grunn av rasistiske tilrop under hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag.

  – Det var leder i Vikinghordene, Roar Åkerlund, som rapporterte inn hendelsen til klubben like etter kampslutt. Klubben har hatt et møte med den aktuelle supporteren som erkjenner hendelsen, skriver klubben i en pressemelding.

  Tilskueren er utestengt fra 30 kamper og ekskluderes også fra Vikinghordene i samme tidsrom.

  – En trist sak for alle som er glad i fotball og Viking. Vi ønsker å beklage overfor Bodø/Glimt, øvrige tilskuere på SR-Bank Arena og resten av fotball-Norge. Vi ønsker ikke at slike situasjoner skal oppstå på våre tribuner, og vil fortsette å jobbe aktivt sammen med idretten i kampen mot rasisme og diskriminering, sier daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Seieren glapp på overtid for Deila

  Det ble dramatisk da Ronny Deila og hans New York City spilte uavgjort mot New York Red Bulls natt til torsdag. Red Bulls utlignet i det 102. minuttet.

  En frustrert Deila måtte se at en avslutning som gikk rett opp i armen til Maxime Chanot fra kloss hold, ble vurdert av VAR. Da var det kun sekunder igjen av den tillagte overtiden på åtte minutter. Bortelaget ble tildelt straffesparket etter en lang vurdering av dommerteamet, og polske Patryk Klimala satte den inn og sørget for 1-1.

  Med over 101 minutter spilt er Klimalas scoring den seneste som er scoret i MLS-historien i en ordinær kamp.

  En halvtime tidligere ble Deilas midtbanemann Keaton Parks sendt i dusjen med direkte rødt kort for en takling. Valentin Castellanos scoret New York Citys eneste mål.

  Deilas lag er på 3.-plass i MLS' avdeling øst.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo