NRK Meny
Normal

– Det er opp til meg om jeg blir eller ikke

Morten Gamst Pedersen (31) har blitt linket bort fra Blackburn i flere uker, men nordmannen nekter å la seg presse til et klubbskifte.

Gamst Pedersen i Blackburn

Morten Gamst Pedersen nekter å la seg fryses ut av Blackburn.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Det er opp til meg om jeg blir eller ikke. Det er ingen som kan tvinge meg til å dra. Jeg er en del av Blackburn og er stolt av det, sier Gamst Pedersen til lokalavisen Lancashire Telegraph.

Morten Gamst Pedersen på Blackburn-benken

Morten Gamst Pedersen sittende på Blackburn-benken.

Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

«Gamsten», som omtales som en publikumsfavoritt av avisen, forbereder seg på sin tiende sesong som utenlandsproff, men mye tyder på at den tidligere Tromsø-vingen må se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Får ikke spille

Pedersen har ikke vært delaktig i Lancashire-klubbens to første seriekamper. Nordmannen var ikke engang på benken i lørdagens 1-0-tap for Nottingham Forest.

Men nordmannen står på at han fortsatt har ett år igjen av kontrakten sin.

– Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje. Klubben har sagt at jeg kan forlate klubben gratis og snakke med andre klubber. Det betyr ikke at jeg har spilt min siste kamp for Blackburn, sier Pedersen.

Vadsøværingen forteller videre om sitt sterke bånd til klubben og lokalmiljøet.

Vil redusere lønnsutgifter

– Jeg bryr meg om alle folkene i Blackburn Rovers, ikke bare lagkameratene men alle som jobber i klubben. Jeg har fått mange venner og de betyr mye for meg, sier nordmannen med 74 A-landskamper for Norge.

Gamst Pedersen har vært i Blackburn siden 2004, men har fått mindre og mindre spilletid de siste sesongene. Stoke City er blant klubbene som skal være interessert i nordmannen.

Situasjonen blir heller ikke enklere med tanke på Blackburns ambisjoner om å redusere lønnsutgiftene. Gamst Pedersen er klubbens høyest lønnede spiller med rundt 500.000 kroner i ukelønn.

Sommeren 2010 signerte han sin siste kontrakt med klubben, som strekker seg til sommeren 2014.

Morten Gamst Pedersen i Blackburn

Ett av Morten Gamst Pedersens største øyeblikk i Blackburn-drakta: To scoringer mot Manchester United da laget vant 2-1 på Old Trafford i september 2005.

Foto: MARTYN HARRISON / AFP

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.