Derfor frykter Nielsen alt Ødegaard-oppstyret

MARIENLYST (NRK.no): Speidere, internasjonale medier og landslagsforventninger. Martin Ødegaard (15) kan ta fokuset bort fra laget Strømsgodset.

Nielsen

NØKKELMANN: Martin Ødegaard (t.v.) nyter stor tillit under Strømsgodset-trener David Nielsen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Matt Barlow

IMPONERT: Daily Mail-journalist Matt Barlow lar seg begeistre av Martin Ødegaard.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Det sier trener David Nielsen til NRK.no etter å ha tapt 3-2 mot Stabæk på Marienlyst lørdag. Han så spillerne jage en utlikning, men det endte i stedet med nok et hjemmetap for drammenserne - som i flere år har vært tilnærmet uslåelige i Drammen.

  • Se eliteserietabellen nederst i saken!

Men tross tapet var Martin Ødegaard på alles lepper. 15-åringen ble kåret til hjemmelagets beste av den lokale juryen, og i pressesonen sto også representanter fra engelsk presse.

Ødegaard har allerede fylt spaltemeter på spaltemeter i utlandet, og europeiske storklubber ligger langflate etter stortalentet.

– Redd lagets prestasjon skal drukne

Men det er likevel ikke det store presset på 15-åringen som bekymrer treneren.

– Jeg er redd for at lagets prestasjon skal drukne i hvordan Martin spiller. Det er jeg selvfølgelig veldig redd for, men det foregår i mediene og det skal ikke vi ha fokus på, sier Nielsen.

– Hvorfor er du redd for det?

– Det handler jo for det første om at vi har andre spillere som gjør det bra. I dag taper vi en fotballkamp, og da bør dét være i fokus i stedet for hvordan enkeltspillere gjør det, sier Nielsen.

Ødegaard ble enda hetere for fotballverden da han ble tatt ut på landslaget tirsdag. 15-åringen kan dermed bli tidenes yngste landslagsspiller for Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hoseth

BRILJERTE: Magne Hoseth sto bak begge Stabæk-målene i 1. omgang før han måtte ut med skade.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Veldig imponerende

Slikt blir naturlig nok lagt merke til. Lørdag hadde storavisen Daily Mail sendt reporter Matt Barlow fra England til Norge utelukkende for å se på Ødegaard.

– Det er noe søramerikansk over ham. Han er god med begge føtter, og han har et veldig godt overblikk, sier Barlow, som legger til at de britiske mediene begynner å få opp øynene for ham.

– Det han gjør som 15-åring, er veldig imponerende. Vi planlegger å se ham i Stavanger (landskamp) også, sier journalisten.

Barlow spurte ut David Nielsen lenge om Martin Ødegaard etter kampen. 15-åringen selv mener at treneren har et poeng i at fokuset fort blir feil.

– Det er ikke sånn det skal være. Når vi taper kamper, skal vi ikke være fornøyde. Nå skal vi deppe i kveld, og så kommer vi oss i morgen, sier Ødegaard.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jalasto

ENDELIG: Ville Jalasto scoret sitt aller første mål i eliteserien.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Bør beskytte ham

15-åringen måtte finne seg i å bli satt i skyggen av ringreven Magne Hoseth (33) i lørdagens kamp. Romsdalingen scoret det første og serverte det andre før han måtte ut i pausen etter å ha fått en smell.

Trener Bob Bradley sa til NRK.no at han ser likheter mellom Hoseth og Ødegaard, og selv om Hoseth tok sammenligningen med et smil, har han også en klar oppfordring til Strømsgodset.

– Jeg tror Strømsgodset bør beskytte ham veldig godt i fremtiden slik at han får lov til å utvikle seg, sier Hoseth.

33-åringen er mektig imponert over det Ødegaard presterer.

– Det er veldig imponerende det han gjør med ballen. Han er smart og leter hele tiden etter de riktige løsningene, sier Hoseth.

Nå venter en enda større scene for 15-åringen: Landskampen mot Forente arabiske emirater 27. august.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter