NRK Meny
Normal

Fra mareritt til ekstase – og tilbake igjen

Herlig angrepsspill, forsvarskollaps og tabber. Det preget den sjuende serierunden, hvor det nesten ble fire mål i snitt per kamp.

TIL

STYGG SMELL: Tromsø ledet 3-1 sent i 2.-omgang, men Mjøndalen slo tilbake og snudde kampen i sluttminuttene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Og dette husker vi best:

1. Vikings gratisstunt

Viking
Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Viking har slitt med å dra folk til hjemmekampene, og gjorde en vri til kampen mot Odd: De delte rundhåndet ut gratisbilletter. Mens bare drøyt 7000 tok turen for å se lagets glimrende kamp med 2-1 over Molde nylig, hadde stuntet trukket 12.473 til kampen mot Odd. De fleste av dem gikk noe misfornøyd hjem etter at de mørkeblå bare fikk 1-1 tross dominans i store deler av kampen.

Laster Twitter-innhold

2. Glimts forsvarsmareritt

Bodø/Glimt mot Strømsgodset
Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Bodø/Glimt scoret tre ganger mot Strømsgodset hjemme på Aspmyra, men det hjalp så lite . Et vidåpent forsvar spanderte fem på Godset, og Glimt ligger forstatt håpløst sist med ett enslig poeng. 21 ganger har de hentet ballen ut av nettet, klart flest i serien hittil. Og den verste sesongstarten for noe eliteserielag siden Skeids 22 mål på de første sju kampene i 1999. Det er i forrige årtusen.

3. Nye dommertabber

Mostafa Abdellaoue
Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Aalesund har virkelig fått sving på sakene siden trenerbyttet, og Trond Andersen tok laget sitt til Sandefjord uten tap siden han tok over. Lars Bohinens Sandefjord var lenge best, men ledelsen kom etter at AaFK ble snytt for straffespark. Aalesund skiftet så gir, og Mos utliknet etter 71 minutter. Michael Barrantes og Sakari Mattila gjorde snuoperasjonen komplett med to mål i de aller siste minuttene. Og Fredriksen-effekten ruller videre .

Laster Twitter-innhold

4. Mjøndalens super-comeback

Mjøl
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Mjøndalen var skikkelig på hæla mot Tromsø og lå under både 0-2 og 1-3. Men bruntrøyenes tæl og lagmoral fornekter seg ikke, og da dommerne blåste av, stod det 4-3 til hjemmelaget . Tromsøs keeper var mildt sagt lite heldig da 1-3 ble til 3-3 på to minutter. Tromsø-kollapsen kom etter å ha røket ut for Senja i cupen.

Laster Twitter-innhold

5. Stabæks kontringstriumf

Stabæk
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Foran et beskjedent tilskuerantall i høljende regnvær på et håpløst tidspunkt seint lørdag kveld møttes de sølv- og bronseplasserte lagene Stabæk og Vålerenga på Ullevaal. Vålerenga spilte og skjøt, men det hjalp ikke. Stabæk holdt tett bak og kontret seg til sjanser. De spilte bedre og bedre, også etter at de ble redusert til 10 mann like etter pausen. – Vi gjorde alt riktig, men vi traff aldri målet, sa en noe betuttet VIF-trener Kjetil Rekdal etter 2-0-tapet . Nederlagsdømte Stabæk er på en enda klarere sølvplass.

Laster Twitter-innhold

6. Rosenborgs herjinger

Søderlund
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Eliteseriens toppscorer Alexander Søderlund rykket fra konkurrentene med ytterligere to mål mot Lillestrøm. Det betyr at 27-åringen har ni mål på sju kamper, og Rosenborg står nå med like mange mål som i 1995 og 1999.

7. Høilands hat trick

Høiland
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Tommy Høiland ble kampens store spiller med sin trippel mot Start søndag kveld. Det var hans andre hat trick i karrieren. Seieren fører samtidig Molde opp til en 3.-plass på tabellen.

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.