Målfest da Godset slo Glimt

Bodø/Glimt tapte sin sjette kamp for sesongen mot Strømsgodset på Aspmyra søndag kveld.

Bodø/Glimt mot Strømsgodset

Glimt er eliteseriens svakeste lag så langt og ligger sist med bare ett poeng på sju kamper.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..
Bodø/Glimt mot Strømsgodset
Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Strømsgodset vant for bare annen gang i år da Bodø/Glimt ble feid av banen med hele 5–3 søndag. Glimt ligger nå desidert nederst på tabellen med ett poeng.

– Bodø/Glimt sliter voldsomt og har 21 baklengsmål på de sju første kampene. Det er tre i snitt. De mangler totalt kynisme i forhold til å forsvare eget mål. Det er de nødt til å starte med, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

Bodø/Glimt er det eneste laget uten seier i eliteserien denne sesongen, med kun én uavgjort på sine sju første kamper.

– Det er fryktelig frustrerende. Vi klarer ikke å tette igjen bakover, da blir det tøft å vinne fotballkamper, sier Glimt-spiller Trond Olsen til NRK.

2–4 til pause

Bodø/Glimt mot Strømsgodset
Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Det ble festfotball da Bodø/Glimt tok imot Strømsgodset søndag. Bismark Boateng, Thomas Sørum, Øyvind Storflor, Gustav Wikheim og Flamur Kastrati scoret for gjestene, mens Brede Moe, Papa Ndiaye og Trond Olsen fant nettet for Glimt.

Det var bare spilt fem minutter da Boateng satte inn dagens første mål, men kort tid etter utlignet Brede Moe for vertene. De tidligere målene bar bud om mange scoringer, og lagene skuffet ikke.

En kombinasjon av glimrende angrepsspill og tidvis komisk defensivt arbeid gjorde at publikum ble vitne til en målfest.

Etter 20 minutter ble Sørum spilt fri etter glimrende spill, og spissen hadde ingen problemer med å sende Godset i føringen. Åtte minutter senere scoret Storflor med en glimrende avslutning, men det tok ikke lange tiden før Ndiaye reduserte for Glimt.

Like før pause gjorde Wikheim at Strømsgodset gikk til pause med en tomålsledelse.

Reduserte til ingen nytte

Annen omgang ble noe mer målfattig, men to nettkjenninger ble det like fullt. Først ga Olsen Glimt håp med sin 3-4-scoring, men like før slutt punkterte Kastrati kampen etter en glimrende overgang.

Seieren er bare Godsets annen for sesongen, og laget ligger midt på tabellen. Glimt er eliteseriens svakeste lag så langt og ligger sist med bare ett poeng på sju kamper, men mener det er tidlig å frykte nedrykk.

– Jeg er ikke redd ennå. Vi må ha troen på at vi skal få poeng. Det må vi gjøre noe med, sier Trond Olsen.

Bodø/Glimt mot Strømsgodset
Foto: Håkon Jacobsen / NRK
Laster innhold, vennligst vent..