Mjøndalen med utrolig snuoperasjon etter keepertabber

Gudmund Taksdal Kongshavn (24) fikk endelig sjansen i Tromsø-buret. Det endte med to grove tabber og et sensasjonelt comeback fra Mjøndalen.

Mjøl

SCORET TO: Mjøndalen-spiss Christian Gauseth.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ekstra bittert når jeg føler at min inngripen fører til baklengsmål, sier Kongshavn til C More.

Ondrasek

JUBEL: Her har Tromsø-spiss Zdenek Ondrasek nettopp lagt på til 3-1 rett etter pause.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tromsø dro til Mjøndalen for å revansjere den stygge cup-exiten mot Senja, og nå fikk Kongshavn sjansen etter at Benny Lekström kostet nordlendingene poeng i både Kristiansand og Stavanger.

Pangstart

Og tromsøværingene så lenge ut til å slå kraftig tilbake. Bortelaget ledet nemlig både 2-0 og 3-1 etter mål fra Gjermund Åsen og Zdenek Ondrasek (2), men da seieren skulle sikres det siste drøye kvarteret, sprakk det fullstendig bakover.

Keeperen feilberegnet først sin egen luftstyrke både én og to ganger: Først bommet han på ballen etter en corner, hvor Christian Gauseth pirket den inn mens Kongshavn lå på gresset.

– I ettertid er det lett å si at jeg skal bokse den, men jeg føler at jeg skal ha nok rekkevidde til å ta den, sier Kongshavn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kongshavn

NEDTRYKT: Her går Tromsø-trener Steinar Nilsen (t.v.) og Gudmund Taksdal Kongshavn gjennom en tung intervju-runde etter kampen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Må luke det bort

Minutter senere kom det en tilsynelatende ufarlig langpasning fra Joachim Solberg Olsen, men i stedet for å la forsvaret ta duellen, kom Kongshavn stormende ut og Rhett Bernstein kunne forlenge ballen i det tomme buret.

Samme mann gjorde tabbene ekstra kostbare da hjemmelaget nok en gang fikk uttelling på dødball.

Dermed snudde Mjøndalen 1-3 til 4-3 på drøye 20 minutter.

– Vi føler vi har bra kontroll. Scoringene kommer ut av ingenting. Inngangen til kampen er bra, men vi har hatt noen sånne kamper nå, og vi må luke bort det vi nettopp har sett her, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen etter å ha sett baklengsmålene.

Bruntrøyene var naturlig nok i ekstase etter det imponerende comebacket.

– Det er en utrolig viktig seier. Tromsø kunne gått forbi oss (på tabellen). Nå er vi med. Selv om vi kanskje taper de tre neste kampene, smiler Mjøndalen-trener Vegard Hansen, som nå møter Rosenborg, Vålerenga og Molde.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp