Er denne sambascoringen årets mål?

Björn Danìel Sverrison senket Aalesund med et utsøkt brassespark, og islendingen sørget samtidig for Vikings fjerde strake seier.

Sverrisson

Vikings Bjørn Danìel Sverrison brassesparket inn det som fort kan bli årets mål borte mot Aalesund.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Pasningssterk og målfarlig midtbanespiller fra Island.

Slik beskriver Vikings hjemmesider Bjørn Danìel Sverrison som kom til klubben foran årets sesong. Men etter seks kamper stod 24-åringen uten nettkjenning i norsk fotball. Før han klemte til mot Aalesund etter 56 minutter.

Fra seksten meter dempet islendingen ballen på brystet, tok sjansen og brassesparket ballen over Aalesund-keeper Sten Grytebust. En soleklar kandidat til årets mål allerede etter seks serierunder.

Dermed økte han Vikings ledelse til 2-0 etter at et selvmål signert Jonatan Tollås Nation hadde gitt gjestene ledelsen i første omgang.

Sammenliknet seg med Rivaldo

Den 24 år gamle islendingen strålte naturligvis etter kampen, og virket like selvsikker etterpå da han ble intervjuet av C More.

– Jeg dempet ballen og tenkte: Husker dere Rivaldo, sa islendingen med henvisning til brasilianeren som hadde for vane å score med brassespark for Barcelona for noen år siden.

– Han er vår brasse, utbrøt Viking-trener Kjell Jonevret etter kampen. Og naturligvis vanket det skryt til islendingen etter seieren over Aalesund.

– Han har nok ikke helt fått vist hva han er god for ennå. Men målet hans i dag er jo selvfølgelig vakkert, det er en fantastisk 2-0-scoring, sa Jonevret til C More etter kampen.

Aalesund fortsatt i trøbbel

Et Viking i storform hadde grepet om kampen helt fram til Aalsund reduserte ved 19 år gamle Torbjørn Grytten et kvarter før slutt. Men det ble kun en mager trøst for hjemmelaget som måtte se nok et lag ta med seg alle poengene hjem.

– Jeg er veldig skuffa, irritert og vet ikke helt hva jeg skal si. Det er bare å stikke fingeren i jorda og innse at vi spiller som et bunnlag, sier Jonatan Tollås Nation til NRK.no.

Dagens Viking-seier sørget samtidig for at Aalesund fortsatt venter på sin første seier i årets eliteserie. Laget ligger dermed fortsatt sist med fattige 3 poeng på seks kamper.

Viking på sin side tok foreløpig over ledelsen i eliteserien foran resten av kveldens kamper. Laget står med 14 poeng og har fortsatt ikke tapt i serien.

– Vi gjør det veldig bra. Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente, men åpningen har vært gilmrende. Jeg ser fram til de neste kampene, sier Sverrison til NRK.no.

Fotballnyheter