Hopp til innhold

Høydepunkter 27. runde

Follo lå under 0-2 og hadde en mann mindre, men Alexander Ruud Tveter snudde kampen og reddet poeng for hjemmelaget med to scoringer.

Video Follo - Sarpsborg

Tabell og resultater fra 1. divisjon

Follo best med 10 mann

Follo - Sarpsborg 08 2-2

Sarpsborg hadde lenge god kontroll i borteoppgjøret mot et Follolag som er klar for cupfinalen, samtidig som det stadig ser mer sannsynlig ut at de blir i finne i 2. divisjon neste sesong. Men mot slutten reiste hjemmelaget seg og snuddet det som så ut som en klar borteseier, til uavgjort.

Sarpsborg startet sterkt

Sarpsborg tok initiativet fra start og hadde tre gode målsjanser før det var gått et kvarter. Scoringen kom imidlertid ikke før på overtid i 1. omgang, etter at Joackim Jørgensen, på noe heldig vis slo et innlegg som endte i mål.

Scoringen var fortjent, på tross av at begge lag hadde latt tempoet synke utover omgangen etter Sarpsborgs friske start.

2. omgang startet bra for Sarpsborg, som fortsatte og styre kampen. Etter 58 minutter fikk de scoring nummer to, ved Morten Giæver. Dermed så det mørkt ut for hjemmelaget.

Ruud Tveter tente håpet

Fem minutter etter 0-2 scoringen pådro Patrik Karoliussen seg rødt kort. Med to mål mot og en mann mindre, var det ikke mange som hadde tro på at hjemmelaget skulle få noe ut av kampen.

Men Follo er et lag man aldri skal avskrive. Det beviste de mot Rosenborg i semifinalen i cupen. Det røde kortet var kanskje akkurat hva de trengte for å våkne.

I det 73 minutt ble Alexander Ruud Tveter spilt gjennom av Bwamy. Deretter banket han ballen elegant i stangen og i mål. Dermed kunne Follo øyne et håp, til tross for at det var bortelaget som hadde dominert kampen.

Ti minutter før slutt slo Ruud Tveter til igjen. Etter et godt angrep fra Follo, var det unggutten som satte returen i åpent mål, til stor jubel for hjemmefansen.

Follo fortsatt sist

Med ett poeng fra dagens kamp ligger fortsatt Follo sist på tabellen. Det er fem poeng til lagene over streken, men Follo har dårligere målforskjell. Det gjenstår kun tre kamper og spille, dermed må Follo vinne minimum to, hvis de skal ha håp om å klare seg.

Hadde Sarpsborg tatt tre poeng ville de tatt over andreplassen på tabellen, men med Follos to sene scoringer, er det fortsatt Fredrikstad som ligger på plassen bak Sogndal, mens lagene bak Sarpsborg begynner å ta innpå.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Moss tok tre viktige poeng

Video Moss - Strømmen

Moss-Strømmen 2-0

Moss tok tre livsviktige poeng mot Strømmen i ettermiddagens oppgjør på Melløs. Moss lå helt sist på tabellen foran oppgjøret mot Strømmen i dag. Strømmen jakter kvalikplass og kunne med seier ha gått forbi Nybergsund og tatt inn på Ranheim.

Moss fikk en pangstart og etter kun to minutter satte Halvard Simonsen inn det første målet for vertene. Moss holdt ledelsen inn til pause, Strømmen skapte få sjanser og Moss ledet fortjent. Moss fortsatte å være det beste laget i 2. omgang og kun et kvarter ut doblet Thomas Klaussen ledelsen for Moss. Strømmen stod fram som litt tafatte og skapte lite, dermed kunne Moss beholde alle tre poengene hjemme på Melløs.

Moss klatrer med dagens seier forbi Follo, som spilte uavgjort i dag, men har fortsatt fire poeng opp til sikker plass og må fortsette å vinne hvis de skal overleve i årets 1. divisjon. Strømmen forblir på en syvende plass, med 34 poeng, seks poeng bak Ranheim på kvalikplass, før de har spilt sin kamp i denne runden.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Poengdeling i Hedmark

NIL-Trysil - Bryne 2-2

Nybergsund lå seks poeng bak Ranheim på kvalik-plass foran oppgjøret mot laget fra Jæren. Med seier i dag kunne de tatt inn på Ranheim før deres kamp mot Bodø/Glimt. Bryne lå under streken foran oppgjøret mot laget fra Trysil, men kunne med seier klatret flere plasser over.

Nybergsund fikk en meget god start, Mirza Durakovic satte inn ledelsen for vertene etter knapt et kvarter spilt. Ledelsen holdt til pause og hjemmelaget ledet fortjent. Etter hvilen kom Bryne ut i 100 og fikk uttelling 20 minutter ut i andre omgang. Geir Andre Herrem satte inn utligningen for gjestene. Kun fem minutter senere sendte kim Ojo hjemmelaget opp i ledelsen igjen, og kunne få minutter senere ha scoret ett til, men i stedet utlignet bryne igjen. Denne gangen var det Christer Fjellstad som satte ballen i mål. Dermed endte det 2-2 på Nybergsund stadion. Remond Macougne Mendy fikk direkte rødt kort, seks minutter før slutt etter en tøff duel mot Klaus Viksdal Pettersen.

Nybergsund er dermed fem poeng bak kvalik plass, mens Bryne klatrer over streken med like mange poeng som Sandnes Ulf og Tromsdalen. Sandnes møter Alta senere i kveld.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Sogndal snublet stygt

Video Løvham - Sogndal

Løv-Ham – Sogndal 2-0

Sogndal kunne feire opprykk med tre poeng mot Løv-Ham i dag i og med at Sarpsborg avga poeng. Men Løvene fra Fyllingsdalen kjempet med nebb og klør og fikk lønn for strevet.

Sogndal åpnet kampen best og styrte det meste i første omgang. Løv-Ham angrep nesten ikke de første førtifem minuttene og så svært tannløse ut forover på banen. Sogndal klarte heller ikke å skape de store sjansene og ved pause viste sjansestatistikken 1-0 til Sogndal. Men i andre omgang steg nivået på både spill og dramatikk.

To straffer og rødt kort

Løv-Ham ble litt bedre etter hvilen og kom til et par sjanser, men det var Sogndal som styrte spillet. Men i det 71. minutt dukket Arve Walde plutselig opp og satte inn 1-0 for hjemmelaget. Tre minutter senere var det duket for dramatikk på Varden Amfi. Sogndals keeper, Piotr Leciejewski, laget straffe og fikk rødt da han dyttet dommeren etterpå. Arve Walde fikk sjansen til å sette inn sitt andre mål for dagen, men reservekeeper, Jospeh Bendik, reddet straffen.

Sogndal presset på for utlikning, men fikk i stede en ny trøkk mot seg. Keeperhelten Bendik viste at han har spilt lite kamper denne sesongen og laget dagens andre straffe med en klønete inngripen. Den satte brann-klare Fredrik Haugen inn og dermed kunne Fyllingsdalen feire serielederskalp.

Løv-Ham ligger nå på fjerdeplass fem poeng bak andreplassen og direkte opprykk. Svært strekt av et lag som hadde tiendeplass som bestenotering før denne sesongen. Sogndal troner på toppen og har nettopp Fredrikstad i neste kamp noe som selvsagt blir en avgjørende match for flere lag.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Mjøndalen tok ny seier

Video Mjøndalen - Tromsdalen

Mjøndalen-Tromsdsalen 4-0

Mjøndalen er i siget og hadde tre strake seiere før de tapte mot Sarpsborg i den forrige runden av årets 1. divisjon. Tromsdalen har også vist god form i det siste, og stod med tre seiere på de fire siste kampene før møtet med Mjøndalen.

Hjemmelaget fikk en pangåpning, og det tok kun tre minutter før Mads Hansen satte inn 1-0 målet for vertene. Etter et kvarter spilt ble den samme Hansen felt innenfor sekstenmeteren og Erik Midtgarden satte straffen sikkert i mål. Tromsdalen skapte godt med sjanser men maktet ikke å få ballen i mål så 2-0 ledelsen holdt til pause for de brunkledde. Et kvarter ut i den andre omgangen satte Joachim Olsen Solberg inn kampens tredje mål. Der i fra og ut hadde ikke gjestene mye og stille opp med, men vertene var sultne på mer og i det 90 minutt satte Abdou Darboe inn det fjerde for Mjøndalen og seieren var et faktum.

Dermed er Mjøndalen oppe i 31 poeng på en tiende plass, mens Tromsdalen ligger under streken med 28 poeng, like mange som Sandnes Ulf og Bryne på plassene over.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Kvalifiseringshåpet lever

Video Bodø Glimt - Ranheim

Bodø/Glimt - Ranheim 3-1

Bodø/Glimt var helt avhengige av tre poeng hjemme mot Ranheim i dag hvis de fortsatt skulle være med i kampen om den siste kvalikkplassen.

Håvard Sakariassen sendte hjemmelaget i ledelsen, men Vegard Voll utlignet etter pause. Det så lenge ut som om det skulle ende med poengdeling, men takket være to sene scoringer av Michael Haukås og nevnte Sakariassen kunne Glimt stikke av med alle poengene.

Dermed lever fortsatt oppryksdrømmen for hjemmelaget, som ligger fem poeng bak Løv-Ham og Ranheim på de siste kvalikkplassene.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Alta avgjorde på overtid

Video Alta - Sandnes Ulf

Alta - Sandnes Ulf 1-0

Markus Rolandsen ble den store helten for hjemmelaget da han avgjorde kampen fire minutter på overtid. Rolandsen rev seg fri på bakerste stolpe og stupheadet et langt innkast fra Aleksandar Vasilev i mål.

Alta var det førende laget gjennom hele kampen og det var absolutt en fortjent seier. Med tre poeng i dag ligger laget på 7. plass med fem poeng opp til kvalifiseringsplass.

Sandnes Ulf på sin side ligger skummelt plassert like over streken og har like mange poeng som Tromsdalen som ligger på direkte nedrykk.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Skotsk fotball setter begrensninger for hodestøt

  Profesjonelle fotballspillere i Skottland har fått et forbud mot å heade ballen på trening dagen før og dagen etter kamp. I tillegg har klubber fått beskjed om å begrense øvelser i øktene som involverer hodestøt. Det skriver BBC.

  De nye retningslinjene kommer etter at Glasgow universitet publiserte sin undersøkelse som viste at tidligere fotballspillere har en tre og en halv større sjanse for å dø av hjernesykdom. Ekspertene mener det har en sammenheng med heading.

  Champions League - Group F - Real Madrid v Celtic
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Uruguay snublet etter flere stolpetreff

  Uruguay klarte ikke å senke Heung-min Sons Sør-Korea, men de var ekstremt nære i et målløst oppgjør.

  For i andre omgang stanget Diego Godin en godt slått ball mot mål, men ballen traff stolpen i stedet.

  Det var ikke eneste stolptreff i kampen. For på tampen banket Real Madrid-stjerne Federico Valverde til, men også den traff metallet.

  Liverpool-profil Darwin Núñez var også nære på ved et par anledninger.

  Dermed deler lagene poengene i deres åpningskamp i VM.

  Resultatet kan være god hjelp for Cristiano Ronaldos Portugal, som møter Ghana i gruppe H torsdag.

  Dette er fjerde kamp i VM som ender 0-0. Til sammenligning endte kun én kamp 0-0 i VM i Russland i 2018.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
 • Haavi involvert i scoring da Roma spilte uavgjort i CL

  Emilie Haavi gjorde forarbeid til ledermålet da Roma spilte 1-1 mot Wolfsburg i onsdagens toppkamp i gruppe B i kvinnenes mesterliga i fotball.

  Haavi leverte også et godt innlegg til innbytter Sophie Román Haug, som hadde muligheten til å nikke inn vinnermålet i det 85. minutt, men hennes hodestøt ble blokkert av en motspiller.

  Roma tok ledelsen før det var spilt tre minutter. Haavi ble spilt fram på venstrekanten, utfordret og prøvde skuddfoten fra 18 meters hold. Ballen traff midtstopper Kathrin-Julia Hendrich og spratt ut til Valentina Giacinti, som skjøt i mål ved stolpen.

  Ledelsen varte i en halv time. Da vant Ewa Pajor en duell med Roma-stopper Elena Linari og scoret utligningsmålet for den tyske klubben.

  Haug ble byttet inn for brasilianske Andressa Alves i det 72. minutt og var involvert i flere situasjoner mot slutten av kampen, men begge lag måtte finne seg i å avgi sine første poeng i gruppespillet.

  Wolfsburg og Roma har begge sju poeng før de møtes igjen i Tyskland om to uker.

  Emilie Haavi
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tredje strake seier for Chelsea i kvinnenes mesterliga

  Guro Reiten og lagvenninnene i Chelsea kunne juble for sin tredje strake seier i kvinnenes mesterliga da Real Madrid ble slått 2-0 onsdag.

  Den spanske klubben tettet godt igjen mot et Chelsea-lag som måtte greie seg uten sin nyopererte danske stjernespiss Pernille Harder, men Sophie Ingle stanget inn ledermålet i det 67. etter hjørnespark fra Erin Cuthbert.

  Cuthbert doblet deretter ledelsen med et spektakulært mål som ganske sikkert var ment som et innlegg. Hun var ganske nær hjørneflagget da hun slo inn, og ballen seilte inn i mål fra svært spiss vinkel.

  Det var en skummel situasjon da Reiten på overtid i første omgang falt forkjært etter en duell ute ved høyre sidelinje. Hun ble liggende med tilsynelatende store smerter, men kunne etter å ha fått behandling spille videre. Hun ble byttet ut først i det 83. minutt, da det sto 2-0.

  Ledermålet kom på et fint dødballtrekk. Millie Bright vant i lufta ved nærmeste hjørne av 5-meteren og stusset ballen videre. Inne i målgården kunne Ingle bare sette hodet på den.

  Chelsea står med ni poeng og 11-0 etter halvspilt gruppespill og er på god vei mot kvartfinale. Paris Saint-Germain og Real Madrid er begge fem poeng bak. PSG slo poengløse Vllaznia 5-0 tidligere onsdag.

  Guro Reiten i duell for Chelsea
  Foto: John Walton / AP
 • Kroatia sløste med sjansene – snublet mot Marokko

  Forrige VMs sensasjon Kroatia fikk ikke pangstarten på årets mesterskap de håpet på. Marokko var gjerrige, og ingen av lagene klarte å få hull på byllen. Dermed endte det 0-0.

  Det var imidlertid kroatene som var nærmest, og spesielt Vlasic hadde en gigantisk mulighet fra kloss hold som ble reddet av keeper Yassine Bounou.

  Kroatia blir regnet som favoritt til å ta seg videre fra gruppe F sammen med Belgia, men Marokko viste at de ikke skal tas lett på.

  Onsdag kveld møtes de to andre lagene i gruppen, Belgia og Canada.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League