Normal

Ferguson hyller Solskjær i ny bok

LONDON/OSLO (NRK.no) I selvbiografien utgitt tirsdag karakteriserer Sir Alex Ferguson Ole Gunnar Solskjær som den aller beste til å avslutte et angrep.

Alex Ferguson

PÅ PRESSEKONFERANSEN: Alex Ferguson møtte pressen tirsdag formiddag for å snakke om sin nye selvbiografi.

Foto: Espen Aas / NRK

Den tidligere Manchester United-managerens nye selvbiografi ble presentert på en pressekonferanse i London klokken to norsk tid. Mange hadde store forventninger til hva Alex Ferguson ville si om sine tidligere stjernespillere.

En episode mange har ventet å høre Ferguson fortelle om var den gangen skotten sparket til en fotballsko og traff David Beckham i ansiktet, etter at Arsenal slo Manchester United ut av FA-cupen i 2003.

– Beckham får det glatte lag av Ferguson i den nye boken. Ferguson skriver at Beckham så på seg selv som større enn Ferguson – noe han ikke kunne tolerere, forteller NRKs korrespondent i London, Espen Aas.

Ferguson letter også på sløret og røper at han ble tilbudt jobben som landslagstrener i England to ganger i løpet av sin periode i Manchester.

Hyller Solskjær

Ferguson og Solskjær

FIKK ÆRESKAMP: Sir Alex Ferguson omfavner Ole Gunnar Solskjær før nordmannens testimonial-kamp i august 2008.

Foto: Lindsey Parnaby / NTB scanpix

En rekke norske spillere har spilt under Fergusons ledelse i Manchester United – den mest profilerte av dem er nåværende Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

– I boken skriver Ferguson at Solskjær var den aller beste til å avslutte et spill – hans avslutninger kunne være majestetiske, sier Aas.

Solskjær skjøt seg for alvor inn i hjertet til Manchester United-fansen da han avgjorde mesterliga-finalen mot Bayern München i 1999.

Ferguson skriver videre at Andy Cole, Eric Cantona, Ruud Van Nistelrooy og Wayne Roone var de beste målscorerne, men at ingen leste spillet slik som Solskjær.

– Ferguson beskriver Solskjær som en fantastisk analytiker, og som en snill gutt. Solskjær ville aldri kreve plass – det var det Cole Yorke og Sheringham som sto for.

– I tillegg skriver han at Solskjær alltid hadde rett fokus. Han tok notater på trening, han fulgte med på kampen istedenfor å se på tribunene og han hadde et klart mål om å bli trener selv, forteller Aas.

– Rooney var ikke god nok

David Beckham og Ole Gunnar Solskjær

SPILTE MED LEGENDER: Ole Gunnar Solskjær omtales i Alex Fergusons nye selvbiografi. Det gjør også fotballikonet David Beckham, som her feirer scoring sammen med den norske spissen.

Foto: Darren Staples / Reuters

Mange var også spent på hva Ferguson ville skrive om det siste året med Wayne Rooney. Rooney slet med spilletid i fjorårssesongen, og i mai uttalte Ferguson at spissen hadde lagt inn en overgangssøknad.

«Jeg kan skjønne at han var skuffet over å ikke få spille, men han var ikke god nok på det tidspunktet. Nå er han god nok, og nå er han et stort håp for England. Når han er på det nivået er han en fantastisk spiller»

Slik beskriver Ferguson selv det som skjedde mellom han og Rooney i fjorårets Premier League-sesong – men sørger også for å legge inn et lite stikk om Rooneys fysikk:

«Beckham var den best trente spilleren i United. Han var et naturtalent, med Rooney var det mer jobb. David er tynn og høy, naturlig slank, Rooney må jobbe mer.»

Sir Alex Ferguson presenterer sin selvbiografi for pressen.

Sir Alex Ferguson møtte pressen tirsdag for å presentere sin nye selvbiografi.

Fotballnyheter