Hopp til innhold

Kaos da brann stoppet "hatoppgjør"

Friends Arena i Stockholm måtte evakueres da det begynte å brenne i tribunene under kampen mellom AIK og IFK Gøteborg. En ni år gammel gutt skal ha blitt truffet av et bengalsk lys.

AIK-IFK GÖTEBORG WEB_SPORT

Tribunen på Friends Arena tok fyr etter at det ble tent flere bengalske lys (se flere bilder nederst i artikkel).

Foto: Fredrik Sandberg / TT / TT NYHETSBYRÅN

Det er Expressen som skriver dette mandag kveld.

– Det finnes ikke ord. Noe er totalt feil med svensk supporterkultur, utbrøt Hasse Backe, som er ekspertkommentator i C More.

Brannen oppstod i begynnelsen av andreomgang etter at supportere av IFK Göteborg tente flere bengalske lys.

Dermed oppstod det en mindre brann i deler av tribunen.

– Jeg vet ikke hvor mange bengalske lys det er. Hvordan er det mulig å få inn disse, spurte Backe.

Traff niåring

Røyken og brannen utløste etter hvert brannalarmen, noe som skapte full forvirring og kaos på tribunen.

Dommeren blåste dermed av spillet og spillerne måtte forlate banen. Ifølge avisen forlot også mye av publikum stadion.

En person skal også ha avfyrt knallskudd. I tillegg skal også en av tilskuerne ha stormet inn på banen.

Det er ikke kommet rapporter om personskader, men ifølge politiet fikk en ni år gammel gutt et bengalsk lys kastet mot seg.

En caps skal heldigvis ha beskyttet ansiktet.

Kastet gjenstander på banen

Hendelsen kommer bare en dag etter at en svensk fotballsupporter ble drept i forkant av kampen mellom Helsingborg og Djurgården.

Mandagen har blitt preget av ulike minnemarkeringer over hele Sverige, og det var også ett minutts stillhet i forbindelse med drapet før kampen mellom AIK og IFK Gøteborg.

Supporterne greide imidlertid ikke å vise samme verdighet etter at kampen var satt i gang. Ifølge Aftonbladet ble det også kastet flere gjenstander utpå banen.

Tøffe oppgjør

Kampene mellom AIK og IFK betegnes som høyrisikoopppgjør.

I august 2002 døde en IFK Göteborg-fan da grupperinger fra de to lagene barket sammen.

Det ble etter noen minutters opphold bestemt at kampen skulle spilles videre etter brannen ble slukket. Kampen endte med 2-0-seier til IFK.

Supporter stormet banen

En tilskuer stormet banen i kaoset som oppstod. Her blir han overmannet av sikkerhetsvaktene.

Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix
Spillere evakueres

Spillerne forlot banen og kampen ble stoppet i flere minutter.

Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Britiske myndigheter godkjenner Chelsea-salg

  Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly. Han er fra før medeier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers.

  Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjoerg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

  Tirsdag kom også tommelen opp fra Premier League. Styret i den engelske ligaen opplyste tirsdag at Boehly og hans kompanjonger har bestått testene som kreves for at et oppkjøp skal kunne godkjennes.

  Avtalen som er inngått, skal være verdt fire milliarder pund – tett oppunder 50 milliarder kroner – har The Telegraph og andre medier tidligere meldt. Det skal være ny rekord for salg av en idrettsklubb. Den forrige toppnoteringen stammer angivelig fra da baseballklubben New York Mets byttet eier i 2020.

  Chelsea-prosessen har tatt lang tid, blant annet som følge av at britiske myndigheter skal ha fryktet at eier Roman Abramovitsj vil tjene penger på salget. Russeren ble tvunget til å selge som følge av at myndighetene har ilagt ham og en rekke andre russiske oligarker sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina.

  Soccer Chelsea Sale
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Klopp sesongens manager i Premier League

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er kåret til sesongens manager i Premier League for 2021/22, det kom frem i en prisutdeling tirsdag kveld.

  Klopp ledet Liverpool til den sure andreplassen i Premier League, ett poeng bak seriemester Manchester City.

  Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Thomas Frank (Brentford) og Patrick Vieira (Palace) var også nominert i samme kategori.

  Prisen ble for øvrig delt ut av tidligere United-manager Alex Ferguson.

  Jürgen Klopp
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Haaland på plass i Manchester

  Erling Braut Haaland har landet i Manchester for å fullføre overgangen til Mancester City, skriver Manchester Evening News.

  Avisen har også fått tak i et bilde som skal vise den norske superspissen i en bil på vei til Citys anlegg for å gjennomføre overgangen til den engelske seriemesteren.

  Klubben offentliggjorde nylig at partene hadde kommet til enighet om en overgang, men det ventes en større presentasjon av Haaland så fort alt er i orden av medisinske tester og formaliteter.

  City skal etter ferien reise på sesongoppkjøring til USA, og der kan fort Haaland få sine første minutter i den lyseblå drakten når kamper venter mot Houston og Green Bay.

  Men først skal Haaland på landslagssamling med Norge, der fire kamper venter i Nasjonsligaen i juni.

  Haaland
  Foto: LEON KUEGELER / Reuters
 • Hansen mister "cup-El Clasico"

  Caroline Graham Hansen slit med ein skade i høgrefoten og går glipp av Barcelonas semifinale mot Real Madrid i den spanske fotballcupen.

  Barcelona opplyser om skaden i ei medisinsk oppdatering på Twitter.

  Graham Hansen spelte laurdag alle minutt i 1-3-tapet for Lyon i Champions League-finalen. Ho hadde målgivande pasning på Barcelonas reduseringsmål.

  Katalanarane vann den spanske ligaen suverent og blir favorittar mot Real Madrid i cupen. El Clásico-oppgjeret blir spelt i Alcorcón like utanfor Madrid. Der blir også finalen arrangert førstkommande søndag.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Omdal utnemnd til riddar

  Per Ravn Omdal (74) fekk tysdag synleg bevis på at han er utnemnt til riddar 1. klasse av St. Olavs Orden. Han blir heidra for sin innsats for kvinnefotballen.

  Den tidlegare fotballpresidenten (1987-92 og 1996-2004) har i sine mange verv i fotballen vore ein forkjempar for kvinnefotball både nasjonalt og internasjonalt. Han har hatt styreverv både i Uefa og Fifa, og har vore leder av Fifas kvinnekomité.

  – Dette er veldig fortent. Per er ein av dei aller største i norsk fotballs historie. Den jobben han har gjort, og betydninga han har hatt for heile norsk fotball på alle nivå, er enorm. Per har alltid brent spesielt for integrering og at fotball skal vere for alle. Han har vore svært viktig for anleggsutviklinga med kunstgrasbaner, og ikkje minst har han hatt ei helt avgjerande rolle for kvinnefotballen, sa fotballpresident Lise Klaveness.

  Per Ravn Omdal
  Foto: Sjur Natvig / NTB