Hopp til innhold

Loe etter frikjennelsen: – Håper noen skammer seg

Tidligere Stabæk-formann Erik Loe (55) går rett i strupen på norske medier etter at «overgangssaken» endte i full frifinnelse for samtlige av de tiltalte.

Erik Loe

Erik Loe ble aldri tiltalt i overgangssaken, men har likevel en NFF-tiltale hengende over seg.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Dette var jaggu meg på tide, sier Loe på telefon til NRK.no - bare en liten time etter at samtlige av de tiltalte fotballederne i «overgangssaken» ble frikjent på alle punkter.

Loe var selv lenge siktet i saken, men påtalemyndighetene valgte å henlegge saken mot Loe etter bevisets stilling.

Loe sier saken har vært meget belastende, og er sterkt kritisk til måten norske medier har dekket saken på.

– Mye slett arbeid

– Dette er en sak som har hengt over de tiltalte i to år. Det har vært en kolossal belastning. Nå er det fjernet enhver tvil om at dette var i orden - både juridisk og moralsk, sier Loe.

I tillegg til de fire idrettslederne, ble også selskapene Stabæk fotball og Stabæk fotball AS frikjent i retten torsdag formiddag. De slipper med det å betale foretaksstraff, slik det var lagt ned påstand om.

Inge André Olsen

Inge André Olsen var en lettet mann da han møtte pressen utenfor Asker og Bærum tingrett torsdag morgen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Fotball-lederen mener de store riksmediene har bidratt til å fremstille Stabæk- og Vålerenga-ledere som kriminelle.

– NRK, TV2 i aller høyeste grad, Dagbladet.... De har vært helt kategoriske i sin fordømmelse, og har dyrket dette synet ved alle anledninger. Det er basert på delvis løgner og delvis faktafeil, og uvilje til å ta inn over seg andre sider ved saken. Det har vært mye slett arbeid i mediene, sier Loe.

– Jeg håper det er noen som skammer seg, fortsetter han.

Tidslinje: De viktigste hendelsene i «Overgangssaken»

Fremdeles tiltalt av NFF

Loe, som lenge var en aktuell motkandidat til Yngve Hallén som NFF-president, er imidlertid ikke helt ferdig med saken.

Fotballforbundets påtalenemnd har fortsatt tiltalt Loe, og innstillingen lyder på 18 måneders suspensjon fra alle verv.

– Fotball-livet mitt forsvant over natta, sier Loe, som ellers ikke føler saken har påvirket ham i dagliglivet.

Han har imidlertid ikke hatt fotballverv siden han var Stabæk-formann høsten 2011. NFF har varslet at Loes sak vil bli et tema igjen nå som overgangssaken er ferdig.

– Kommer du til å gå videre med denne saken, i form av noe erstatningskrav?

– Akkurat i dag gleder jeg meg over at guttene ble frifunnet. Jeg får summere opp ved en senere anledning, sier han.

Nå er saken tilbake i Norges Fotballforbunds hender. Der skal påtalenemna forsøke å oppklare de ubesvarte spørsmålene. NFF hadde følgende å si etter domsavsigelsen:

– NFF har stor forståelse for at saken har vært en stor belastning for de involverte, og det har også vært en sak som har vært skadelig for norsk fotballs omdømme. Vi skulle også vært denne saken foruten, sier informasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, til NRK.no.

– Nå vil fotballens uavhengige domsutvalg avvente en rettskraftig dom (en dom er ikke rettskraftig før begge parter har avvist anke journ.anm.). Og så vil domsutvalget behandle anmeldelsen fra påtalenemnda, sier Graff.

Fotball

 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP
 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP
 • Brann-spiller fraktet til sykehus etter hodesmell

  På overtid i søndagens kamp mellom Viking og Brann fikk Ulrik Mathisen en kraftig hodesmell etter en duell med Vikings Sondre Langås.

  Spillet ble stoppet umiddelbart og Mathisen fikk raskt tilsyn, før han til applaus gikk av banen for egen maskin.

  Vikings lege, Øystein Dale, sier til BT at Mathisen etter kampen ble fraktet til sykehuset i Stavanger.

  – Han var ikke helt klar og husket ikke alt som hadde skjedd. Sykehuset gjør en vurdering på hvor lenge han blir værende der, sier legen til BT.

  Selve kampen endte 1-1.

  1pK-bQlBfgY
  Foto: NTB
 • Klopp etter sjokktap: – Grusomme å se på

  Liverpool tapte hjemme for første gang siden februar i fjor da de tapte 0-3 mot Atalanta i Europaligaen på torsdag.

  Søndag hadde de sjansen til å slå tilbake mot Crystal, men istedenfor ble det en kamp preget av sjansesløsing fra Jürgen Klopps menn.

  Crystal Palace tok ledelsen etter en scoring fra Eberechi Eze i kampens 14. minutt.

  Palace var også nær ved øke ledelsen noen minutter senere, men Andy Robertson reddet mesterlig på strek.

  Liverpool spilte seg til den ene store muligheten etter den andre, men strålende redninger fra keeper Dean Henderson, stolpene og dårlige avslutninger gjorde at hjemmelaget på utrolig vis gikk målløse av banen.

  – De (Liverpool) var grusomme å se på, sier manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen, ifølge BBC.

  Etter at Liverpool forrige helg spilte uavgjort mot Manchester United, har de nå virkelig mistet grepet i kampen om seriegullet. Etter søndagens tap er Liverpool to poeng bak Manchester City. Arsenal kan ta seg tre poeng foran Liverpool med seier senere søndag kveld.

  For Crystal Palace er søndagens seier et langt steg mot å beholde plassen og de har nå åtte poeng bak ned nedrykksstreken.

  Klopp Liverpool
  Foto: Reuters
 • Feiret med frekk gest – så grep VAR inn

  I et intenst og høydramatisk vestlandsderby, endte det til slutt 1–1 mellom Viking og Brann i Stavanger.

  Lars-Jørgen Salvesen sendte hjemmelaget i ledelsen etter halvspilt første omgang, og til tross for flere store Brann-sjanser ble det omgangens eneste mål.

  I den andre omgangen kom til slutt utligningen for Brann, takket være en utrolig tabbe i Viking-forsvaret. Midtstopperne Djibril Diop og Sondre Langås klarte sammen med keeper Patrik Gunnarsson kommuniserte dårlig da ballen spratt flere ganger inne i feltet. Det utnyttet Ole Didrik Blomberg, som styrte inn 1–1 etter en panisk klarering fra Gunnarsson.

  Ti minutter før slutt trodde Bård Finne at han hadde sendt Brann i ledelsen etter en kontring. Brann-spissen feiret opp mot publikum med å ta hendene foran øynene som om han gråt.

  Men til Branns fortvilelse grep VAR inn og annullerte målet for offside.

  – Jeg er en stor fan av spontaniteten, så jeg kommer alltid til å feire. Så får det heller være litt flaut etterpå, sier Finne til NRK.

  Dermed ble det 1–1 og ett poeng til hver av lagene.

  Finne
  Foto: Skjermdump: TV 2
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven