En sorgens dag for United

Manchester United tapte mot Manchester City på dagen da München-ulykken ble minnet.

Carlos Tevez

Manchester United tapte 2-1 i kampen som skulle minnes de omkomne i München-ulykken.

Kampfakta

Total stillhet før jubelen brøt løs

Ryan Giggs følger Alex Ferguson og Sven Gøran Eriksson som bærer kransene.

Ferguson og Eriksson bar kransene. Giggs med retrodrakten fra 1958.

Ett minutts stillhet og kranser lagt ned av Manchester United-manager Alex Ferguson og City-sjef Sven-Goran Eriksson la en fin ramme rundt byderbyet på Old Trafford.

Totalt stillhet på tribunen før start ble til elleville jubelscener hos City-fansen 24 minutter ut i første omgang. Det var en flott kontring av bortelaget, som Edwin Van der Saar reddet mesterlig først en gang, så to ganger. På det tredje forsøket satte Darius Vassell inn ballen bak en utspilt United-keeper.

Like før pause økte City-debutanten Benjani Mwaruwari til 2-0 da ballen snek seg inn i det lengste hjørnet.

Første seier siden 1974

Det er den andre gangen Benjani scorer mot United denne sesongen. Forrige gang han scoret mot de røde djevlene spilte storscoreren for Portsmouth.

United ga seg ikke og nærmet seg stadig en redusering etter sidebytte. Men klokken tikket på overtid før djevlene fikk hull på byllen. Michael Carrick satte inn trøstemålet ved å kline ballen i lengste hjørnet, men det ble med det ene målet. Dermed har City vunnet begge oppgjørene denne sesongen.

Det har ikke de himmelblå klart siden 1969. Seieren var også Citys første på Old Trafford siden 1974.