Denne drømmeelleveren har sett rødt i El Clasico

Hele elleve spillere har fått rødt kort i El Clasico de siste fem sesongene. Sammen utgjør de, bokstavelig talt, et fryktinngytende lag.

El Clasico røde kort

EL CLASICO'S RØDE ELLEVER: Sergio Ramos er kaptein på den røde El Clasico-elleveren med to røde kort de siste fem årene. Dette er hele laget: Jose Pinto, Sergio Ramos, Pepe, Raul Albiol, Marcelo, Sergio Busquets, Lassana Diarra, Xavi, Mesut Özil, Angel Di Maria og David Villa.

Petter Veland

La Liga-ekspert Petter Veland mener adrenalinet tar overhånd i El Clasico.

– Det sier mye om tenningsnivået i El Clasico når en spiller som Mesut Özil er blant dem som har mistet hodet. Özil er er lite barn, han kunne jo ikke engang gjort en flue fortred, sier Petter Veland til NRK.no.

Sist de to lagene møttes i Supercupfinalen var på samme tid i fjor. Det endte i voldsomme tumulter da dommeren blåste av kampen, og José Mourinho stakk en finger i øyet på nåværende Barcelona-trener Tito Vilanova.

  • Se øyestikk-episoden lenger ned i artikkelen!

– Rivaliseringen, de enorme forventingene... Adrenalinet blir rett og slett for stort for flere av spillerne, forklarer Veland.

Rød ellever

Foran torsdagens El Clasico-møte i den spanske supercupen gleder han seg til å se verdens beste spillere i aksjon. Samtidig er det grunn til å frykte stygt spill og røde kort, ifølge statistikken.

De siste fem sesongene har nemlig Real Madrid og Barcelona pådratt seg totalt 119 gule og tolv røde kort på 17 innbyrdes kamper.

Real Madrids Sergio Ramos er den eneste som har sett rødt ved to anledninger. Dermed kan man sette opp følgende «drømmeellever» med spillere som har blitt utvist de siste årene:

4-2-3-1: Jose Pinto - Sergio Ramos (2), Pepe, Raul Albiol, Marcelo - Sergio Busquets, Lassana Diarra - Angel Di Maria, Xavi, Mesut Özil - David Villa

– Vi har dessverre sett for mange småstygge episoder. Spillere som har mistet hodet helt. Ramos sparket ned Lionel Messi på en brutal måte, mens Pinto klappet til en Real-spiller på vei inn i garderoben, forteller Veland.

– Også har du Pepe, da. Han tråkket jo på hånden til Messi, uten at dommeren fikk det med seg, legger Canal Pluss-eksperten til.

Artikkelen fortsetter under bildet

Thiago Alcantara Pepe

Barcelonas Thiago Alcantara og Real Madrids Pepe i hissig diskusjon. De siste 17 El Clasico har gitt hele 131 kort. 119 gule og tolv røde.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

– Enten eller

Mye av grunnen til det voldsomme rivaleriet mellom Barcelona og Real Madrid stammer fra den spanske borgerkrigen på slutten av 1930-tallet.

Les: Her er de fantastiske Franco-historiene bak rivaleriet mellom Real og Barca

Samtidig er Veland klar på at det er den intense tittelkampen lagene i mellom som er den største årsaken til den hissige stemingen i oppgjørene.

– Dette er det to desidert beste lagene i Spania, og kanskje også i Europa. Når de møtes, vet spillerne at det er «enten deg eller meg». Da gir spillerne alt i alle dueller, sier Veland, før han forklarer videre:

– Hvis det ene laget taper et El Clasico-oppgjør, taper det gjerne den aktuelle tittelen i samme slengen. Så overlegne er Real og «Barca» de andre lagene, fastslår han.

Tror på Mourinho

Spain Soccer Pepe's Stamp

Dette bildet er tatt like før Pepe tråkker en sittende Lionel Messi på hånden i et Copa del Rey-oppgjør i januar.

Foto: Paul White / Ap

Klokken 22.30 torsdag kveld spilles det første av de to møtene mellom lagene som vant serien og cupen forrige sesong.

Barcelona spiller hjemme først, før returoppgjøret går av stabelen på Santiago Bernabeu kommende onsdag.

Selv om Veland har troen på Barcelona på Camp Nou, sier magefølelsen at José Mourinho og Real Madrid stikker av med supercup-trofeet til slutt.

– Først og fremst blir dette et svært åpent og spennende oppgjør. Cristiano Ronaldo kommer til å være veldig revansjesugen etter en svak kamp i ligaåpningen mot Valencia, men Barcelona har hjemmebanefordel. Allikevel sier magefølelsen at Real vinner sammenlagt, sier Veland.

Skal de klare det, blir det viktig å holde hodet kaldt.

– Jeg forventer dramatikk. Mest sannsynlig er det 21 eller færre spillere på banen når dommeren blåser av oppgjøret sent torsdag kveld, avslutter Veland.

VIDEO: Se Mourinhos øye-stikk på Vilanova i fjorårets Supercup

Jose Mourinho stakk fingeren i øyet på Barcelonas assistenttrener Tito Vilanova.

Mourinho slår tilbake etter Real Madrid-tap. (Video med tillatelse fra Canal +).

Fotballnyheter