Kortbonanza og dårlig stemning da Barcelona vant supercupen

Syv gule og to røde kort, en straffemiss fra Lionel Messi og en tilskuer som løp på banen. Supercupoppgjøret mellom Barcelona og Atlético Madrid hadde alt - bortsett fra mål.

SOCCER-SPAIN/SUPERCUP Referee Borbalan gives a yellow card to Atletico Madrid's Koke as Barcelona's Messi walks away during their Spanish Super Cup second leg soccer match in Barcelona

Dommeren gir Atlético Madrid-spiller Koke ett av de totalt syv gule kortene han delte ut under supercupfinalen, mens Lionel Messi tar seg en pust i bakken.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

SOCCER-SPAIN/SUPERCUP Barcelona's Neymar celebrates with the trophy after they won the Spanish Super Cup against Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona

Neymar med sitt første trofé med Barcelona. Han scoret det avgjørende målet i den første kampen.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Ikke en gang da Barcelona fikk tildelt straffespak klarte storlaget å score i returoppgjøret mot Atlético Madrid i den spanske supercupen. Lionel Messi satte forsøket sitt knallhardt i tverrliggeren

Det var andre gang på én uke seriemester Barcelona spilte uavgjort mot cupmesteren, men Barcelona kunne likevel innkassere sesongens første trofé takket være Neymars bortemål i Madrid.

Kort og kjefting

Kampen ble imidlertid preget av mange kort, kjefting og dårlig stemning mellom spillerne og mot dommeren.

Til sammen ble ni kort delt ut - to av dem røde. Atlético Madrid måtte avslutte kampen med ti mann etter at Filipe Luis ble utvist.

Helt på tampen av oppgjøret rant det over for Arda Turan, som da befant seg på benken for Atletico. Han kjeftet på seg et rødt kort.

Barcelona hadde ballen klart mest i onsdagens returkamp, men Atlético skapte de største sjansene. Barcelona-keeper Victor Valdés måtte flere ganger vise seg fra sin beste side da gjestene gikk respektløst til verk og kom til store muligheter. Særlig var Koke, Arda Turan og David Villa nær scoring.

I tottene på Alves

Utover i annen omgang ble det vanskeligere for Atlético Madrid å holde unna, og særlig etter at venstreback Filipe Luis fikk sitt røde kort ti minutter før slutt etter å ha vært i tottene på sin brasilianske landsmann Dani Alves. Kortet blir omtalt som omstridt i spanske medier etter kampen.

I det 88. minutt gikk Barcelonas innbytter Pedro i bakken i en duell med midtstopper Miranda inne i Atlético Madrids straffefelt, og hjemmelaget fikk straffespark. Messi la ballen til rette, men han feide den i tverrligger og ut.

Atlético trengte en scoring for å vinne trofeet, men fikk ikke tak i ballen i sluttminuttene og kunne derfor ikke skape noen sjanser.

I de siste spilleminuttene klarte en tilskuer å komme seg inn på banen. Han prøvde å klemme Barcelonas Gerard Piqué, men ble i stedet kjapt geleidet ut av sikkerhetsvaktene.

Fotball

 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Spansk motstand for Molde

  Molde tok seg videre på imponerende vis i 16-delsfinalen mot Hoffenheim torsdag kveld.

  Derfor var de i potten sammen med flere store lag da trekningen til 8-delsfinalene ble trukket fredag.

  Manchester United var også med i trekningen, og mange hadde nok håpet at Ole Gunnar Solskjær skulle få et gjensyn med gamleklubben.

  Slik ble det ikke. Molde fikk spansk motstand i Granada. Manchester United fikk en enda tøffere trekning og skal møte Zlatan Ibrahimovic og Milan.

  Disse møtes:

  Ajax – Young Boys

  Dynamo Kiev – Villarreal

  Roma – Sjakhtar Donetsk

  Olympiakos – Arsenal

  Dinamo Zagreb – Tottenham

  Manchester United – Milan

  Slavia Praha – Rangers

  Granada – Molde

  Molde
  Foto: Ralph Orlowski / AFP
 • To Molde-spillere på ukas lag

  To Molde-spillere har fått plass på ukas lag i europaligaen etter sensasjonseieren over Hoffenheim i 16-delsfinalen.

  Molde tok seg videre til åttedelsfinalen med en sterk prestasjon og 2-0-seier borte mot Hoffenheim torsdag. Det ga avansement etter 3-3 i første kamp, som ble spilt i Spania på grunn av norske koronaregler.

  Keeper Andreas Linde og tomålsscorer Eirik Ulland Andersen får plass på rundens lag i europaligaen, som offentliggjøres av Uefa.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - TSG 1899 Hoffenheim v Molde
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Haugesund lanserer eget kvinnelag

  Eliteserieklubben Haugesund oppretter et eget kvinnelag som skal inn i seriesystemet. Ambisjonene er å få et elitelag også på kvinnesiden.

  Haugesund er siste klubb ut i rekken av lag med en elitesatsing for både kvinner og menn. Etableringen av FK Haugesunds kvinnelag skjer i samarbeid med moderklubbene SK Haugar og SK Djerv 1919.

  Laget tar over Haugars plass i seriesystemet og vil trolig starte på nivå tre i det norske seriesystemet.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Liverpool-kapteinen må opereres

  Jordan Henderson trengte operasjon for sin lårskade, slik Liverpool fryktet. Han er i første omgang ute i en måned, men kan være ferdigspilt for sesongen.

  Liverpools skademareritt ser ikke ut til å ha noen ende. Forrige helg hinket Henderson av banen i 0-2-tapet hjemme mot byrival Everton. Lagkapteinen ble byttet ut etter en halvtime.

  30-åringen er siden blitt grundig undersøkt. Resultatet ble at han måtte gjennom en operasjon i den store lårmuskelen som strekker seg opp til lysken.

  Ifølge flere engelske medier ligger Henderson an til å miste resten av Premier League-sesongen.

  Premier League - Liverpool v Everton
  Foto: Phil Noble / Reuters