Holdt Barcelona-jobben hemmelig for kona

Gerardo Martino holdt Barcelona-samtalene hemmelig for sine nærmeste.

Gerardo "Tata" Martino

Gerardo Martino så treningskampen mellom Barcelona og Vålerenga fra tribunen på Ullevaal stadion.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

PARAGUAY-EU-CARTES

Horacio Cartes, Paraguays tidligere president, tok kontakt med Marton for Barcelona.

Foto: NORBERTO DUARTE / Afp

– Jeg fortalte ikke en gang kona mi om samtalene med Barcelona, sier Gerardo Marton til AS ifølge Goal.com.

Lørdag så den sylferske Barcelona-manageren Messi og Co. herje med Vålerenga på Ullevaal stadion. Stjernegalleriet stoppet ikke før de hadde satt hele syv baller i nettet bak en stakkars Lars Hirschfeld i Vålerenga-målet.

Ble kontaktet av ex-president

Nå forteller Marton for første gang om hvordan han fikk jobben som manager for et av verdens aller beste fotball-lag.

Ifølge Marton brukte Barcelona Paraguays tidligere president, Horacio Cartes, til å oppnå kontakt med han.

– Barcelona visste ikke hvordan de skulle kontakte meg, så de tok ringte Cartes. Det var sånn det hele begynte, sier han.

– Skremmende

Nå er han altså ansatt, og innrømmer at det er skremmende å gå fra en manager-jobb i Sør Amerika til Europa.

– Under andre omstendigheter ville jeg sannsynligvis startet karrieren i Spania før jeg hadde tatt en så stor jobb som Barcelona-manager, sier han og legger til at han likevel tror at Messi kommer til å gjøre jobben ganske enkel:

– Han overrasker alle – meg inkludert – kamp etter kamp.

Marton har skrevet under en to årskontrakt med Barcelona. Han vil trolig lede laget for første gang fra benken i treningskampen mot Lechia Gdansk i morgen.

Fotball

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • West Ham klatret til fjerdeplass

  David Moyes har virkelig fått fart på sakene i West Ham denne sesongen. Tirsdag tok de sin fjerde seier på rad i Premier League da Crystal Palace ble slått 3–2.

  Thomas Soucek scoret to mål, mens Craig Dawson satte inn West Hams tredje for kvelden. Wilfried Zaha og Michy Batshuayi tegnet seg på scoringslisten for Crystal Palace.

  Dermed klatret West Ham til fjerdeplass før de andre lagene har spilt sin kamp denne runden.

  I en annen kamp som gikk samtidig vant Leeds 2–1 mot Newcastle. Dermed holder Marcelo Bielsas menn seg godt over nedrykksstreken, mens Newcastle har blandet seg inn i bunnen av tabellen.

  Premier League - Crystal Palace v West Ham United
  Foto: John Walton / Reuters
 • Tuchel ny Chelsea-manager

  Thomas Tuchel er bekreftet som ny manager for Chelsea, det melder klubben på sine hjemmesider. Den tyske fotballtreneren har signert en 18-måneders kontrakt med mulighet for forlengelse.

  – Jeg kan ikke vente med å møte det nye laget mitt og konkurrere i den mest spennende ligaen. Jeg er takknemlig for å være en del av Chelsea-familien, det føles fantastisk, sier Tuchel i pressemeldingen.

  Tuchel fikk sparken av Paris Saint-Germain for drøyt én måned siden etter å ha vært trener for hovedstadslaget i over to og et halvt år.

  oFVHNRFwAc0
  Foto: Charles Platiau / Reuters