NRK Meny
Normal

Ekspertenes dom: – Vi snakker god business!

Louis van Gaal (63) har forsterket laget med fire spillere, men enda flere er trolig på vei. I så fall kan United-manageren mønstre et fryktinngytende lag kommende sesong.

Manchester United

FIRE NYE FJES: Memphis Depay, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin og Bastian Schweinsteiger har alle signert for Manchester United (FOTO: manutd.com).

Mandag ettermiddag ble midtbanespillerne Bastian Schweinsteiger (30) og Morgan Schneiderlin (25) offisielt bekreftet klare for Manchester United.

Dermed har «de røde djevlene» i løpet av helgen forsterket laget med tre spillere, ettersom høyrebacken Matteo Darmian signerte for klubben lørdag.

Legger man til at Louis van Gaal hentet vingen Memphis Depay (21) til Old Trafford i juni, har Manchester-klubben fornyet laget med fire spillere siden forrige sesong.

Vi har tatt en prat med følgende tre fotballkjennere om hva de synes om Uniteds overgangsaktivitet:

  • Lars Morten Olsen, redaktør i United-Supporteren
  • Petter Myhre, Premier League-ekspert for TV 2
  • Thore Haugstad, NRKs fotballskribent

– Hva synes du om Uniteds overgangsvindu så langt?

Lars Morten Olsen: – Jeg er godt fornøyd med det som har skjedd, men ikke 100 prosent. Vi må ha på plass en spiss og en erfaren midtstopper.

Petter Myhre: – Jeg synes United har kjøpt lurt. De har hentet spillertyper de trenger for å forsterke sin startellever. Så sant spillerne slår til som forventet, har de gjort et godt vindu.

Thore Haugstad: – Det er mye bedre enn i fjor og for to år siden. Overgangsvinduet i 2013 var jo en farse, da de ikke fikk noen av spillerne de satset på. Depay er et typisk Ferguson-kjøp, en ung spiller med et godt rykte. Schweinsteiger gir United kløkt og ro på midten, det samme med Schneiderlin. Darmian vil styrke høyrebackposisjonen. Vi snakker god business så langt!

– Hvilket kjøp er Uniteds beste i sommer?

Lars Morten Olsen: – Schweinsteiger er den overgangen som gledet meg mest. Han har vært ønsket i flere år. Han er en vinnertype, noe som er nødvendig i et lag som har mistet Ryan Giggs, Paul Scholes og Rio Ferdinand.

Petter Myhre: – Schneiderlin er det tryggeste kortet, siden han kjenner ligaen og behersker tempoet. Schweinsteiger er en klassespiller, fast på verdensmester Tyskland og på et Bayern-lag som er bedre enn United. Han er den jeg er sikker på at kan levere fra dag én, om han holder seg skadefri.

Thore Haugstad: – Umiddelbart vil jeg si Schneiderlin. Han er så god til å posisjonere seg defensivt. Han gir midtbanen noe som har vært savnet: Kombinasjonen av defensiv styrke og god ballbehandling.

LES SAKEN: Prosjekt van Gaal: Kjøpelaget United

– Hva tenker du om overgangssummene?

Lars Morten Olsen: – Summene er ikke sjokkerende, hverken i den ene eller andre retningen. Summene rimer godt overens med markedet.

Petter Myhre: – Det er ingen av summene jeg reagerer på. Her snakker vi hverken røverkjøp eller for høye priser.

Thore Haugstad: – Summene virker riktige. De betalte mye mer for spillerne i fjor. 25 millioner pund for Depay er greit. Schneiderlin er definitivt verdt pengene. Schweinsteiger har flere år igjen og Darmian er ikke overpriset.

– Hvem av spillerne går rett inn på laget?

Lars Morten Olsen: – Schweinsteiger går rett inn, det samme med Depay. Det venter tøffere konkurranse om plassen for de to andre. Carrick og Blind blir utfordrerne til Schneiderlin, mens Antonio Valencia er manne å utkonkurrere for Darmian.

Petter Myhre: – Gitt at spillerne klarer å tilpasse seg en ny liga: Alle fire er kapable til å forsterke United-elleveren. Darmian er en type back som har vært savnet. Schweinsteiger og Schneiderlin styrker midtbanen og vil få spille der. Depay er absolutt god nok for en kantrolle.

Thore Haugstad: – Jeg vil tro Darmian går rett inn på høyrebacken. Det er vanskelig å vite hvordan van Gaal tenker å komponere midtbanen, men Schweinsteiger går inn der. Jeg har veldig vanskelig for å tro at han blir satt på benken.

– Hvem bør United hente som neste spiller?

Lars Morten Olsen: – Jeg ville hentet en spiss og jeg tror Edinson Cavani hadde passet godt inn. På midtstopperplass har jeg hele tiden hatt tro på Ramos. Jeg håper han kommer.

Petter Myhre: – Jeg ser United har vært linket mye til Ramos. De trenger en sjef i midtforsvaret. Smalling, Jones og Evans er for skadeutsatt og jeg er usikker på om de holder nivået over lange perioder. Jeg ville kjøpt en sjef bak og kikket etter en spissmakker til Rooney. Lykkes United med det, vil de se fryktinngytende ut.

Thore Haugstad: – United trenger åpenbart en stopper - minst. Kanskje også en spiss. Men det er vanskelig å peke ut spillerne de bør gå for.

Fotballnyheter