Hopp til innhold

Eide får fortsette som Stabæk-trener

NADDERUD (NRK.no): Stabæk mener Øvind Eide har begått et overtramp og kaller oppførselen hans upassende, likevel får han beholde jobben. Eide har selv innrømmet upassende oppførsel overfor sin egen spiller Leni Larsen Kaurin.

Det bestemte styret i kveld.
Eide har innrømmet upassende oppførsel overfor en av spillerne og har fått en skriftelig advarsel. Reporter: Marius Skjelbæk Foto: Lucian Muntean Redigering: Christian Ziegler Remme

REPORTASJE: Stabæk-styreleder Espen Moe forteller NRK at Øyvind Eide får fortsette som Stabæk-trener. Reporter: Marius Skjelbæk.

Avgjørelsen om å la Eide fortsette kom etter et styremøte på Nadderud mandag kveld.

– Det har vært en vanskelig avgjørelse, sier styreleder Espen Moe til NRK.no og utdyper:

– Vi mener han har gjort et overtramp i forhold til hvordan vi ønsker at trenere skal oppføre seg, men ser ikke på situasjonen som så alvorlig at vi vil si han opp.

I en pressemelding omtaler Stabæk oppførselen til Eide som «upassende» og har av den grunn gitt ham en skriftlig advarsel.

Føler seg frosset ut

Forrige uke ble det kjent at Kaurin mener hun ble frosset ut av laget etter at hun ikke gjengjeldte Eides følelser for henne.

Ifølge Kaurin skal hun blant annet ha fått et gavekort av treneren der det sto at hun skulle få en erotisk massasje med «happy ending» utført av ham selv.

Fredag innrømmet Eide, i et intervju med VG, at han har utøvd upassende oppførsel overfor Kaurin.

Advarsel

– Vi er blitt kjent med de faktiske forhold i saken og har gitt Øyvind Eide en skriftlig advarsel, sier Moe.

– Hva står det i advarselen?

– Dette er nå en personalsak og vi kommenterer ikke personalsaker i mediene, sier styrelederen.

Ifølge Moe er en slik type advarsel det sterkest virkemidlet klubben har før de går til oppsigelse.

Video: Se intervjuet med Leni Larsen Kaurin fra forrige uke

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Treneren for Stabæks damelag, Øyvind Eide, har i dag innrømmet upassende oppførsel, etter anklagene om trakassering av en tidligere spiller denne uka. Han vil ikke trekke seg, men klubben vurderer fortsatt hva som skal bli konsekvensen. Reporter: Nils Fredrik Røren, foto: Trond Stenersen, redigering: Syver Gustavo Svensrud

SE VIDEO: Se intervjuet NRK gjorde med Leni Larsen Kaurin i forrige uke. Reporter: Nils Fredrik Røren, foto: Trond Stenersen, redigering: Syver Gustavo Svensrud.

– Vi har nulltoleranse

Selv om Eide nå får fortsette i klubben, hevder styrelederen de har nulltoleranse for slik oppførsel som Eide har innrømmet.

– Men vi må gjøre en vurdering fra sak til sak. Siden vi i denne saken har funnet forhold vi ikke setter pris på har vi gitt en advarsel.

– Det er klart det er ting på begge sider i saken, men vi føler vi har landet på det riktige resultatet.

Eide ledet Stabæk til både seriemesterskap og cupgull forrige sesong. Leni Larsen Kaurins kontrakt med Stabæk gikk ut etter 2013-sesongen.

Ekstern hjelp

Stabæk har sendt ut en pressemelding der de forklarer hvordan de skal unngå lignende situasjoner i fremtiden.

Ett tiltak skal være at klubben har inngått en avtale med et eksternt firma som klubben skriver at skal være deres «nøytrale varslingsinstans».

«Det betyr at de som varsler om kritikkverdige forhold skal oppleve en rask og profesjonell håndtering samtidig som personvernhensyn og de involvertes rettigheter ivaretas», skriver klubben i pressmeldingen.

PS! Verken Eide eller Kaurin har svart på NRKs henvendelser mandag kveld.

Fotball

 • Bild: Nagelsmann ferdig som Bayern-trener

  Den tyske storavisen Bild hevder at Julian Nagelsmanns dager som trener for Bayern München er talte.

  35-åringen ble Bayern-trener i juli 2021 og ledet de rødkledde i 84 kamper. Etter 1-2-tapet for Leverkusen før landslagspausen er tyskeren ferdig i rollen. Han gjorde seg bemerket i trenerrollen i RB Leipzig før han startet i Bayern.

  Bayern har tapt 10 poeng til Borussia Dortmund denne sesongen og ligger på andreplass i tyske Bundesliga.

  Avskjedigelsen kommer som en overraskelse skriver Bild. Historiens yngste Bayern-trener har blant annet satt mesterligarekord for klubben denne sesongen med åtte seiere på åtte kamper.

  11. april skal klubben møte Manchester City til første av to kvartfinalekamper.

  Julian Nagelsmann
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Ratcliffe bekrefter nytt United-bud

  Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe (70) gir ikke opp kampen om å få kjøpe Manchester United. Han har via selskapet Ineos forbedret sitt tilbud, skriver NTB.

  Torsdag kveld kom den ventede nyheten om at Ratcliffe via Ineos la inn et nytt bud på den engelske storklubben.

  «Sir Jim Ratcliffe og Ineos kan bekrefte at vi har lagt inn et revidert bud», står det i en uttalelse AP har fått tilsendt.

  70-åringen regnes for å være Storbritannias rikeste mann og er majoritetseier i kjemikaliekonsernet Ineos. Nylig møtte han toppledelsen i Manchester United på Old Trafford.

  Den amerikanske Glazer-familien har eid «de røde djevlene» siden 2005. Eierne har vært svært upopulære blant fansen som i fjor høst satte de i gang en prosess som kan ende med et salg av hele eller deler av klubben.

  Flere har meldt sin interesse for klubben. Sist ut var den finske gründeren Thomas Zilliacus. Men Ratcliffe og Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani fra Qatar har vært de to mest toneangivende beilerne i United-jakten.

  Flere medier skrev nylig at et kjøp av hele United vil koste minst 62 milliarder kroner. Det vil i så fall knuse verdensrekorden for et klubbsalg i idretten.

  Jim Ratcliffe
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Mvuka ga U20-landslaget uavgjort mot Italia

  Bodø/Glimt-angriperen Joel Mvuka dunket inn 2-2-målet da Norges U20-landslag tok imot Italia i Stavanger torsdag. Utligningen kom mot ti mann etter pause.

  Mvuka scoret ved bakre stolpe på et innlegg fra David Møller Wolfe i det 62. minutt. Ballen var ment for Lasse Nordås, men den gikk forbi spissen inne i boksen.

  U20-landslaget greide ikke å finne et vinnermål mot et italiensk lag som spilte over en omgang i undertall. Fem minutter før hvilen ble målscorer Marco Nasti utvist for to gule kort.

  Likevel var det gjestene som gikk opp i 2-1-ledelse tidlig i andre omgang. Cher Ndour traff perfekt i krysset foran 310 tilskuere på Vikings hjemmearena.

  Tidligere i kampen tok Norge føringen på et straffespark. Nordås omsatte sikkert muligheten han selv skaffet etter et snaut kvarter. Dommeren pekte på krittmerket da Nordås ble felt i jakten på en returball.

  Fem minutter senere sørget Nasti for at lagene var like langt.

  Norge møter Romania i Sandnes mandag.

  (©NTB)

  Joel Mugisha Mvuka i Bodø/Glimt mot Dinamo Kiev
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Bryan Gil ute av Spanias tropp – erstattes ikke

  Bryan Gil forlot Spanias landslagstropp torsdag og er ikke aktuell i EM-kvalifiseringskampene mot Norge og Skottland.

  Årsaken var ubehag som ikke tillot ham å trene normalt, melder Spanias fotballforbund. Det anses som en forholdsregel. Sevilla-spilleren, som er utleid fra Tottenham, erstattes ikke i troppen.

  Ifølge Marca har den nye landslagssjefen Luis de la Fuente drillet et lag i 4-2-3-1-formasjon under treningsdagene i fotballforbundets anlegg i Madrid-forstaden Las Rozas. Ifølge avisen er mest sannsynlige oppstilling mot Norge denne:

  Spania (4-2-3-1): Kepa Arrizabalaga – Dani Carvajal, Aymeric Laporte, Iñigo Martínez, José Luis Gaya – Rodri, Martin Zubimendi – Dani Ceballos, Iago Aspas, Gavi – Álvaro Morata.

  Joselu, Dani Olmo og Borja Iglesias har også fått tid på topp, Mikel Merino, Mikel Oyarzabal og Fábian Ruiz på midtbanen.

  – Laguttaket er vanskelig, for alle har trent med stor entusiasme og er på høyt nivå, sier De la Fuente.

  Spanias lag reiser til solkysten og trener på La Rosaleda i Málaga fredag kveld.

  (©NTB)

  Bryan Gil
  Foto: Jose Breton / AP
 • Ronaldo setter verdensrekord i antall landskamper

  Cristiano Ronaldo gjør sin 197. opptreden for Portugal mot Liechtenstein torsdag. Ingen andre i fotballhistorien har spilt så mange landskamper.

  Ronaldo passerer Kuwait-spilleren Bader Al-Mutawa og blir stående igjen med verdensrekorden alene.

  Det skjer i Roberto Martínez' debutkamp som trener for det portugisiske landslaget. Spanjolen sluttet som Belgia-sjef etter VM-sluttspillet i Qatar før jul.

  Ronaldo har scoret 118 mål for Portugal siden debuten i august 2003.

  Kampen mot Liechtenstein starter klokken 20.45.

  (©NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Petr David Josek / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund