NRK Meny
Normal

Eide får fortsette som Stabæk-trener

NADDERUD (NRK.no): Stabæk mener Øvind Eide har begått et overtramp og kaller oppførselen hans upassende, likevel får han beholde jobben. Eide har selv innrømmet upassende oppførsel overfor sin egen spiller Leni Larsen Kaurin.

Det bestemte styret i kveld.
Eide har innrømmet upassende oppførsel overfor en av spillerne og har fått en skriftelig advarsel. Reporter: Marius Skjelbæk Foto: Lucian Muntean Redigering: Christian Ziegler Remme

REPORTASJE: Stabæk-styreleder Espen Moe forteller NRK at Øyvind Eide får fortsette som Stabæk-trener. Reporter: Marius Skjelbæk.

Avgjørelsen om å la Eide fortsette kom etter et styremøte på Nadderud mandag kveld.

– Det har vært en vanskelig avgjørelse, sier styreleder Espen Moe til NRK.no og utdyper:

– Vi mener han har gjort et overtramp i forhold til hvordan vi ønsker at trenere skal oppføre seg, men ser ikke på situasjonen som så alvorlig at vi vil si han opp.

I en pressemelding omtaler Stabæk oppførselen til Eide som «upassende» og har av den grunn gitt ham en skriftlig advarsel.

Føler seg frosset ut

Forrige uke ble det kjent at Kaurin mener hun ble frosset ut av laget etter at hun ikke gjengjeldte Eides følelser for henne.

Ifølge Kaurin skal hun blant annet ha fått et gavekort av treneren der det sto at hun skulle få en erotisk massasje med «happy ending» utført av ham selv.

Fredag innrømmet Eide, i et intervju med VG, at han har utøvd upassende oppførsel overfor Kaurin.

Advarsel

– Vi er blitt kjent med de faktiske forhold i saken og har gitt Øyvind Eide en skriftlig advarsel, sier Moe.

– Hva står det i advarselen?

– Dette er nå en personalsak og vi kommenterer ikke personalsaker i mediene, sier styrelederen.

Ifølge Moe er en slik type advarsel det sterkest virkemidlet klubben har før de går til oppsigelse.

Video: Se intervjuet med Leni Larsen Kaurin fra forrige uke

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Treneren for Stabæks damelag, Øyvind Eide, har i dag innrømmet upassende oppførsel, etter anklagene om trakassering av en tidligere spiller denne uka. Han vil ikke trekke seg, men klubben vurderer fortsatt hva som skal bli konsekvensen. Reporter: Nils Fredrik Røren, foto: Trond Stenersen, redigering: Syver Gustavo Svensrud

SE VIDEO: Se intervjuet NRK gjorde med Leni Larsen Kaurin i forrige uke. Reporter: Nils Fredrik Røren, foto: Trond Stenersen, redigering: Syver Gustavo Svensrud.

– Vi har nulltoleranse

Selv om Eide nå får fortsette i klubben, hevder styrelederen de har nulltoleranse for slik oppførsel som Eide har innrømmet.

– Men vi må gjøre en vurdering fra sak til sak. Siden vi i denne saken har funnet forhold vi ikke setter pris på har vi gitt en advarsel.

– Det er klart det er ting på begge sider i saken, men vi føler vi har landet på det riktige resultatet.

Eide ledet Stabæk til både seriemesterskap og cupgull forrige sesong. Leni Larsen Kaurins kontrakt med Stabæk gikk ut etter 2013-sesongen.

Ekstern hjelp

Stabæk har sendt ut en pressemelding der de forklarer hvordan de skal unngå lignende situasjoner i fremtiden.

Ett tiltak skal være at klubben har inngått en avtale med et eksternt firma som klubben skriver at skal være deres «nøytrale varslingsinstans».

«Det betyr at de som varsler om kritikkverdige forhold skal oppleve en rask og profesjonell håndtering samtidig som personvernhensyn og de involvertes rettigheter ivaretas», skriver klubben i pressmeldingen.

PS! Verken Eide eller Kaurin har svart på NRKs henvendelser mandag kveld.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.