Hopp til innhold

Så glad har Drillo aldri vært med landslaget

Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen strålte etter seieren over Portugal tirsdag. Så glad var jeg aldri i min forrige landslagsperiode, sier han.

Egil Drillo Olsen

Egil 'Drillo' Olsen jubler etter at seieren er et faktum.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Etter 1-0 seieren over Portugal i EM-kvalifiseringskampen på Ullevål i går kveld var landslagssjefen gladere enn han noengang har vært med landslaget.

STEM: Tror du Norge kommer til EM? (nede i artikkel)

- Ja, jeg tror det. Når du er ung, vet du at du får flere sjanser, men når du er i min alder, så vet du at dette er kanskje siste mulighet. Da er det lettere å glede seg enda mer, sier Drillo til NRK.

Drillo trente landslaget fra 1990 til 1998 i sin forrige periode, og høydepunktene var da treneren førte Norge til VM i 1994 og 1998.

Merkedagen i 1998 var 23. juni, da Norge beseiret Brasil.

Video NORGE-SEIER-080910-WW_MXF_Innboks.MP4

VIDEO: Drillo-feberen er tilbake - publikum hyllet treneren i går.

Ny Drillo-stemning

Flere tilskuere NRK snakket med etter kampen beskrev nå stemningen rundt landslaget som den samme som i glansdagene til Drillos på 90-tallet.

- Jeg er ikke av den typen som hopper, danser og skriker. Men inni meg er følelsen veldig god, sier Drillo, som kan slå fast at Norge har fått en god start på EM-kvalifiseringen med seks poeng på to kamper.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hyllet treneren

Etter kampen i går kveld stod også en fornøyd tilskuermasse igjen og hyllet Drillo.

Les: - Carew er en ekte viking

- Det fikk jeg ikke med meg, men hvis de gjorde det, så hørtes det hyggelig ut, kommenterer landslagssjefen.

En lidelse

Han innrømmer at sluttminuttene i kampen ble veldig lange.

- Det var en lidelse. Det er en lidelse å sitte og se på. De som sier at fotball er morsomt, de skjønner ikke hva det dreier seg om. Det er sekunder at sekundviseren står stille, sa han etter kampen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Uruguay snublet etter flere stolpetreff

  Uruguay klarte ikke å senke Heung-min Sons Sør-Korea, men de var ekstremt nære i et målløst oppgjør.

  For i andre omgang stanget Diego Godin en godt slått ball mot mål, men ballen traff stolpen i stedet.

  Det var ikke eneste stolptreff i kampen. For på tampen banket Real Madrid-stjerne Federico Valverde til, men også den traff metallet.

  Liverpool-profil Darwin Núñez var også nære på ved et par anledninger.

  Dermed deler lagene poengene i deres åpningskamp i VM.

  Resultatet kan være god hjelp for Cristiano Ronaldos Portugal, som møter Ghana i gruppe H torsdag.

  Dette er fjerde kamp i VM som ender 0-0. Til sammenligning endte kun én kamp 0-0 i VM i Russland i 2018.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
 • Haavi involvert i scoring da Roma spilte uavgjort i CL

  Emilie Haavi gjorde forarbeid til ledermålet da Roma spilte 1-1 mot Wolfsburg i onsdagens toppkamp i gruppe B i kvinnenes mesterliga i fotball.

  Haavi leverte også et godt innlegg til innbytter Sophie Román Haug, som hadde muligheten til å nikke inn vinnermålet i det 85. minutt, men hennes hodestøt ble blokkert av en motspiller.

  Roma tok ledelsen før det var spilt tre minutter. Haavi ble spilt fram på venstrekanten, utfordret og prøvde skuddfoten fra 18 meters hold. Ballen traff midtstopper Kathrin-Julia Hendrich og spratt ut til Valentina Giacinti, som skjøt i mål ved stolpen.

  Ledelsen varte i en halv time. Da vant Ewa Pajor en duell med Roma-stopper Elena Linari og scoret utligningsmålet for den tyske klubben.

  Haug ble byttet inn for brasilianske Andressa Alves i det 72. minutt og var involvert i flere situasjoner mot slutten av kampen, men begge lag måtte finne seg i å avgi sine første poeng i gruppespillet.

  Wolfsburg og Roma har begge sju poeng før de møtes igjen i Tyskland om to uker.

  Emilie Haavi
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tredje strake seier for Chelsea i kvinnenes mesterliga

  Guro Reiten og lagvenninnene i Chelsea kunne juble for sin tredje strake seier i kvinnenes mesterliga da Real Madrid ble slått 2-0 onsdag.

  Den spanske klubben tettet godt igjen mot et Chelsea-lag som måtte greie seg uten sin nyopererte danske stjernespiss Pernille Harder, men Sophie Ingle stanget inn ledermålet i det 67. etter hjørnespark fra Erin Cuthbert.

  Cuthbert doblet deretter ledelsen med et spektakulært mål som ganske sikkert var ment som et innlegg. Hun var ganske nær hjørneflagget da hun slo inn, og ballen seilte inn i mål fra svært spiss vinkel.

  Det var en skummel situasjon da Reiten på overtid i første omgang falt forkjært etter en duell ute ved høyre sidelinje. Hun ble liggende med tilsynelatende store smerter, men kunne etter å ha fått behandling spille videre. Hun ble byttet ut først i det 83. minutt, da det sto 2-0.

  Ledermålet kom på et fint dødballtrekk. Millie Bright vant i lufta ved nærmeste hjørne av 5-meteren og stusset ballen videre. Inne i målgården kunne Ingle bare sette hodet på den.

  Chelsea står med ni poeng og 11-0 etter halvspilt gruppespill og er på god vei mot kvartfinale. Paris Saint-Germain og Real Madrid er begge fem poeng bak. PSG slo poengløse Vllaznia 5-0 tidligere onsdag.

  Guro Reiten i duell for Chelsea
  Foto: John Walton / AP
 • Kroatia sløste med sjansene – snublet mot Marokko

  Forrige VMs sensasjon Kroatia fikk ikke pangstarten på årets mesterskap de håpet på. Marokko var gjerrige, og ingen av lagene klarte å få hull på byllen. Dermed endte det 0-0.

  Det var imidlertid kroatene som var nærmest, og spesielt Vlasic hadde en gigantisk mulighet fra kloss hold som ble reddet av keeper Yassine Bounou.

  Kroatia blir regnet som favoritt til å ta seg videre fra gruppe F sammen med Belgia, men Marokko viste at de ikke skal tas lett på.

  Onsdag kveld møtes de to andre lagene i gruppen, Belgia og Canada.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
 • Hoseth blir hovedtrener for færøysk klubb

  Magne Hoseth blir ny hovedtrener for den færøyske fotballklubben KÍ Klaksvík. Det bekrefter klubben selv på Twitter. De skriver at han har signert for de to kommende sesongene. Hoseth har vært assistenttrener for Kristiansund siden januar 2020.

  Jobben blir Hoseths første som hovedtrener. Han har store ambisjoner for sin nye klubb.

  – Det blir en tøff jobb, men med litt grep skal vi være en utfordrer til å kjempe om conferenceligaen. I hvert fall i mitt hode, sier Hoseth til NTB.

  sine nettsider ønsker KBK den avtroppende assistenttreneren lykke til med nye utfordringer. – Vi ønsker han masse lykke til og nå har vi herved et favorittlag på Færøyene også, skriver de.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League