Carew: - Jeg prøver å teste keeperen

John Carews jakt på en tilsynelatende håpløs ball la grunnlaget for Norges seier mot Portugal. Nå avslører Carew hemmeligheten.

John Carew

Her takler John Carew Portugals keeper Eduardo - og serverer ballen til Erik Huseklepp som scorer.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

- Jeg prøver å teste keeperne tidlig i kampene for å se om de er litt usikre, og det funket bra denne gangen. Jeg sprinter ikke til å begynne med, men øker farten etter hvert, sier John Carew til NRK.

Spark for spark: Norge - Portugal 1-0

Se bildene fra fotballfesten

Det var etter drøyt 20 minutters spill at Portugals keeper Eduardo mottok et tilbakespill. John Carew var langt unna, men vinket med seg Erik Huseklepp frem for å presse keeperen – eller teste ham, som Carew sier.

Les også: Drillo tok ny stormakt-skalp

Fansen i ekstase: - En ekte viking

Keeperen fomlet litt, og da han til slutt forsøkte å klarere ballen, var en oppofrende Carew så nær at han klarte å blokkere utspillet. Ballen havnet i bena til Erik Huseklepp, som satte ballen enkelt i mål.

- Det var litt overraskende at keeperen senket hodet, men det fungerte veldig bra. Huseklepp nådde ballen akkurat i tide, men det føltes som om det tok en evighet før han nådde ballen der, sier Carew til NRK.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

Drømmer om EM

Agostinho Oliveira Drillo Olsen

Egil Drillo Olsen takker Portugal-trener Agostinho Oliveira for kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Seieren over Portugal betyr at Norge har fått en drømmestart på EM-kvalifiseringen med seier over både Island og Portugal. Samtidig står den kanskje største forhåndsfavoritten til å vinne gruppa, Portugal, med ett fattig poeng på to kamper.

Nå øyner Carew håp om å nå EM-sluttspillet i Polen og Ukraina i 2012.

- Vi har fått en fantastisk start. Kanskje det blir sluttspill på meg før jeg legger skoene på hylla likevel, sa en storfornøyd Carew etter kampen.

Den norske kraftspissen måtte forlate banen med skade noen minutter etter scoringen. Likevel holdt scoringen til seier.

Norge har full pott - se tabellen for gruppe H i resultatservicen

Huseklepps høydepunkt

En behersket Egil Drillo Olsen var etter kampen klar på at Carew var viktig.

- Han har en stor del av æren for scoringen. Den var neste ferdigscoret for Huseklepp, sa Drillo.

Også Erik Huseklepp er svært lettet over den gode starten på EM-kvalifiseringen. Han trekker frem scoringen og seieren som høydepunktet i landslagskarrieren.

- Det går ikke an å få en bedre start enn denne. Det var gøy mot Frankrike også, men i dag teller det, så det var gøy i dag, sier Huseklepp, som henviser til privatlandskampen mot Frankrike i august da han scoret to mål.

Fotballnyheter