NRK Meny
Normal

Drillo: - En veldig spennende spiller

17-årige Håvard Nielsen får skryt etter innhoppet for Vålerenga på La Manga.

Håvard Nielsen feirer sin scoring

Håvard Nielsen feirer sin scoring mot Wisla Krakow

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Ola By Rise og Egil Olsen

Ola By Rise og Egil Olsen fulgte Vålerenga-kampen fra tribunen

Foto: Knut Nesbø / NRK

- Han er en veldig spennende spiller, sier landslagssjef Egil "Drillo" Olsen om Nielsen som fikk debut i eliteserien for Oslo-klubben i høst.

Nielsen kom inn for Luton Shelton like før pause i kampen mot Wisla Krakow og markerte seg umiddelbart. Han skaffet laget straffespark like etterpå.

Etter 60 minutter fikk han selv nettsus. Et innlegg fra Bojan Zajic ble stusset videre fra Kristofer Doffen Hæstad, og Nielsen fikk stjernetreff da han curlet ballen inn i det lengste hjørnet fra 16 meter.

- Det var stort. Jeg prøvde å dra til og fikk et godt treff. Det er artig at det går så bra, for fjoråret ble mye ødelagt av skader, sier stjerneskuddet.

Han får også skryt av Vålerenga-manager Martin Andresen.

- Han må først og fremst bli god nok for Vålerenga, men i øyeblikket ville han vært aktuell en i eliteseriekamp, sier Andresen.

Han forteller videre at 17-åringen er blant de beste på alle testene som spillerne hans har gjennomført i det siste.

Soloraid

Morten Berre åpnet scoringsballet med et strålende soloraid etter 35 minutter. Kaptein Doffen kriget til seg ballen på midten og leverte til spissen, som tråklet seg gjennom hele Wisla-forsvaret og sendte Vålerenga i føringen.

Harmeet Singh var ikke mye dårligere. I tillegg til straffescoringen, sørget han for VIFs fjerde. Denne gangen var det Berre som kom gjennom på løp. Han dro av en mann og serverte 20-åringen en nesten ferdigscoret pasning.

Brukbart

4-0 over Wisla Krakow ble en solid opptur for Vålerenga etter torsdagens 1-5-tap for Ståle Solbakkens FC København. Derfor var det en glad Morten Berre som kunne puste lettet ut etter kampen.

- FCK er voldsomt mye bedre enn Krakow, og de skal tross alt spille åttedelsfinale i mesterligaen. Men vi hadde ikke lyst til å bli dummet ut to ganger på rad, så det var godt. Det fungerte brukbart i dag, sa Morten Berre.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.