Dette er Drillos siste VM-kort

Ekspertene har skreket etter det lenge. Nå åpner Drillo for å endre formasjon for å redde siste rest av VM-håp for Norge.

Drillo: - Vi har nok skiftet litt mer i sesongen enn det som er ønskelig, men endringer blir det nok. Vi vurderer også om det kan bli endring i formasjon.

SE VIDEO: Egil Olsen forteller til NRK at vurderer formasjonsendring før de siste VM-kvalikkampene.

Nå varsler landslagssjefen at han trolig går bort fra sin vanlige, kjære og kjente 4-5-1-formasjon før bortemøtet mot Slovenia 11. oktober.

– Vi vurderer om vi skal spille 4-4-2 eller 4-2-3-1 mot Slovenia. Det går på hva vi har av spillertyper akkurat nå, sier Drillo til NRK, og begrunner endringen med at flere av midtbanespillerne har sviktet i de siste landskampene.

– Vi har ikke hatt de typiske indreløperne som er viktige å ha i 4-5-1-formasjonen, sier Olsen, som har kommende og neste helg til å kartlegge spillerne som skal utgjøre hans trolig siste landslagsstropp noensinne.

Ørlite håp

VM-drømmen ble mer eller mindre knust etter det smertelige 2-0-tapet mot Sveits på Ullevaal stadion 10. september. Men Norge har fortsatt et ørlite håp om å bli en av åtte toere som får spille play-off til Brasil-VM.

Men da må laget vinne de to siste kampene mot Slovenia og Island, samt få hjelp av resultater i Danmarks gruppe B.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Daniel Braaten

Daniel Braaten er i best form av norske angripere akkurat nå, mener Drillo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Norge har brukt 4-5-1-formasjonen i samtlige seks VM-kvalifiseringskamper. Fire ganger med Mohammed Abdellaoue som ensom spiss, mens Alexander Søderlund har blitt foretrukket ved to anledninger.

Daniel Braaten, Marcus Pedersen og Joshua King er også aktuelle angrepsvåpen. Men Drillo vil ikke avsløre hvem han ser for seg som en spissduo når han nå vurderer å starte med to angripere.

Flere alternativer

– Vi har mange alternativer, men det er ingen som kan sies å vere i kanonform. Daniel Braaten ser ut til å være i bra slag. Han gjorde en brukbar kamp for FC København mot Juventus i Parken. Vi har en Alexander Søderlund som vi har brukt mye. Vi har mange muligheter, mener landslagssjefen, som uansett gjør endringer fra Sveits-kampen.

– Det er sjelden vi stiller med de samme elleve. Og det gjelder ikke bare Norge, det gjelder for de fleste nasjoner. Selv om vi nok har skiftet mer enn ønskelig i løpet av VM-kvaliken. Men den viktigste vurderingen er å bruke de rette spillerne. De som ser ut til å være i best form, sier Egil Olsen til NRK.

Overrasket Scheie

NRKs mangeårige fotballkommentator Arne Scheie blir først overrasket da han får høre om Drillos nye endringer, og spesielt at han vurderer to spisser på topp.

– Men når jeg hører hvordan han forklarer det, forstår jeg det mer. Det handler om at han føler han ikke har de indreløpertypene og midtbanespillerne han hadde før, sier Scheie.

Tom Nordlie, NRKs fotballekspert, tror endringene kan gi landslaget den nye given de trenger etter det forsmedelige tapet mot Sveits.

– Det kan gi en ny energi og ekstra tro på ting i spillertroppen, og også blant media og publikum. Det kan skape litt optimisme før de to siste kampene, sier han.

Nordlie: – Fornuftig

Tom Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie støtter Drillos varslede formasjonsendring.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Nordlie synes Drillo gjør helt rett dersom han gjennomfører formasjonsendringen sin.

– Det blir i så fall en formasjonsendring for å utnytte mannskapet han har tilgjengelig bedre. At han heller velger to sentrale på midtbanen fremfor en indreløper, når vi ikke har så mange indreløpere i stallen, er så klart lurt. Vi har heller ikke så mange spisser som er gode alene, og derfor er det fornuftig å enten spille med et rent par eller med en bak spissen, sier han.

Nordlie synes ikke Olsen trenger å forandre noe mer, og synes tvert imot Olsen bør rendyrke spillestilen sin enda mer.

– Måten man angriper på kan være den samme, og Drillo-stilen kan ligge i bunn også med de nye formasjonene. Det vil være fornuftig, fastslår han.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal blir ikke nevneverdig overrasket over Drillos helomvending.

– Med to kamper igjen som man må vinne, må man jo bare gjøre alt for å få det til, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Graham Hansen nominert til pris

  Caroline Graham Hansen er en av fem som er nominert til årets kvinnelige spiller av BBC.

  Den norske landslagsspilleren hadde en kjempesesong for Barcelona, og vant Mesterligaen, den spanske serien, cupen og den spanske supercupen.

  Sam Kerr, Ashley Lawrence, Vivianne Miedema og Alexia Putellas er de fire andre nominerte.

  VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Liverpool-reservene med cupseier

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Takumi Minamino og Divock Origi scoret målene for de rødkledde, som startet med blant annet Harvey Blair (18) og Tyler Morton (18) på banen.

  Mer etablerte spillere som Diogo Jota og Roberto Firmino så hele kampen fra benken og forbereder seg til Premier League-kampen mot Brighton til lørdag. Sadio Mané og Mohamed Salah var ikke med til Preston.

  Lucas Moura sørget for at Tottenham avanserte mot Burnley.

  ZL5eyUD7juI
  Foto: Jon Super / AP
 • Bayern-flause i den tyske cupen

  Et toppet Bayern München gikk onsdag kveld på en skikkelig smell i andre runde av den tyske cupen.

  Borte mot Borussia Mönchengladbach endte det med et utrolig 0-5-tap på Borussia-Park.

  To mål av Ramy Bensebaini, to mål av Breel Embolo og ett av Kouadio Koné sørget for seieren.

  Bayerns prestasjon vekker oppsikt verden over. Bayern stilte med sitt tilnærmet beste lag, men den tyske serielederen kollapset totalt foran øynene på lamslåtte tilskuere.

  dmvrr2IWgSs
  Foto: INA FASSBENDER / AFP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England