NRK Meny
Normal

Drillo: – Klart dette ikke passer veldig bra

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen er overrasket over at John Arne Riise slutter på landslaget midt i VM-kvalifiseringen.

Drillo

Egil «Drillo» Olsen møtte et stort pressekorps på Ullevaal stadion mandag formiddag. Landslagssjefen tror ikke Riises avgjørelse om å slutte på landslaget ikke har noe med kapteinsbråket å gjøre.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Da landslagssjefen møtte pressen på Ullevaal stadion mandag formiddag la han ikke skjul på at timingen for å gi seg på landslaget er dårlig.

– Det er klart det ikke passer oss som steller med dette veldig godt, at han slutter midt i kvaliken. Jeg hadde regnet med at han skulle spille ut kvaliken og ble overrasket over nyheten, sier «Drillo».

Også Toppfotballsjef Nils Johan Semb er overrasket over beslutningen.

– Det kom som lyn fra klar himmel at han i dag at han trekker seg, sier Semb.

Kapteinsbråk

«Drillo» synes det er trist at den tidligere kapteinen nå gir seg. Riise gikk i forrige uke ut i TV 2 og sa at han var forbannet over manglende kaptein-tillit på landslaget. «Drillo» tror ikke dette har noe med avgjørelsen å gjøre.

– Det virker som om dette er noe han har tenkt på i lang tid og at det er gjennomtenkt. Det er dere (pressen) som har tatt det som en stor sak, sier landslagssjefen.

– Det er bare positivt at Riise synes han burde være kaptein. Det virker som det ligger en grundig avgjørelse bak dette, sier Nils Johan Semb.

«Drillo» har ikke vært direkte i kontakt med Fulham-spilleren den siste tiden, men sier han vil slå på tråden i løpet av kort tid.

– Hva kommer du til å si til han?

– Jeg snakker med spillerne om mye rart. Det får bli mellom oss to. Men jeg kommer til å ønske han lykke til videre, svarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drillo

Egil Drillo Olsen sier han respekterer John Arne Riises avgjørelse om å gi seg på landslaget. – Jeg ønsker å takke han for innsatsen, sier Drillo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Hyller Riise

«Drillo» er full av superlativer når han prater om Riises karriere og beskriver han som en av de aller beste norske fotballspillerene gjennom tidene.

– Når du står med 110 landslagskamper sier det seg selv. Det er en fantastisk prestasjon. Han har prestert i ulike toppklubber i lang, lang tid. Han har hatt en fantastisk karriere, sier han.

Men landslagssjefen beskriver også Riise som en person det stormer mye rundt.

– Som type er han utadvendt. Full av entusiasme. Og det stormer mye rundt han. Han er veldig impulsiv, og det er bra for sånne som dere, sier han til pressekorpset på Ullevaal.

– Kommer det til å svekke landslaget at Riise ikke lenger er med?

– Ikke veldig mye. Men det kommer jo helt an på hva som presteres av de andre bak der. Vi har spillere som spiller fast i andre ligaer som gjør det bra, svarer han.

– Han gir alltid 100 prosent

Riise Semb

Nils Johan Semb ga Riise debutkampen på landslaget. Her er de avbildet sammen på en trening i 2001.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ser med glede tilbake på en stor landslagskarriere.

– Jeg hadde gleden av å gi John Arne debutkampen på landslaget, og han ble med til EM som mesterskapets yngste spiller i 2000, sier Nils Johan Semb.

Han beskriver Riise som en spiller med mye energi, entusiasme og humør. Han mener også at Fulham-spillerens venstrebein er et av fotball-europas aller beste.

– Han har alltid gitt 100 prosent på trening og i kamp, sier Semb.

En fantastisk historie

Riises siste landskamp ble VM-kvalifiseringskampen mot Albania i mars. Han fikk totalt 110 kamper i rødt.

President Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem takker begge Riise for hans strålende landslagskarriere.

– John Arne har hatt en fantastisk historie i landslagssammenheng. Han har vært en avgjørende spiller i mange kamper. Innsatsen på banen har vært formidabel, og han har hatt en egen evne til å snu nedturer til oppturer, sier Hallén.

– Jeg vil på vegne av Fotball-Norge takke han for en fantastisk innsats på landslaget, og ønsker han lykke til videre med klubbkarrieren, sier Hallén.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia