Hopp til innhold

Dortmunds utrolige målsnitt: Scorer over tre mål per kamp

Samtidig som Jürgen Klopp blir hyllet for sin første seier med Liverpool, imponerer gamleklubben stort med ny trener.

Mkhitaryan

MÅLFEST: Borussia Dortmunds Henrikh Mkhitaryan scorer på straffe i cupen onsdag. Til slutt vant Dortmund hele 7-1 mot SC Paderborn 07.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Se bare på dette:

På 19 kamper har det tyske storlaget scoret hele 61 mål. Det gir et snitt på utrolig 3,2 mål per kamp.

Målene har kommet i både cup og serie denne sesongen. Ifølge klubben selv har de aldri før hatt et slikt målsnitt.

Onsdag kveld toppet det seg med 7-1-seier i cupen mot 1. divisjonslaget Paderborn.

– Kvelder som dette er alltid deilige. Det er spesielt å score to mål og i samme kamp levere to målgivende pasninger, sier tomålsscorer Gonzalo Castro.

Laster Twitter-innhold

Motsatt Klopp-effekt

Samtidig i Liverpool: Dortmunds gamletrener Jürgen Klopp går rundt på Anfield og gliser etter 1-0 over Bournemouth i ligacupen. Det er hans første seier etter at han tok over Liverpool for tre kamper siden.

Det er vel det man kan kalle en vinn-vinn-situasjon: For etter at Klopp forlot Dortmund i april har laget bare tapt tre seriekamper, og nå setter de altså målrekorder.

Klubben melder at onsdagens 7-1-seier er den største siden mai 2009.

– Det at over 70 000 mennesker kommer til stadion en onsdag kveld for å se oss spille mot et 1. divisjonslag er rett og slett fantastisk. Da er det veldig godt å score så mange mål og gi publikum det de kom for. Jeg er glad for at dette fortsetter, sier mannen som tok over etter Klopp, Thomas Tuchel.

Tuchel har så langt ledet laget til gruppeledelse i Europaliga, til 2. plass i serien, og nå altså også avansement i cupen.

Laster Twitter-innhold
Pierre-Emerick Aubameyang.

ETTERTRAKTET: Merk deg navnet Pierre-Emerick Aubameyang. 26-åringen bøtter inn mål for Borussia Dortmund og er i ferd med å bli en ny stor fotballstjerne i Europa.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Målmaskin

Hvis Tuchel i mai kroner dette året med en eller flere pokaler kommer han antagelig til å sende en ekstra takk til spissen Pierre-Emerick Aubameyang.

I skyggen av Bayern Münchens storstjerne Robert Lewandowski har 26 åring sneket seg opp på toppscorertronen sammen med Bayern-stjernen med like mange seriemål. 13 på ti kamper.

Men ser man på sesongen totalt, med både serie og cup, har han faktisk levert bedre enn Lewandowski. Med 20 mål på 17 kamper. Nå er han blitt ettertraktet, men inntil videre handler det om å score flest mulig mål både for han og Borussia Dortmund.

Fotball

 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP
 • Flaskekaster utestengt fra Nadderud stadion ut året

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med den mindreårige tilskueren og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tilskueren en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB