Dortmunds utrolige målsnitt: Scorer over tre mål per kamp

Samtidig som Jürgen Klopp blir hyllet for sin første seier med Liverpool, imponerer gamleklubben stort med ny trener.

Mkhitaryan

MÅLFEST: Borussia Dortmunds Henrikh Mkhitaryan scorer på straffe i cupen onsdag. Til slutt vant Dortmund hele 7-1 mot SC Paderborn 07.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Se bare på dette:

På 19 kamper har det tyske storlaget scoret hele 61 mål. Det gir et snitt på utrolig 3,2 mål per kamp.

Målene har kommet i både cup og serie denne sesongen. Ifølge klubben selv har de aldri før hatt et slikt målsnitt.

Onsdag kveld toppet det seg med 7-1-seier i cupen mot 1. divisjonslaget Paderborn.

– Kvelder som dette er alltid deilige. Det er spesielt å score to mål og i samme kamp levere to målgivende pasninger, sier tomålsscorer Gonzalo Castro.

Laster Twitter-innhold

Motsatt Klopp-effekt

Samtidig i Liverpool: Dortmunds gamletrener Jürgen Klopp går rundt på Anfield og gliser etter 1-0 over Bournemouth i ligacupen. Det er hans første seier etter at han tok over Liverpool for tre kamper siden.

Det er vel det man kan kalle en vinn-vinn-situasjon: For etter at Klopp forlot Dortmund i april har laget bare tapt tre seriekamper, og nå setter de altså målrekorder.

Klubben melder at onsdagens 7-1-seier er den største siden mai 2009.

– Det at over 70 000 mennesker kommer til stadion en onsdag kveld for å se oss spille mot et 1. divisjonslag er rett og slett fantastisk. Da er det veldig godt å score så mange mål og gi publikum det de kom for. Jeg er glad for at dette fortsetter, sier mannen som tok over etter Klopp, Thomas Tuchel.

Tuchel har så langt ledet laget til gruppeledelse i Europaliga, til 2. plass i serien, og nå altså også avansement i cupen.

Laster Twitter-innhold
Pierre-Emerick Aubameyang.

ETTERTRAKTET: Merk deg navnet Pierre-Emerick Aubameyang. 26-åringen bøtter inn mål for Borussia Dortmund og er i ferd med å bli en ny stor fotballstjerne i Europa.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Målmaskin

Hvis Tuchel i mai kroner dette året med en eller flere pokaler kommer han antagelig til å sende en ekstra takk til spissen Pierre-Emerick Aubameyang.

I skyggen av Bayern Münchens storstjerne Robert Lewandowski har 26 åring sneket seg opp på toppscorertronen sammen med Bayern-stjernen med like mange seriemål. 13 på ti kamper.

Men ser man på sesongen totalt, med både serie og cup, har han faktisk levert bedre enn Lewandowski. Med 20 mål på 17 kamper. Nå er han blitt ettertraktet, men inntil videre handler det om å score flest mulig mål både for han og Borussia Dortmund.

Fotballnyheter