NRK Meny
Normal

– Jeg håper de er irritert over at de ikke scorer

De franske spissene vil begynne å score mål, tror landslagssjef Raymond Domenech. Helst allerede mot Mexico torsdag kveld.

Nicolas Anelka mot Uruguay

Stjernespissen Nicolas Anelka (i midten) klarte ikke å score i Frankrikes åpningskamp mot Uruguay. Heller ikke innbytter Thierry Henry fikk satt ballen i mål. Nærmest var Lyon-angriper Sidney Govou.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Følg Frankrike - Mexico fra klokken 20.30

Frankrike spilte uavgjort 0-0 mot Uruguay i et gjesp av en åpningskamp. Mestrene fra 1998 og finalistene fra 2006 så ikke ut som et vinnerlag.

LES MER: Dårlig fransk åpning
LES MER:
NRK fulgte Uruguay - Frankrike (0-0)

De franske stjernespissene har ikke scoret siden november i fjor.

–Jeg håper de er irritert over at de ikke scorer, sa landslagstrener Raymond Domenech på en pressekonferanse onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– En spiss er laget for å score mål. Spisser av en kvalitet som våre vil til slutt klare å score, det er helt sikkert. La oss håpe det blir veldig snart, la han til.

Thierry Henry og Raymond Domenech

Thierry Henry (foran) startet ikke i Frankrikes første kamp mot Uruguay, men kom innpå etter 72 minutter - uten å score. Landslagstrener Raymond Domenech (i bakgrunnen).

Foto: Francois Mori / Ap

Torsdagens motstander, Mexico, klarte 1-1 mot Sør-Afrika i VMs åpningskamp. Laget var klart best i første omgang, og var nære på å ta ledelsen. I andre omgang kom Sør-Afrika mer med i kampen, og scoret først. Men ti minutter før full tid utlignet Mexico fortjent ved Rafael Marquez.

LES OGSÅ: Alt om fotball-VM i Sør-Afrika
LES OGSÅ:
Her ser du VM-kampene på TV

Evra: – Må vinne

Frankrike kan fortsatt ta seks poeng, minnet Domenech om, ifølge den franske avisen Le Monde.

– Du må ikke miste mange poeng, sa treneren.

– Vi må vinne mot Mexico for å ha et mer gunstig utgangspunkt før kampen mot Sør-Afrika. Vi vil ikke da ha sikret avansement, men være på et veldig bra spor, sier kaptein Patrice Evra til den franske avisen Le Figaro.

Domenech ville onsdag ikke si hvilke spillere som starter kampen, ifølge Francefootball.fr.

SJEKK: Kampoppsett og tabeller
LES MER: Alle VM-troppene

(Saken fortsetter under bildet)

Patrice Evra (t.v.) holder Diego Perez unna

Lagkaptein Patrice Evra (t.v.) og Frankrike kvalifiserte seg til VM med et nødskrik, og imponerte heller ikke i kampen mot Uruguay.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Tamt mot Uruguay

Mot Uruguay overrasket Domenech med å la midtbanespiller Abou Diaby starte. Florent Malouda ble henvist til benken, sammen med Thierry Henry.

Treneren satset på Nicolas Anelka sentralt i den franske angrepsrekken, men Henry kom innpå etter 72 minutter.

FK Fotball guider deg gjennom VM
Følg NRK sport på Facebook

Frankrike hadde ballen klart mest i kampen sett under ett, men klarte ikke å score.

Nærmest mål var franskmennene etter bare syv minutter, da Sidney Govou satte Franck Riberys innlegg utenfor fra fire meters hold.

Frankrike kvalifiserte seg til VM-sluttspillet i Sør-Afrika med et nødskrik, etter et juksemål i regi av Thierry Henry i en kamp mot Irland.

LES OGSÅ: Domenech: – Vi fortjener å være her
LES OGSÅ: Henry jukset Frankrike til VM

Fotballnyheter