Diplomatisk krøll etter fotballbråk

Egypt kalte torsdag sin ambassadør til Algerie hjem for konsultasjoner etter bråket i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen i Sudan onsdag.

Algeries ambassadør Abdelkader Hadjar
Foto: Cris Bouroncle / Scanpix/AFP

Algeriske fotballtilhengere skal ha gått til angrep på egyptiske tilhengere etter kampen i Sudan, og på egyptere og egyptiske forretningsinteresser i Algerie.

Offisiell protest

Tidligere torsdag kalte Egypt inn Algeries ambassadør i Kairo for å protestere på hendelsene.

Algeries ambassadør var også innkalt til Egypts utenriksdepartement etter kampen mellom lagene i Kairo sist lørdag. Også da ble egyptiske eiendommer i Algerie angrepet.

Ifølge sudansk politi var det bare mindre episoder før, under og etter omkampen onsdag, der Algerie vant 1-0 og kvalifiserte seg til fotball-VM.

Angrep busser

Video nsps_upload_2009_11_19_18_22_34_802.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Men egyptiske fotballtilhengere forteller en annen historie. De forteller at algirere kastet steiner mot egypternes busser da disse var på vei tilbake til flyplassen utenfor Khartoum. De sier også at flere skal være skadd.

Foran kampen i Kairo lørdag ble bussen med de algeriske spillerne steinet på vei til lagets hotell. Etter den kampen - som Egypt vant, og som førte til omkampen i Sudan - ble egyptiske bygninger i Alger angrepet.

En av meldingene Algeries ambassadør fikk torsdag, var at Egypt vurderer å kreve erstatning for ødeleggelsene. For en egyptisk teleoperatør som har kontor i Algerie kommer skaden opp i minst 5 millioner dollar.

Egypt kan bli straffet

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) innleder disiplinærsak mot Egypts fotballforbund.

Det skjer etter at egyptiske fans angrep spillerne på Algeries landslagsspillere i forkant av VM-kvalifiseringskampen i Kairo sist uke. Fansen kastet steiner mot spillerbussen til Algerie mens den kjørte fra flyplassen og til spillerhotellet.

FIFAs disiplinærkomite avgjør om Egypt kan vente seg straff eller ikke. Omspillskampen onsdag ga seier og VM-plass til Algerie.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP