NRK Meny
Normal

Diplomatisk krøll etter fotballbråk

Egypt kalte torsdag sin ambassadør til Algerie hjem for konsultasjoner etter bråket i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen i Sudan onsdag.

Algeries ambassadør Abdelkader Hadjar
Foto: Cris Bouroncle / Scanpix/AFP

Algeriske fotballtilhengere skal ha gått til angrep på egyptiske tilhengere etter kampen i Sudan, og på egyptere og egyptiske forretningsinteresser i Algerie.

Offisiell protest

Tidligere torsdag kalte Egypt inn Algeries ambassadør i Kairo for å protestere på hendelsene.

Algeries ambassadør var også innkalt til Egypts utenriksdepartement etter kampen mellom lagene i Kairo sist lørdag. Også da ble egyptiske eiendommer i Algerie angrepet.

Ifølge sudansk politi var det bare mindre episoder før, under og etter omkampen onsdag, der Algerie vant 1-0 og kvalifiserte seg til fotball-VM.

Angrep busser

Video nsps_upload_2009_11_19_18_22_34_802.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Men egyptiske fotballtilhengere forteller en annen historie. De forteller at algirere kastet steiner mot egypternes busser da disse var på vei tilbake til flyplassen utenfor Khartoum. De sier også at flere skal være skadd.

Foran kampen i Kairo lørdag ble bussen med de algeriske spillerne steinet på vei til lagets hotell. Etter den kampen - som Egypt vant, og som førte til omkampen i Sudan - ble egyptiske bygninger i Alger angrepet.

En av meldingene Algeries ambassadør fikk torsdag, var at Egypt vurderer å kreve erstatning for ødeleggelsene. For en egyptisk teleoperatør som har kontor i Algerie kommer skaden opp i minst 5 millioner dollar.

Egypt kan bli straffet

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) innleder disiplinærsak mot Egypts fotballforbund.

Det skjer etter at egyptiske fans angrep spillerne på Algeries landslagsspillere i forkant av VM-kvalifiseringskampen i Kairo sist uke. Fansen kastet steiner mot spillerbussen til Algerie mens den kjørte fra flyplassen og til spillerhotellet.

FIFAs disiplinærkomite avgjør om Egypt kan vente seg straff eller ikke. Omspillskampen onsdag ga seier og VM-plass til Algerie.

Fotballnyheter