Hopp til innhold

Viking videre etter straffesparkkonkurranse

Viking havnet i trøbbel borte mot Kristiansund og måtte ut i straffesparkkonkurranse for å sikre avansementet til femte runde i cupen. Der var siddisene i en klasse for seg.

Viking videre etter straffekonk.

FULL JUBEL: Slik ser det ut når Viking går videre etter straffer i cupmøtet med Kristiansund.

Laster innhold, vennligst vent..

Viking tok ledelsen to ganger i bortemøtet med Kristiansund i fjerde runde i cupen, men vertene nektet å gi opp og svarte begge ganger. Først utliknet Sverre Økland fra straffemerket etter 68 minutter, etter at Suleiman Abdullahi hadde sendt Viking opp i 1-0-ledelse åtte minutter tidligere.

Så sørget Espen Næss Lund til voldsom jubel på Kristiansund stadion da han bredsidet inn 2–2 fem minutter før slutt i andre ekstraomgang. Da hadde Viking-innbytter Samuel Adegbenro allerede satt inn det gjestene trodde var vinnermålet, men den gang ei.

Kjell Jonevrets menn måtte dermed sikre avansementet fra straffemerket – en utfordring Viking-spillerne tok på strak arm.

For der Magne Hoseth, Veton Berisha og Indridi Sigurdsson i tur og orden satte inn Vikings tre første straffespark, var uttellingen fraværende hos hjemmelaget. Først satte målscorer Økland ballen i tverrliggeren, før keeper Conny Månsson ble hindret av stolpen.

Da Kristiansunds andre målscorer Næss Lund ikke klarte å overliste Iven Austbø på Kristiansunds tredje straffe, var kampen over – til enorm jubel blant Viking-spillerne.

LES SAKEN: Her scorer han få timer etter farens død

«Dio»-show for Stabæk

Stabæk videre i cupen

DØDELIG DUO: Ernest Asante scoret Stabæks første mål og Adama Diomande noterte seg for to scoringer i Stabæks 5-1-seier over Strømmen.

Laster innhold, vennligst vent..

Hjemme på Nadderud havnet Stabæk i trøbbel mot 1.- divisjonslaget Strømmen, da Martin Ramsland sendte gjestene i ledelsen etter et drøyt kvarter.

Bob Bradleys menn er imidlertid nest best i Norge om dagen og har samtidig eliteseriens nest målfarligste spiller i Adama Diomande.

Han ble for mye å håndtere for Strømmen, som etter den glimrende starten på kampen, raknet fullstendig.

Først utliknet Ernest Asante etter 33 minutter og sørget for 1–1 til pause. Så sendte Ville Jalasto bærumslaget i føringen da han stanget inn 2–1 kvarteret etter sidebyttet.

Derfra og ut handlet det aller meste om Diomande, som i det 70. og 77. minutt brukte henholdsvis hodet og venstrefoten på å avgjøre kampen med 3–1 og 4–1.

Åtte minutter før full tid fastsatte Daniel Granli sluttresultatet til 5–1.

Diomande-scoringene betyr at 25-åringen nå står med syv scoringer på fire kamper i cupen. I tillegg har spissen banket inn ni mål i eliteserien og står dermed med 16 mål på 17 kamper i debutsesongen på Stabæk.

 • Øvrige kamper:

Hønefoss – Sandefjord 2–3

Sandefjord videre i cupen
Laster innhold, vennligst vent..

Odd – Åsane 4–0

Odd videre i cupen
Laster innhold, vennligst vent..

Mjøndalen – Hødd

Mjøndalen videre i cupen
Laster innhold, vennligst vent..

Cupmagasinet «Veien til Ullevaal»

4. runde i cupen.

CUPMAGASINET: Se NRKs cupmagasin med alle rundens kamper. Programleder: Carina Olset.

Fotball

 • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

  Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

  Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

  Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Glimt gikk på sesongens første poengtap

  Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

  Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

  Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

  De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

  Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
 • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

  Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

  Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

  Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

  Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

  Premier League - Leicester City v Liverpool
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

  Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

  Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

  Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

  Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

  Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

  Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden