Hopp til innhold

Jensen: – Jeg kunne ikke høre og nesten ikke se

Mike Jensen ble så glad over å ha scoret i cupfinalen at han - ifølge seg selv - gikk helt amok.

Mike Jensen

SE VIDEO: Mike Jensen scoret Rosenborgs første mål i cupfinalen mot Sarpsborg 08.

Laster innhold, vennligst vent..
jensen løper

PÅ LØPETUR: Erik de Lanlay (i bakgrunnen) prøver å få tak i Mike Jensen som løper rundt og feirer 1-0-scoringen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg kunne ikke høre noe, og det var nesten som om jeg ikke kunne se noe heller, sier Mike Jensen.

RBK-spilleren gliser bredt når han forteller hvordan han opplevde å score på Ullevaal i en cupfinale.

Jensen ble så glad at han rett og slett ikke visste hvor han skulle gjøre av seg da han skulle feire målet.

– Prøvde å gå amok

Og han mener det bokstavelig talt. Ute på banen kunne man se en danske som løp det han greide på kryss og tvers etter scoringen.

– Jeg prøvde bare å gå amok, sier han og ler.

– Jeg løp først ut til benken, og så ut til siden og så videre. Jeg ville feire med fansen også, forklarer han.

Jensens fulltreffer kom fem minutter før pause. Han plukket opp en retur og knallet den avgårde i motsatt hjørne av målet - forbi en rekke forsvarsspillere som prøvde å kaste seg inn i ballbanen.

– Jeg så at den gikk forbi den ene, den andre og så den tredje, og så ser jeg at den faller ned der. Da er det som om alt annet bare slukkes, sier Jensen.

Cupfinalen 2015

SE VIDEO: Pål Andre Helland scoret Rosenborgs andre mål.

Helland: – Utrolig deilig

RBK sikret seg the «double» da de slo Sarpsborg 08 2-0. For noen uker siden ble de også seriemestere.

Pål Andre Helland scoret det andre målet for RBK.

– Sarpsborg var klart best det første kvarteret, men så har vi full kontroll. Jeg var ikke bekymret et sekund. Det føles utrolig deilig å ta dette gullet, sier han og smiler.

mike

BANKETT: RBK-spillerne feiret med bankett etter seieren. Her er Jensen med følge.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Hjemmelaget forbanna etter kontroversiell scoring

  Da Amahl Pellegrino satte inn Bodø/Glimt sin fjerde scoring for kvelden, reagerte Haugesund-spillerne umiddelbart med sinne. Flere spillere forserte til dommeren, og mente at målet burde vært annullert.

  Reaksjonene strømmet på grunn av plasseringen til Amahl Pellegrino, som skuddet til Ulrik Saltnes gikk via. Spillerne mente nok at Pellegrino stod i off side, men etter en prat med linjedommer, bestemte hoveddommer at scoringa skulle stå.

  Uavhengig av det ene eller det andre, vant Bodø/Glimt komfortabelt. De gulkledde startet ballet allerede etter åtte minutter, og stoppet ikke før det stod hele 4-1 på tavla. Mads Sande scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Bodø/Glimt
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Leeds berget plassen – Burnley snublet

  Leeds vant sin første kamp på halvannen måned og holdt seg i Premier League. Burnley tapte hjemme mot Newcastle og må ta turen ned en divisjon.

  Leeds-spillerne jublet og var lettet etter kampslutt.

  – Utrolig. I starten av sesongen så vi ut til å gjøre det mye bedre, men etter all motgangen har det vært ryggen mot veggen. Det er suksess i seg selv i dag. Jeg er ikke en som vanligvis feirer sånt, men etter denne sesongen vil jeg det, sa kaptein Liam Cooper til Sky Sports.

  Med lik poengsum som Burnley, men for dårlig målforskjell, var utgangspunktet for Leeds enkelt før kampen: Ta flere poeng enn Burnley. Og oppskriften ble fulgt.

  Etter snaut 20 minutter spilt scoret Newcastle mot Burnley, og fulgte opp med scoring nummer to etter hvilen.

  Lenge så det ut til at Leeds måtte dele poengene med Brentford, men så viste Jack Harrison seg fram i det fjerde tilleggsminuttet. Han fyrte fra distanse, og traff nettet. Kampen endte 2-1.

  Burnley rykker ned sammen med Norwich og Watford.

  Premier League - Brentford v Leeds United
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Ødegaard scoret – men det var ikke nok

  Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0.

  Ødegaard og Arsenal var på full fart mot Champions League før det ble to tap på rad mot byrival Tottenham og Newcastle. De tapene gjorde at det var fordel Tottenham før siste serierunde.

  Arsenal måtte vinne, mens Tottenham måtte feile. Da det sto 2-0 til Tottenham etter en halvtime var mye av spenningen borte. Det hjalp lite at Arsenal kjørte over Everton og Ødegaard scoret et flott mål.

  Spurs er tilbake i Champions League for første gang siden 2019. Da var klubben i det gjeve selskap fire år på rad. Siden er det blitt 6.- og 7.-plass. Nå har Antonio Conte fått skuta tilbake på rett kjøl.

  For Ødegaard og Arsenal blir det europaligaen, der klubben går inn i gruppespillet. Det gjør også Manchester United. West Ham må ta til takke med conferenceligaen og gå inn i kvalifiseringen i sommer.

 • Målfattig mellom LSK og Lyn

  Det ble lite mål da LSK kvinner møtte Lyn på hjemmebane. Andrea Willmann skapte kampens største sjanse like etter hvilen. Hun ble spilt gjennom etter en utsøkt pasning, men avslutningen havnet like utenfor mål. Willmann hadde også et skudd på mål, men det ble reddet av Lyns sisteskanse, Kirvil Odden. Dermed har keeperen holdt buret rent i tre kamper på rad.

  Det var jevnt mellom lagene, og endte til slutt 0-0.

  Toppserien fotball 2021: Vålerenga-Lyn (4-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Rosenborg vant mot Avaldsnes

  Rosenborgs kvinnelag slo Avaldsnes 1-3 på bortebane. Skinnes Hansen og Bragstad sørget for målene. Trønderne ligger som nummer tre på tabellen med 22 poeng.