Hopp til innhold

Dette er ekspertenes drømmelag

Vi ba NRKs fotballeksperter om å sette opp sine drømmelag fra VM. Dette er laget de kom opp med.

Ekspertenes drømmelag

Slik ser NRK-ekspertenes drømmelag ut, satt opp i hyperoffensiv 3-2-2-3. Fra venstre: Manuel Neuer – Danny Blind, Thiago Silva, Mats Hummels – Toni Kroos, Javier Mascherano – James Rodriguez, Thomas Müller – Arjen Robben, Neymar, Lionel Messi

Foto: Bildemontasje/Getty / FIFA via Getty Images

Laster innhold, vennligst vent..

VM har gledet oss med strålende scoringer, fantastiske redning, spektakulært forsvarsarbeid og utrolige pasninger. Og noen spillere har gledet oss mer enn andre. Vi ba NRK-ekspertene Lise Klaveness, Tom Nordlie, Lars Tjærnås, Jon Knudsen, Karl-Petter Løken, Arne Erlandsen og Erik Soler om å sette opp sine respektive drømmelag fra VM-sluttspillet og dette er spillerne de endte opp med.

Grunnet en overvekt av offensive spillere, og mer enighet om disse, har vi endt opp med en småfrekk 3-2-2-3-formasjon, med en oppstilling som garantert ville gitt de aller fleste lag problemer.

Keeper

Manuel Neuer (Tyskland)

Neuer var en gjenganger på lagene. Seks av de sju ekspertene valgte ham som sin keeper, og han har vært en bauta på det tyske laget som har imponert på sin vei til finalen.

Forsvar

Mats Hummels (Tyskland)

Den tyske forsvarskjempen figurerte på seks av sju mulige ekspertlag, og har hatt et stort VM for en tysk lag som har nådd finalen. Kun en kamp har han gått glipp av, og det var kampen mot Algerie. Det var også den kampen i mesterskapet der tyskerne slet klart mest med å gå videre.

Thiago Silva (Brasil)

Silva har hatt et stort VM for Brasil, og figurerte på fire ekspertlag. Hvor viktig kapteinen og midtstopperen var for Brasil så vi kanskje først da han ikke spilte. Han var nemlig suspendert da Brasil ble knust 7-1 av Tyskland.

Kroos

Tysklands Toni Kroos er med på drømmelaget til samtlige NRK-eksperter.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

Daley Blind (Nederland)

Den siste forsvarsplassen var den det var mest usikkerhet rundt. Blind var kun på to av ekspertenes lag, like mange som Philipp Lahm og Serge Aurier Blind får plassen siden Lahm har spilt mye på midtbanen, og Aurier kun fikk tre kamper i mesterskapet. Hele syv spillere fikk en stemme i kampen om å komme med i forsvaret til det endelige ekspertlaget.

Midtbane

Javier Mascherano (Argentina)

Argentineren har levert de defensive råvarene for et Argentina som har kriget seg videre. Laget har kun sluppet inn tre mål på seks kamper, og ingen i de tre sluttspillskampene. Det er mye på grunn av krigeren på midten som fikk mye skryt etter semifinalen mot Argentina og figurerer på fem av sju ekspertlag.

Toni Kroos (Tyskland)

Bayern München-eleganten har imponert med sitt overblikk og pasningsferdigheter. Han figurerer ofte i ryktespaltene og skifter muligens klubb i sommer, men har ikke latt det påvirke VM-prestasjonene. Kroos var en av to spillere som fikk plass på alle ekspertlagene.

James Rodriguez (Colombia)

Den store VM-kometen med seks mål og to assist for et colombiansk lag som gjorde det historisk godt. Selvskreven på alle sju ekspertlagene.

Thomas Müller (Tyskland)

Den 24 år gamle tyskeren dukker opp og scorer på bestilling for sitt elskede Tyskland. Med fem mål og tre assist før finalen har han spilt seg rett inn på ekspertenes drømmelag. Seks av sju eksperter plukket han med på laget.

Artikkelen fortsetter under videoen

James Rodriguez er VMs toppscorer og er av mange regnet som turneringens beste spiller.

James Rodriguez ble VMs store stjerneskudd, og er med på alle NRK-ekspertenes drømmelag. Her kan du se målene hans i mesterskapet.

Angrep

Lionel Messi (Argentina)

Messi har vunnet tittelen som verdens beste spiller en rekke ganger, men har aldri tidligere vært i nærheten av å vinne VM. Nå skal han spille VM-finale, og selv om han heller ikke denne gangen unnslipper kritikk, har han vært en ekstremt viktig bidragsyter med fire mål og en viktig assist. NRKs eksperter er overbevist og seks av sju har han med på sitt lag.

Neymar (Brasil)

Neymar forsvant ut av VM i kvartfinalen med et brudd i ryggvirvelen, men rakk å markere seg godt før det. I det mange så på som et noe traust brasiliansk lag, bidro han med både leken ballbehandling og fire scoringer før han ble skadet. Fem NRK-eksperter tok han med på sitt drømmelag.

Arjen Robben (Nederland)

Nederlands viktigste angrepsvåpen med fart, finter og noen vil også hevde, filming. At han er en stor trussel for ethvert forsvar er i alle fall NRKs eksperter enige om, og seks har tatt ham med på sitt drømmelag.

  • Hva ville vært ditt drømmelag? Er du enig i ekspertenes utvalgte? Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkelen fortsetter under videoen

Lad opp til kveldens semifinale med alle Brasils skåringer så langt i VM.

Neymar scoret fire mål for Brasil før han ble skadet og måtte stå over semfinalen og bronsekampen. Her kan du se målene hans, i tillegg til noen andre Brasil-fulltreffere.

Ekspertenes lag

Slik var de ulike ekspertenes lag:

Tom Nordlie:

Neuer – Zabaleta, Silva, Hummels, Lahm – Kroos, Mascherano – Rodriguez – Robben, Messi, Müller

Arne Erlandsen:

Neuer – Lahm, Silva, Garay –Robben, Rodriguez, Mascherano, Kroos, Neymar – Messi, Müller

Karl Petter Løken:

Neuer – Lahm, Vlaar, Hummels, Blind – Kroos, James Rodriguez – Robben, Messi, Neymar – Müller

Lars Tjærnås:

Ochoa – Aurier, Hummels, Gonzalez, Blind – Rodriguez, Kroos, Matuidi – Robben, Muller,Messi

Lise Klaveness:

Neuer – Rojo, Hummels, Luiz, Aurier – Mascherano, Kroos, Rodriguez – Robben, Messi, Neymar

Jon Knudsen:

Neuer – Hummels, T Silva, De Vrij – Kroos, Rodriguez, Macherano, Oscar – Müller, Benzema, Neymar

Erik Solèr:

Neuer – Hummels, Silva – De Bruyne, Mascherano, Kroos – Robben, Müller, James, Neymar, Messi

Fotball