Deila håper toppscoreren forsvinner

Strømsgodsets Lars-Christopher Vilsvik har storspilt denne sesongen og er lagets toppscorer med fire mål. Nå håper Ronny Deila at backen forsvinner til en bedre liga.

Lars Christopher Vilsvik

Lars Christopher Vilsvik har imponert for Strømsgodset denne sesongen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Ronny Deila

Ronny Deila: - Ekstremt spennende spiller.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Vi får håpe han kommer seg ut. Han ønsker jo å komme seg tilbake til Tyskland, sier Ronny Deila til NRK.no

– Han er en ekstremt spennende spiller, legger han til.

Perlemål

Det er ikke hverdagskost at en forsvarsspiller er toppscorer i egen klubb – men det er realiteten i Strømsgodset. Høyreback Lars Christopher Vilsvik har fire fulltreffere i eliteserien og scoret i tillegg ett mål i cupskrellen mot Asker onsdag.

Angrepsspiller Muhamed Keita er neste mann på toppscorerlisten med tre mål.

Søndag var den tyskfødte spilleren igjen strålende for Drammens-laget. Allerede etter 10 minutter viste høyrebacken seg frem hjemmepublikummet.

Vilsvik satte fart oppover på høyresiden og ladet skuddfoten. Ballen gikk i knallhardt opp i nettaket bak en sjanseløs Rune Almenning Jarstein i Viking-målet.

– Det målet var i verdensklasse. Førstemottaket, og skuddet over hodet på Jarstein – utrolig høyt nivå, sier Deila.

– Drømmen er å komme hjem

Like før pause viste han frem sine offensive kvaliteter igjen da han la hardt inn foran mål. Der ventet Muhamed Keita som enkelt satte ballen i mål.

– Hadde jeg vært landslagstrener, hadde Vilsvik vært ”bankers” på høyrebacken, fortsetter Deila.

Hovedpersonen selv tar rosen og all medieoppmerksomheten med knusende ro. Men han innrømmer at han vil tilbake til Tyskland. For det er Tyskland som er hjemmet hans.

– Drømmen er å komme hjem. Det har jeg alltid sagt, så vi får se, sier Vilsvik.

– Har det vært kontakt fra tyske klubber?

– Nei, jeg har ikke vært i kontakt med noen. Jeg har ikke hørt om noe interesse, sier spilleren som spilte i tyske Lichterfelder FC Berlin frem til januar 2010.

Fikk stående applaus

Til tross for at det er Tyskland som er hjemlandet hans, har han valgt å spille for det norske landslaget. Men Vilsvik tenker ikke på om Drillo kommer til å ta han ut på landslaget eller ikke.

– Jeg sier jo aldri nei. Men det er ikke det jeg tenker på nå. Jeg tenker på Godset.

Drammens-laget vant til slutt kampen mot Viking 3-1 og fikk stående applaus hjemme på Marienlyst. Strømsgodtset har nå 14 poeng og leder med det eliteserien to poeng foran Aalesund.

– Mai blir veldig viktig for oss. Det er mange kamper, og det laget som kommer seg best gjennom den måneden har gode sjanser, sier Vilsvik.

Fotballnyheter