Jonevret: – Strømsgodset er ikke så gode, men de er Norges beste lag

MARIENLYST STADION (NRK.no): Strømsgodset vant klart over Viking og inntok tabelltoppen i eliteserien. Likevel er ikke Viking-trener Kjell Jonevret fryktelig imponert over serielederen.

kjell

Viking-trener Kjell Jonevret (t.v) og Strømsgodset-trener Ronny Deila under oppgjøret på Marienlyst Stadion.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT : Strømsgodset - Viking 3-1

godset

Strømsgodset's Adama Diomand jubler etter å ha scoret lagets tredje mål.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

– Jeg er ikke vettskremt av Strømsgodset. De er ikke så bra, men de er Norges beste lag akkurat nå, sier Viking-trener Kjell Jonevret like etter kampslutt på Marienlyst Stadion.

Strømsgodset har vunnet fire strake kamper, og leder eliteserien for første gang denne sesongen.

Spøkte om cupexiten

Jonevret måtte på sin side se mannskapet gå på sesongens tredje tap, men sørget likevel for å sende et lite stikk mot søndagens motstander.

– Vi gikk i hvert fall videre fra cupen. Det gjorde ikke de, sier Jonevret med et smil, og sikter til Strømsgodset overraskende 2-1-tap mot Asker i NMs andre runde for fire dager siden.

Viking ligger foreløpig på tredjeplass på tabellen, men på Marienlyst stadion var det aldri tvil om hvem som var det førende laget.

– Vi er ikke like gode som Strømsgodset ennå. Håpet er å komme på deres nivå snart. Det er bare å si «gratulerer», sier Jonevret, og legger til:

– Før kampen snakket vi om at det verste som kan skje her er at vi taper. Og det er i grunn ikke så farlig. Mange lag taper her.

Deila tar ikke av

Strømsgodset-trener Ronny Deila legger ikke skjul på at laget jakter seriegull etter å ha blitt nummer to i fjor. Likevel advarer han laget mot å bli «høye på pæra» etter endelig å ha inntatt tabelltoppen igjen.

– Vi må ikke bli for kjepphøye. Vi vinner kampen komfortabelt og scorer tre flotte mål. Det er fint å ta tabelltoppen, men jeg kan ikke tenke så mye på det, sier Deila.

Strømsgodset har etablert seg som et topplag de siste årene, og alt som mangler er et seriemesterskap.

– Kravene til Strømsgodset er veldig høye. Derfor tar jeg ikke av ennå, sier Deila.

God Vilsvik

Lars-Christopher Vilsvik har storspilt for Godset den siste tiden, og var også den som scoret det første målet på Marienlyst Stadion søndag kveld.

Etter ti minutters spill skar han inn fra kanten og skjøt ballen knallhardt bak Viking-målvakt Rune Jarstein. Det var backens fjerde mål for sesongen.

Like før pause var Vilsvik involvert nok en gang da han la inn til Muhamed Keita, som doblet ledelsen for hjemmelaget.

Patrik Ingelsten reduserte for gjestene på straffespark etter 49 minutters spill.

Adama Diomande scoret sitt første mål for sesongen da han fastsatte resultatet til 3-1 72 minutter ut i kampen.

Fotballnyheter