NRK Meny
Normal

Fra skrekkstart til banens bestemann

Stefan Johansen gjorde akkurat det Drillo hadde bedt ham ikke gjøre da han sørget for Zlatan-mål. Likevel fikk han revansje og ble Norges beste.

Stefan Johansen

En varerende debutkamp for Stefan Johansen: Han begynte med en horribel pasning som svenskene utnyttet til 1-0 etter mindre enn to minutter. Han endte som Norges bestemann på Friends Arena

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Den siste beskjeden jeg ga til Stefan før kamp var å ikke slå tversoverpasninger. Så er det det første han gjør. Men alt i alt en godkjent kamp av ham, sier Egil "Drillo" Olsen.

Stefan Johansen serverte nemlig svenskene 1-0 før minuttet var spilt. Men han men scoret også utligningsmålet da Norge tapte 2-4 for Sverige onsdag.

– Dette var den verst tenkelige starten jeg kunne få i en debutkamp. Denne kampen har jeg sett fram imot lenge, og så kommer dette etter bare et minutt. Den var tøff å få i trynet. Men et par minutter etterpå hadde jeg bestemt meg for at dette ikke skulle få ødelegge dagen, sier Johansen til NRK.no når han har fått oppsummert kampen.

– Da tør jeg å være meg selv igjen, og da går det bare bedre og bedre, legger han til.

Fikk sjansen og klinte til

Mot slutten av omgangen knallet han inn utlikningen, slik at lagene gikk til pause med 2-2.

– Er det derfor du våger å kline til når du får sjansen?

- Det er ikke så ofte jeg er i scoringsposisjon. Det er viktig å score også fra utenfor 16-meteren. Da var det godt jeg traff som jeg gjorde, sier debutanten.

Ett minutt var spilt da han gjorde et håpløst forsøk på en tversoverpasning like bak midtstreken. Sebastian Larsson snappet ballen og stakk Zlatan Ibrahimovic igjennom. Stjernespissen hadde ingen problemer med å sette ballen forbi Rune A. Jarstein.

Utover i kampen markerte Johansen seg med tøft og oppofrende spill - og bedre pasninger. Drøyt to minutter før pause kom situasjonen som løftet 22-åringen enda et hakk:

Omar Elabdellaoui slo et hardt og godt innlegg som Tarik Elyounoussi fikk kontroll på. Han la igjen ballen til Johansen, som fra 25 meter dunket ballen via foten til Mikael Antonsson. Keeper Andreas Isaksson var utspilt, og Norge gikk til pause med 2-2.

Knuffet med Zlatan

- Du knuffet en del med Zlatan utpå der?

- Han gir juling og jeg gir juling. Når vi møtes ute på banen, er det ikke spørsmål om å være stjerne eller ikke, jeg har ikke respekt for ham på den måten. Du må tørre å gi litt f, selv om han heter Zlatan, sier Stefan Johansen.

- Men samtidig er det vel sånn at slik han spilte i kveld, er han kanskje verdens beste spiller. Da er det vanskelig. Men vi gir litt begge to.

Johansens tøffe stil resulterte i et gult kort i det 56. minuttet. Sverige kontret med seks spillere mot to, og bakfra kom Strømsgodset-spilleren og felte Pontus Wernbloom.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia