Dårlig fransk åpning

Frankrike klarte ikke å overliste Uruguay i sin første VM-kamp i Sør-Afrika.

NRKsport.no fulgte kampen: Uruguay - Frankrike 0 - 0

Dette var kampen mellom de to lagene som kvalifiserte seg sist til VM, og den bar heller ikke preg av at noen av dem kommer til å nå langt i mesterskapet.

Frankrike hadde ballen klart mest, men klarte ikke å omsette de sjansene de fikk i løpet av kampen. Nærmest mål var de etter bare sju minutter da Sidney Govou satte innlegget til Franck Ribery utenfor fra fire meter.

- Det er frustrerende når du presser uten å få betalt. Det var en fin 0-0-kamp, men jeg ville heller hatt en dårlig 1-0-seier, sa Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech, som vanen tro så kampen med andre øyne enn de fleste andre.

Uruguay klarte heller ikke å sette ballen i mål de få gangen de var frampå, men Diego Forlan var nær et par ganger.

Hva synes du om kampen? Diskuter nederst i saken!

Innbytter utvist

Nicolas Lodeiro får det røde kortet av dommer Yuichi Nishimura

Nicolas Lodeiro får det røde kortet av dommer Yuichi Nishimura

Foto: OLEG POPOV / Reuters

Uruguays Nicolas Lodeiro fikk også den tvilsomme æren av å få turneringens første røde kort. Han kom inn som innbytter i det 63. minutt, fikk gult kort to minutter seinere og det andre gule kortet sitt kvarteret seinere etter en stygg takling av Sagna. Uruguay måtte dermed spille de siste ti minuttene med en mann mindre, men Frankrike klarte ikke å utnytte dette.

Henry ropte på hands

I nest siste minutt ropte Frankrikes innbytter Thierry Henry på hands etter at hans skudd spratt og sneiet armen til Mauricio Victorino. Den japanske dommeren Yuichi Nishimura viftet bort ropet fra mannen som i fjor høst sendte Frankrike til VM med en viljehands i omspillet mot Irland.

Dermed endte også den andre kampen i gruppe A uavgjort ettersom Sør-Afrika og Mexico spilte 1-1 tidligere fredag.

Les: - Gleder jeg meg til resten av VM

Også for åtte år siden spilte Frankrike (som da var tittelforsvarer) og Uruguay 0-0 i VMs gruppespill. Den gang ble begge utslått. Sør-Afrika og Mexico håper historien gjentar seg.

Følg NRKSport på Facebook

Fotballnyheter