NRK Meny
Normal

Her påfører Crouch United sesongens første poengtap

Stoke med Peter Crouch på topp ble laget som påførte Mancehster United sesongens første poengtap.

FBL-ENG-PR-STOKE-MANUTD FBL-ENG-PR-STOKE-MANUTD

Med denne headingen påførte Peter Crouch Manchester Uniteds første poengtap for sesongen.

Foto: IAN KINGTON / Afp

SOCCER-ENGLAND Manchester United's Nani celebrates scoring against Stoke City during their English Premier League soccer match in Stoke

Manchester Uniteds Nani scoret kampens første mål, men det holdt bare til uavgjort for gjestene.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters
Britain Soccer Premier League

Manager Alex Ferguson følte spent med, og hadde ved flere anledninger grunn til å rive seg i håret over det som bare neste endte med mål.

Foto: JON SUPER / Ap
Britain Soccer Premier League

Javier Hernandez fikk en skade etter en duell tidlig i første omgang, og måtte bryte kampen etter bare tre minutter.

Foto: JON SUPER / Ap

Manchester United har som eneste lag vunnet sine fem første kamper i årets Premier League-sesong, men på lørdag stoppet Stoke og Peter Crouch seiersrekken.

– Det er alltid moro å score ditt første mål for en ny klubb, og å score mot United er ekstra morsomt for meg, sier Peter Crouch ifølge Reuters.

Vi jobbet veldig hardt. For å være ærlig har jeg aldri kjent en slik lagånd. Jeg har vært i noen klubber nå, og viljen til å jobbe hardt er forbausende. Det er derfor vi får dette resultatet i dag, sier han.

United tok ledelsen

Riktignok ledet gjestene til pause, etter at Nani hadde sørget for socringsjubel blant bortefansen 27 minutter ut i første omgang.

Etter veggspill med Darren Fletcher tok Nani seg inn i boksen, løp av et par Stoke-spiller og sendte ballen mellom beina på en motspiller. Ballen gikk i mål helt ute ved stolpen, og dermed var gjestene i ledelsen.

Vel sju minutter ut i andre omgang steg Peter Crouch til værs på en Stoke-corner.

Han snek seg bak ryggen på Pihl Jones, mens Rio Ferdinand ikke nådde opp i duellen, og det var bare å heade ballen i mål for den 201 cm høye spissen.

Minutter senere fikk Coruch en kjempemulighet til å sette inn 2-1, men David De Gea klarte å stoppe ballen med armen og fikk unna til corner.

– Vanligvis ville dommere gitt straffe

Manchester United hadde det meste av spillet gjennom store deler av kampen og spilte seg til flere store sjanser, mens Stoke brukte de mulighetene de fikk til å roe ned tempoet i kampen.

Gjestene ropte også på straffe ved flere anledninger i oppgjøret, uten at dommeren sa seg enig. Størst var kanskje protestene etter fire minutter, da Jonathan Woodgate la Javier Hernández i bakken da den mexicanske spissen var alene med Stoke-keeper Asmir Begovic.

– Vanligvis ville de fleste dommere gitt straffe der, men det var for tidlig i kampen til at dommeren ville gi den i dag, sa United-manager Alex Ferguson til BBC om episoden.

Tross et voldsomt press fra gjestene satte mot slutten klarte de ikke å få inn et seiersmål. Dermed endte det med et historisk Stoke-poeng mot Manchester United, som ikke har tat poeng mot Manchester-laget tidligere.

Etter dagens kamper topper Manchester United fortsatt tabellen. Manchester City står på samme poengsum på plassen etter.

Chelsea ligger på tredjeplass med 13 poeng, mens Newcastle, som tidligere i dag slo Blackburn, ligger på fjerdeplass med 12 poeng.

Fotballnyheter