– Artig at han får være med på dette eventyret

Sist Per Joar Hansen så Rosenborg-eleven Christian Gamboa var han på vei til hjemlandet med en kneskade. Nå har han og resten av "tippeliga-laget" avansert i VM.

Costa Rica

Rosenborgs Christian Gamboa og Aalesunds Michael Barrantes jublet etter at avansementet var klart.

Laster innhold, vennligst vent..

Costa Rica er det første laget noensinne som har måttet møte tre tidligere verdensmestere i gruppespillet.

Costa Rica, et lag som startet med fire tidligere tippeligaspillere fra start mot Italia.

Costa Rica, laget ingen snakket om, er videre i VM før siste gruppespillskamp.

Scoring av Fulham-flopp

Like etter at det var spilte 40 minutter ble Costa Rica snytt for straffe da Joel Campbell ble løpt ned i feltet, men de ga seg ikke med å spille allikevel. Christian Bolanos spilte ballen gikk ut til Junior Diaz på venstresiden.

Han slo et perfekt innlegg til Fulham-floppen Bryan Ruiz, og han sendte ballen via tverrliggeren og over streken. Verken Buffon eller mållinjeteknologien kunne fravriste Costa Rica ledelsen.

En glad Rosenborg-trener Per Joar Hansen, satt og så på sin elev Christian Gamboa, som spilte hele kampen på høyre back for Costa Rica.

– Det er artig at han får være med på dette eventyret, sa Hansen til NRK etter kampeslutt.

TOPSHOTS-FBL-WC-2014-MATCH24-ITA-CRC 491922295

Bryan Ruiz gir Costa Rica ledelsen 1-0.

Flere mål ble det ikke, og dermed kunne Costa Rica juble for avansement til åttedelsfinalen.

Resultatet betyr også at England er ute av VM, og at enten Italia eller Uruguay også må belage seg på å avslutte turneringen nå. De to møtes i siste runde av gruppespillet på tirsdag. Begge lagene går videre med seier, mens Italia vil gå videre med uavgjort.

Svake Italia

Italia har vunnet VM fire ganger, men det så ikke slik ut da de trillet ball mot slutten heller enn å angripe. Ekspertkommentator Tom Nordlie på NRK var ikke imponert.

– Beklager Italia, men dette blir for dumt, uttalte han.

Hyggelige for Nordlie var det at Randall Brenes kom inn som innbytter. Han hadde NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie som trener på Kongsvinger.

– Han hadde gode ferdigheter, men at han skulle spille VM når han tuslet rundt foran 1103 mennesker på Gjemselund hadde jeg vel ikke troen på, sa han.

Stolt trener

Det var også andre spillere på banen med norske relasjoner. Rosenborg-spilleren Christian Gamboa spilte fra start, og treneren hans, Per Joar Hansen, var fornøyd med det han så.

– Det er imponerende. De spiller med hjertet utenpå drakta, i tillegg til at de bra organisert defensivt. De spiller smart, og det går for sakte med Italia. De har holdt Italia greit fra livet, selv om det har vært farlig et par ganger. Det er imponerende, sa han til NRK.no.

Stort eventyr

Hvordan et såpass lite merittert land kan slå en storfavoritt som Italia, mener Hansen handler mye om innstilling.

– Motivasjon slår ofte klasse, og det er alltid noen lag som slår seg opp. Italia har i denne kampen sett veldig uinspirert ut. De har gått litt i undervurderingsfella. Jeg tror det har blitt jevnere mellom de store og små nasjonene, sa han.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Liverpool-reservene med cupseier

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Takumi Minamino og Divock Origi scoret målene for de rødkledde, som startet med blant annet Harvey Blair (18) og Tyler Morton (18) på banen.

  Mer etablerte spillere som Diogo Jota og Roberto Firmino så hele kampen fra benken og forbereder seg til Premier League-kampen mot Brighton til lørdag. Sadio Mané og Mohamed Salah var ikke med til Preston.

  Lucas Moura sørget for at Tottenham avanserte mot Burnley.

  ZL5eyUD7juI
  Foto: Jon Super / AP
 • Bayern-flause i den tyske cupen

  Et toppet Bayern München gikk onsdag kveld på en skikkelig smell i andre runde av den tyske cupen.

  Borte mot Borussia Mönchengladbach endte det med et utrolig 0-5-tap på Borussia-Park.

  To mål av Ramy Bensebaini, to mål av Breel Embolo og ett av Kouadio Koné sørget for seieren.

  Bayerns prestasjon vekker oppsikt verden over. Bayern stilte med sitt tilnærmet beste lag, men den tyske serielederen kollapset totalt foran øynene på lamslåtte tilskuere.

  dmvrr2IWgSs
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Sør-Amerika avviser VM-forslag

  Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) avviste på onsdagens styremøte Fifas forslag om å arrangere fotball-VM annethvert år.

  – Det finnes ingen begrunnelse, ingen fordeler eller berettigelse for Fifas forsøk på å arrangere VM annethvert år i stedet for hvert fjerde år, heter det i en uttalelse etter styremøtet i Luque i Paraguay.

  – De ti nasjonene som utgjør Conmebol bekrefter at de ikke kommer til å delta i VM dersom det arrangeres annethvert år. (NTB)

  Soccer Biennial WCup Plan France
  Foto: Alessandra Tarantino / AP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England