NRK Meny
Normal

Ulykkesfuglen sendte Chile ut av VM

Først tapte han duellen som sendte Brasil i ledelsen, og så bommet han på den avgjørende straffen. Dette var ikke Gonzalo Jaras kveld.

Brazil v Chile:
Foto: Alex Grimm - FIFA / FIFA via Getty Images

Før straffespark-konkurransen mellom Brasil og Chile skulle settes igang, snakket NRKs studioekspert Lars Tjærnås om forskning på straffe.

– Dersom laget ditt vinner om du scorer, så scorer 92%, men om laget ditt taper om du bommer, så reduseres scoringssjansen til 62%, sa Tjærnås.

Ti minutter senere var det 28-år gamle Gonzalo Jara som stod i den situasjonen som var minst gunstig av de to. Neymar var på vei tilbake til midtstreken etter å ha trillet ballen i mål, og dersom Jara ikke scorer er mesterskapet over for Chile.

Marginer

Han får ballen fra dommeren, går fram til straffemerket og legger ballen bestemt på plass. Så tar han åtte steg bakover og ser ned i bakken. Så ser han opp, puster ut, løper raskt fram til ballen, og setter den i stolpen.

Det var ikke noe dårlig forsøk, men marginene var ikke med Jara denne dagen. Ballen traff innsiden av stolpen, spratt på tvers foran målet og forsvant ut mot sidelinjen. Dermed var Chile ute av VM og Brasil og Neymar videre til kvartfinalen.

Laster Twitter-innhold

Men straffebommen var ikke første gangen i kampen høyrebeinet hans hadde marginene mot seg.

Etter atten minutter av kampen slang han beinet bakover i et forsøk på å klarere ballen, men traff feil, og ballen gikk i eget mål. Ballen gikk innom David Luiz som jublet som besatt over ledermålet.

Brasil leder første omgang av 8.delsfinalen, men var det egentlig selvmål?

Men kampen var ikke avgjort. Fjorten minutter senere tabbet Hulk seg ut, forærte ballen til Eduardo Vargas, og han fant Alexis Sanchez som scoret enkelt.

Dermed stod det 1-1 i kampen og det ble heller ikke flere mål, selv ikke i overtiden. Dermed måtte kampen avgjøres på straffer, og der var det til slutt Brasil som vant, og tårene kunne flomme fritt, både fra Neymar og Julio Cesar.

Jara er forøvrig ledig på markedet etter å ha spilt fotball for Nottingham Forest i Championship det siste året.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.