NRK Meny
Normal

Irritert Buffon kritiserer Italias unge spillere

Italias lagkaptein Gianluigi Buffon (34) var rasende da han gikk av banen etter torsdagens EM-semifinale. Etter kampen kritiserte han holdningen til flere av lagets unge spillere.

Buffon

Etter EM-semifinalen mot Tyskland kritiserte Italias landslagskaptein Gianluigi Buffon flere av lagets unge spillerne for å ikke vise rett holdning.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Mens lagkameratene feiret den sterke 2-1-seieren over Tyskland gikk Buffon av banen med et steinansikt.

– Jeg var irritert ved sluttsignalet. Jeg feirer ikke 2.-plasser, og jeg var sint fordi vi kunne ha unngått de vanskelige siste fem minuttene, sa Buffon ifølge NTB.

  • Var det riktig av Buffon å ikke juble? Si din mening nederst i saken.

Sju mål

På overtid reduserte Tysklands Mesut Özil på straffe etter en klønete hands av Balzaretti. Dermed ble det noen uhyre spennende sluttminutter. Dét syntes Buffon var unødvendig.

Italia misbrukt flere kjempesjanser til å punktere kampen mot et tysk lag som blottet seg bakover da italienerne ledet med to mål.

– Når man kan score sju mål mot Tyskland så må man score sju, for om de utligner til 2-2 så vinner de i ekstraomgangene. Vi må bli mer modne. Selv om fotball er en lek, så gjelder ikke det når det handler om en EM-finale.

Italia brukte sitt siste bytte 20 minutter før slutt. Sliten italienske spillere ville derfor fått det tøft i eventuelle ekstraomganger.

Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon var etter straffen til Mesut Özil, men maktet ikke redde.-

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Angriper de unge spillerne

Buffon mener noen av de unge i troppen ikke viste rett holdning.

– Det er ting som må forbedres. Flere av de unge må lære det, ellers blir den eldre garde som jeg selv sinte. Vi spilte en stor kamp og kunne vunnet klarere, sa Buffon.

– Vi må punktere kampen

Landslagssjef Cesare Prandelli ga ham rett.

– Gigi er VM-vinner, og når man har tre eller fire sjanser til å punktere en kamp så må det gjøres, sa han.

Claudio Marchisio og Antonio Di Natale hadde et par store sjanser hver som de ikke utnyttet. Et litt billig straffespark på overtid ga Tyskland håp, og i sluttminuttene kastet laget alle mann i angrep.

Da kampen ble blåst av etter fire overtidsminutter, var Buffon i ferd med å gripe et langt framspill i duell med Tysklands keeper Manuel Neuer.

Fotballnyheter