Brann sjanseløse mot Stabæk

Stabæk var best og vant fortjent mot et Brann-lag som har fått en meget tøff sesongåpning.

Daniel Nannskog
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Veigar Pall Gunnarsson (th) og Pontus Segerstrøm

Veigar Pall Gunnarsson (th) og Pontus Segerstrøm.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Kampen endte 3-0.

nrksport.no fulgte kampen

Det var fjorårets to beste lag som møttes til dyst på Nadderud. I fjor var Brann best og vant begge oppgjørene mot Stabæk, men denne gangen var det duket for revansje.

Før kampen var det mye snakk om at Stabæks giftige spissduo Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson hadde til gode å skåre i 2008. Men mot Brann skulle begge to vise at måltørken bare var midlertidig.

Les: Tabellen Eliteserien

Tvilsomt straffespark

Etter ti minutter fikk Stabæk et tvilsomt idømt straffespark, da Kristjan Sigurdsson felte Daniel Nannskog. Men om straffen var tvilsom var Veigar Pall Gunnarsson utnyttelse av straffen sikker som banken. Islendingen sendte Branns-debutant Kenneth Udjus til den ene siden og ballen til den andre.

Daniel Nannskog ville tydeligvis ikke være dårligere enn sin kollega, og en halvtime før slutt ble han spilt fri av Somen Tchoyi. Svensken var sikker alene med målvakt og doblet Stabæks ledelse.

Da Somen Tchoyi selv hamret inn kampens siste mål var lufta definitivt ute av Brann-ballongen.

Stabæk sterke på Nadderud

Stabæk har åpnet meget overbevisende på hjemmebane i 2008. Både Lillestrøm og Brann har blitt sent hjem med stygge sifre i bagasjen. Klarer Stabæk å overføre det meget sterke spillet til bortebane skal bæringene bli meget vanskelige å ha med å gjøre i årets sesong.

Brann sliter

Brann har fått alt annet enn en drømmeåpning av serien. Fjorårets seriemester står med beskjedne fire poeng så langt og sliter med å få spillet til å sitte, noe trener Mons Ivar Mjelde er klar over.

-Vi sliter om dagen. Vi er et lag som ikke er proppfulle av selvtillit, sa Mons Ivar Mjelde til TV2 etter kampen.

Det kan virke som det er mange spillere som har fått formsvikt på likt hos Brann, og skal Brann ha håp om å forsvare tittelen bør de bruke timene på treningsfeltet godt i tiden fremover.

Stabæks Somen A. Tchoyi og Branns Eirik Bakke

Stabæks Somen A. Tchoyi og Branns Eirik Bakke.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Fotballnyheter