NRK Meny
Normal

Brann ned på jorden

På mandag ble Brann seriemestere. I kveld tapte de for Hamburg i UEFA-cupens gruppe D.

Vincent Kompany jubler etter målet
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Bergenserne ble hardt presset i hele kampen, og tapte til slutt 1-0 for den tyske serietreeren Hamburg SV.

Tyskerne best

Det tyske laget var absolutt best på Brann Stadion. Allerede etter ni minutter var laget frempå. Trochowski sendte i vei et skudd nede ved stolperoten, men Brann-keeper Håkon Opdal strakk seg det han kunne, og holdt nullen for Brann med en kjemperedning.

Etter en halvtime var Opdal på plass igjen. Zidan driblet seg forbi Dahl og fikk skutt fra kort hold, men Opdal var nok en gang på plass for bergenserne.

Opdal måtte gi tapt

Fire minutter ut i andre omgang hadde Brann en god mulighet til å ta ledelsen. Erik Huseklepp vant to dueller mot tyskerne, og fikk flikket ballen videre til Helstad. Helstad fikk en god mulighet, men ble forstyrret da han skulle avslutte. Dermed endte ballen oppe hos fansen på tribunen.

Og etter 62 minutter gikk det som det måtte gå. Vincent Kompany skjøt fra 25 meters hold. Hamburg-stjernen traff perfekt med innsiden av høyrefoten, og sendte ballen i stanga og i mål. Denne gangen var Håkon Opdal sjanseløs.

Da var det tid for tysk feiring, og stopp i spillet en liten periode. Linjemannen kunne ikke se etter at supporterne kastet Bengal-lys inn på banen. Men kort tid etter var kampen igang igjen, og derfra og en god periode var Hamburg overlegne, og spilte seg ofte helt inn i 16-meteren til Brann.

Nesten for Brann

Men med kvarteret igjen å spille var Brann langt tøffere, og i det 78. minutt hadde Thorstein Helstad en mulighet til å utlikne for Brann. Han skled frem bakerst i feltet på et frispark, men fra kort hold satte han ballen utenfor. Dermed misset toppscoreren i eliteserien Branns største mulighet i kampen.

Kampen ebbet ut, og endte med en fortjent seier til tyskerne. Dermed fikk de norske seriemesterne en kjedelig start på UEFA-cupens første runde.

- Brann er i startgropen i forhold til å tilegne seg internasjonal erfaring. Vi møtte et bedre lag og tapte fortjent. Det var dessuten altfor mange feilpasninger i 1. omgang. Det kom seg litt, men ikke nok til å utfordre Hamburg, slo Brann-trener fast Mons Ivar Mjelde overfor NTB.

I den andre kampen i gruppe D vant Basel 1-0 over Rennes.

 

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.