NRK Meny
Normal

Brann med sjokkseier i Stavanger

Brann rystet Viking og gjorde slutt på en lang tapsrekke da de vant 2–0 borte i Stavanger søndag. Nå får hardtpressede Rikard Norling etterlengtet arbeidsro.

Jonas Grønner

Jonas Grønner scoret Branns første mål mot Viking da bergenserne tok en svært etterlengtet seier.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling kunne endelig smile igjen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Tap, tap, tap, tap og tap var fasiten for Rikard Norlings menn før kveldens eliteseriekamp mot Viking.

Og det var ventet at Brann skulle få det tøft på Stavanger Stadion, men i stedet løsnet det endelig for bergenserne som vant 2–0 etter scoringer av Jonas Grønner og Jakob Orlov.

– Dette var så sinnssykt deilig. Vi trengte det så utrolig mye. Jeg føler vi har spilt mange kamper som dette, men vi kjempet og kriget for hverandre. Derfor ble det tre poeng. Vi har en lang vei å gå, men vi skal bare bli bedre utover høsten, sier Jonas Grønner til C More etter kampen.

Irritert Viking-trener

Kveldens seier gjør at Brann klatrer fra jumboplass til 13. plass på tabellen.

Brann og Norling må ha brukt eliteseriepausen godt – rødtrøyene så ut som et helt nytt lag og styrte kampen fra første spark på ballen.

– Det var akkurat dette vi trengte nå. Vi kan bygge videre på denne seieren, sier Norling, som har måtte tåle mye kritikk i Bergen denne sesongen.

Viking så på sin side ut å være tilbake i feriemodus etter cupseieren mot Sogndal. Trener Kjell Jonevret var mildt sagt lite fornøyd med eget lag da han ble intervjuet at i pusen.

– Jeg har hørt at Brann har fått psykologhjelp. Det trenger de definitivt ikke. Vi gir dem jo to enkle mål, sa en oppgitt Jonevret til C More.

– Sterk prestasjon

I det 17. minutt sendte Jonas Grønner Brann opp i ledelsen da han knuste en Viking-forsvarer på bakerste stolpe og stanget ballen i mål fra seks meter.

Det var tydelig at scoringen betydde mye for Brann og forsvarsspilleren. 20-åringen feiret som besatt sammen med lagkompisene etter 1-0-målet.

– En veldig sterk prestasjon av Grønner, sa C More-ekspert Steffen Iversen om scoringen.

Tannløse Viking

Snaue 20 minutter senere var det Jakob Orlovs tur til å finne nettmaskene. Amin Askar fant Orlov i boksen med en lav pasning og Orlov satte ballen i mål fra elleve meter.

Stavanger-laget var tannløse i duellspillet og skapte få sjanser etter hvilen, og klarte aldri å true bergenserne. Dermed kunne alle med hjertet i brann endelig slippe jubelen løs.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.