Brann med sjokkseier i Stavanger

Brann rystet Viking og gjorde slutt på en lang tapsrekke da de vant 2–0 borte i Stavanger søndag. Nå får hardtpressede Rikard Norling etterlengtet arbeidsro.

Jonas Grønner

Jonas Grønner scoret Branns første mål mot Viking da bergenserne tok en svært etterlengtet seier.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling kunne endelig smile igjen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Tap, tap, tap, tap og tap var fasiten for Rikard Norlings menn før kveldens eliteseriekamp mot Viking.

Og det var ventet at Brann skulle få det tøft på Stavanger Stadion, men i stedet løsnet det endelig for bergenserne som vant 2–0 etter scoringer av Jonas Grønner og Jakob Orlov.

– Dette var så sinnssykt deilig. Vi trengte det så utrolig mye. Jeg føler vi har spilt mange kamper som dette, men vi kjempet og kriget for hverandre. Derfor ble det tre poeng. Vi har en lang vei å gå, men vi skal bare bli bedre utover høsten, sier Jonas Grønner til C More etter kampen.

Irritert Viking-trener

Kveldens seier gjør at Brann klatrer fra jumboplass til 13. plass på tabellen.

Brann og Norling må ha brukt eliteseriepausen godt – rødtrøyene så ut som et helt nytt lag og styrte kampen fra første spark på ballen.

– Det var akkurat dette vi trengte nå. Vi kan bygge videre på denne seieren, sier Norling, som har måtte tåle mye kritikk i Bergen denne sesongen.

Viking så på sin side ut å være tilbake i feriemodus etter cupseieren mot Sogndal. Trener Kjell Jonevret var mildt sagt lite fornøyd med eget lag da han ble intervjuet at i pusen.

– Jeg har hørt at Brann har fått psykologhjelp. Det trenger de definitivt ikke. Vi gir dem jo to enkle mål, sa en oppgitt Jonevret til C More.

– Sterk prestasjon

I det 17. minutt sendte Jonas Grønner Brann opp i ledelsen da han knuste en Viking-forsvarer på bakerste stolpe og stanget ballen i mål fra seks meter.

Det var tydelig at scoringen betydde mye for Brann og forsvarsspilleren. 20-åringen feiret som besatt sammen med lagkompisene etter 1-0-målet.

– En veldig sterk prestasjon av Grønner, sa C More-ekspert Steffen Iversen om scoringen.

Tannløse Viking

Snaue 20 minutter senere var det Jakob Orlovs tur til å finne nettmaskene. Amin Askar fant Orlov i boksen med en lav pasning og Orlov satte ballen i mål fra elleve meter.

Stavanger-laget var tannløse i duellspillet og skapte få sjanser etter hvilen, og klarte aldri å true bergenserne. Dermed kunne alle med hjertet i brann endelig slippe jubelen løs.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB