Brann med sjokkseier i Stavanger

Brann rystet Viking og gjorde slutt på en lang tapsrekke da de vant 2–0 borte i Stavanger søndag. Nå får hardtpressede Rikard Norling etterlengtet arbeidsro.

Jonas Grønner

Jonas Grønner scoret Branns første mål mot Viking da bergenserne tok en svært etterlengtet seier.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling kunne endelig smile igjen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Tap, tap, tap, tap og tap var fasiten for Rikard Norlings menn før kveldens eliteseriekamp mot Viking.

Og det var ventet at Brann skulle få det tøft på Stavanger Stadion, men i stedet løsnet det endelig for bergenserne som vant 2–0 etter scoringer av Jonas Grønner og Jakob Orlov.

– Dette var så sinnssykt deilig. Vi trengte det så utrolig mye. Jeg føler vi har spilt mange kamper som dette, men vi kjempet og kriget for hverandre. Derfor ble det tre poeng. Vi har en lang vei å gå, men vi skal bare bli bedre utover høsten, sier Jonas Grønner til C More etter kampen.

Irritert Viking-trener

Kveldens seier gjør at Brann klatrer fra jumboplass til 13. plass på tabellen.

Brann og Norling må ha brukt eliteseriepausen godt – rødtrøyene så ut som et helt nytt lag og styrte kampen fra første spark på ballen.

– Det var akkurat dette vi trengte nå. Vi kan bygge videre på denne seieren, sier Norling, som har måtte tåle mye kritikk i Bergen denne sesongen.

Viking så på sin side ut å være tilbake i feriemodus etter cupseieren mot Sogndal. Trener Kjell Jonevret var mildt sagt lite fornøyd med eget lag da han ble intervjuet at i pusen.

– Jeg har hørt at Brann har fått psykologhjelp. Det trenger de definitivt ikke. Vi gir dem jo to enkle mål, sa en oppgitt Jonevret til C More.

– Sterk prestasjon

I det 17. minutt sendte Jonas Grønner Brann opp i ledelsen da han knuste en Viking-forsvarer på bakerste stolpe og stanget ballen i mål fra seks meter.

Det var tydelig at scoringen betydde mye for Brann og forsvarsspilleren. 20-åringen feiret som besatt sammen med lagkompisene etter 1-0-målet.

– En veldig sterk prestasjon av Grønner, sa C More-ekspert Steffen Iversen om scoringen.

Tannløse Viking

Snaue 20 minutter senere var det Jakob Orlovs tur til å finne nettmaskene. Amin Askar fant Orlov i boksen med en lav pasning og Orlov satte ballen i mål fra elleve meter.

Stavanger-laget var tannløse i duellspillet og skapte få sjanser etter hvilen, og klarte aldri å true bergenserne. Dermed kunne alle med hjertet i brann endelig slippe jubelen løs.

Fotball

 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP
 • Fokuserer på kampen – ikke tabellen

  Gapet opp til serieleder Manchester City er på 14 poeng for Manchester United. Ole Gunnar Solskjær er klar på at fokuset inn mot søndagens derby kun er kampen.

  Tabellsituasjonen får de røde djevlene ikke gjort noe med, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

  – Vårt fokus er bare på denne kampen, ikke på hvor vi ender opp på tabellen, sa nordmannen.

  – Vi vil være den beste utgaven av Manchester United. City er langt foran oss i serien og er i kjempeform. Jeg kan bare kontrollere hva som skjer i United. Vårt mål er å fortsette å utvikle oss og komme til finaler og vinne trofeer, la han til.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Lyon måtte slite mot Brøndby

  Lyons kvinnelag i fotball, som har vunnet mesterligaen de fem siste årene, måtte slite for å slå Brøndby 2-0 i første kamp i åttedelsfinalen.

  Et hodemål av Nikita Parris etter en halvtime, og en scoring fra innbytter Melvine Malard på overtid var det Lyon fikk til.

  Dommeren var norske Henrikke Nervik. I tillegg fikk tidligere Røa-kaptein Katrine Winnem Jørgensen sin mesterligadebut for Brøndby.

  Lyons stjernespiss Ada Hegerberg er fortsatt ikke spilleklar etter sine langvarige skadeproblemer.

  Brøndby slo med nød og neppe ut Vålerenga på straffespark i forrige runde i februar.

  Fotball, Toppserien kvinner Vålerenga - LSK Kvinner (4-2)
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Tobias Christensen til Vålerenga

  Den norske U21-landslagsspilleren Tobias Christensen er klar for Vålerenga. Han kommer fra Molde og har signert en fireårskontrakt med Oslo-klubben.

  Det bekrefter Vålerenga torsdag ettermiddag.

  Det har tidligere i uken vært spekulert i om Christensen ville signere for Vålerenga, og nå er overgangen omsider klar.

  20-åringen fikk sin debut for Start i 2017 før han gikk til Molde i 2019.

  Eliteserien 2020: Start - Molde (2 - 3)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Elabdellaoui tilbake i trening

  Omar Elabdellaoui har vært ute av spill siden han ble utsatt for en fyrverkeriulykke på nyttårsaften. Han skal ha skadet det ene øyet, og det er usikkert hvor preget synet hans er. Det har ikke vært mye som har blitt sagt rundt hans tilstand, men på Twitter åpner den norske backen seg.

  – Jeg føler meg mye bedre og alt går i riktig retning. Jeg er så glad for at jeg kan trene og jobbe med ballen igjen, skriver han.

  Han legger ved en video der han gjør noen øvelser med ballen, og nærteknikken ser ut til å sitte meget bra.

  Han påpeker også at han ikke er i mål ennå.

  – Når det er sagt, så har jeg en lang vei foran meg. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme tilbake sterkere og bedre, sier Elabdellaoui.

  Nations league fotball, Norge - Nord-Irland (1-0)
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB