Et praktskudd av Jan Derek Sørensen satte punktum for Bodø/Glimt overkjøring av sunnmøringene.

Hardgripende dueller mellom Aalesunds Johan Arneng og Bodø/Glimts Christian Berg

Stig Johansen

Stig Johansen i duell med Amund Skiri.

Les referat fra kampen her:

Bodø/Glimt - Aalesund

Bodø/Glimt begynte nedslaktingen av Aalesund etter rundt 25 minutters spill. Da satte Thomas Rønning inn nordlendingenes første mål.

Kampen gikk til pause med ettmåls ledelse til Bodø/Glimt, og andre omgang var ikke mer enn tre minutter gammel før Trond Fredrik Ludvigsen økte til 2-0.

Aalesund hadde lite å stille opp med på Aspmyra, og virket ustrukturerte og planløse i spillet. Bodø/Glimt var nærmere å øke enn sunnmøringene var å redusere i kampen.

Lekkert frispark

Så, etter 70 minutter, skjer akkurat det. Jan Derek Sørensen tar frispark på snaue 30 meters hold, og setter ballen rett forbi et paralysert Aalesund-forsvar. Keeper Anders Lindegaard er sjanseløs.

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Glimt var den store positive overraskelsen sist sesong, men åpnet denne sesongen svakt. Nå kan det se ut til at trener Kåre Ingebrigtsen har fått fart på sine gulkledde elever. De tre siste seriekampene har gitt sju poeng. Først ble Stabæk slått 2-1 på Aspmyra, deretter klarte Glimt 0-0 mot Tromsø 16. mai.

Mye å jobbe med

Kjetil Rekdal har mye å jobbe med når det gjelder effektiviteten. Hans gutter skapte omtrent like mye som Glimt, men matchet ikke vertenes effektivitet foran mål.

Gjestene ville ha offside da Rønning skjøt Bodø/Glimt foran etter 25 minutters spill, men scoringen ble godkjent. Like etter prøvde en oppgitt Rekdal å gjøre noen grep da han byttet ut en blek Ville Jalasto til fordel for Alexander Mathisen.

Fyrtårnet Tor Hogne Aarøy startet på benken, men fikk spille de siste 45 minuttene for Diego Silva. Heller ikke det grepet fikk fart på de oransje.

Når ti kamper er spilt står både Bodø/Glimt og Aalesund med 12 poeng.