NRK Meny
Normal

Grindhaug: – Tungt for et hjerte dette her

To skudd fra tyve meter ga Bodø/Glimt seieren over fjorårets bronsevinner i Eliteserien. Haugesund-trener Jostein Grindhaug måtte lete lenge for å finne lyspunktene.

Grindhaug

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var oppgitt etter tapet mot Bodø/Glimt.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Både Bodø/Glimt og Haugesund har hatt sin dårligste sesongstart på årevis, så lagene som møttes på Aspmyra behøvde begge tre poeng. Det skulle vise seg vanskelig for fjorårets bronsevinner i Eliteserien, som måtte se seg slått 2-1 av hjemmelaget. Før resten av Eliteserierunden spiller er nå Haugesund nede på kvalifiseringsplass, og kan ende helt på bunn om både Sandnes-Ulf og Sogndal skulle vinne sine kamper.

Laajab

Abdurahim Laajab feirer målet mot Haugesund.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

– Det er tungt for et hjerte det her, men det i alle fall godt kjenne at man lever, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More etter kampen.

– Vi skulle gjerne koblet på strømmen og hatt fullt batteri med selvtillit, men sånn er det ikke, fortalte han.

For selv om Haugesund hadde ballen mye i første omgang, så var det Bodø/Glimt som scoret målene.

Og det var Abdurahim Laajab som startet festen på hjemmebane. Etter ti minutter fikk han ballen fra et innkast, dro seg inn i banen, og sendte ballen hardt i en bue over Olav Dalen i Haugesund-målet. En positiv opplevelse for Laajab etter oppslagene tidligere i uka om at han blir etterforsket for tyveri.

Mer moro for Glimt

Rett før pause var det klart for mer jubel for hjemmelaget. Kristian Brix blir spilt gjennom på venstesiden, og han legger ballen ut foran 16-meteren. Der kom Pape «Badou» Nidaye i full fart, og bredsidet ballen knallhardt og kontrollert inn i høyre hjørne.

– Vi slipper inn to pissmål fordi vi ikke er gode nok, menter Haugesunds Tor Arne Andereassen da han snakket med C More rett etter kampen.

Etter 74 minutter scoret innbytter Alexander Stølås sitt aller første eliteseriemål da han vendte opp i feltet og lirket ballen inn ved nærmeste stolpe.

Kunne blitt flere mål

Pape «Badou» Nidaye fortsatte å skyte, og kun minuttet etter reduseringen banket han ballen i stolpen.

Fem minutter før full tid innbytter Kristoffer Haraldseid muligheten til å sette inn 2-2 og skaffe Haugesund ett poeng, men han muligens for god tid til å tenke seg om, og blåste ballen langt utenfor og over målet. Og to minutter på overtid fikk målscorer Stølås en gedigen mulighet, men også han fikk for mye luft under ballen.

Nærmere kom aldri Haugesund, som dermed passeres av Bodø/Glimt på tabellen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.