NRK Meny
Normal

Basel skremte Manchester United

Manchester United ledet 2-0 over Basel og lå an til en grei seier, men gjestene kom tilbake og sikret poengdeling.

Basels Alexander Frei

Basels Alexander Frei scoret to mot Manchester United.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Kampfakta: Manchester United - Basel

United var det beste laget før pause, mens Basel var klart bedre etter, så derfor var det ikke ufortjent at det ble poengdeling, men det kunne fort gått begge veier. Ashley Young reddet noe av æren for Manchester United med 3-3-utlikningen sin i det siste ordinære spilleminuttet.

Manchester United startet uten flere av sine beste spillere som Wayne Rooney, Javier Hernandez og Nani, og det skulle vise seg å bli merkbart utover i kampen.

NRK.no/sport fulgte kampen

To i løpet av et

Det så ut som mye av spenningen var borte etter at Welbeck scoret to mål i løpet av et minutt etter et drøyt kvarters spill av første omgang. Ved begge anledningene ble Welbeck spilt fri foran målet, og kunne enkelt sette den i mål.

Danny Welbeck og Ryan Giggs

Danny Welbeck fikk god hjelp av veteran Ryan Giggs i 1. omgang.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Ga ikke opp

Gjestene fra Basel spilte seg til flere store sjanser før pause, men det skortet på ferdighetene i de avgjørende øyeblikkene før hvilen. Etter pause skulle de likevel få lønn for strevet mot et passivt United-lag som regnet med at seieren allerede var i boks.

3 x Frei

I løpet av to minutter snudde offensive Basel kampen. Begge gangene var det Frei som scoret, men det første var det Fabian som skjøt i mål, mens Alexander nikket inn utligningen.

Bedre ble det ikke for hjemmefansen på Old Trafford da Valencia felte Streller og dommeren pekte på straffemerket. Alexander Frei var sikkerheten selv fra krittmerket. Ballen gikk i krysset, mens De Gea kastet seg den andre veien.

Basels Alexander Frei

Alexander Frei scorer sikkert på straffe

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

United-manager Alex Ferguson kastet inn Nani og Dimitar Berbatov det siste kvarteret, og det reddet i alle fall et poeng denne kvelden. Ashley Young dukket opp på den lengste stolpen og nikket inn innlegget til Nani i mål. Han sørget dermed for poengdeling i sesongens andre kamp i gruppespillet.

Benfica topper gruppe C etter at de slo Otelul Galati 1-0 på bortebane.

De neste kampene i puljen går 18. oktober. Da har Otelul Galati hjemmekamp mot United. Basel tar imot Benfica.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.