Bare sorgen for nedrykksklare Lyn

FC Lyn Oslo er definitivt klare for første divisjon etter kampen mot Fredrikstad.

Celso Borges i scoringsøyeblikket
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Lyn - Fredrikstad 0-5

Lyn endte med kun 2 seire på 30 kamper etter nok et hjemmetap, denne gangen mot Fredrikstad.

NRKSport.no fulgte kampen: Kampfakta: Lyn - Fredrikstad

Lyn-forsvaret rundspilt

Etter 23 minutter var målshowet i gang. Celso Borges fikk to sjanser alene mot Lyn-keeper Arnar Pétursson etter flott gjennomspill fra Gardar Johansson, og satte den andre enkelt i åpent mål.

Tre minutter senere glapp det igjen for Oslo-klubben.

Gardar Johansson slo inn fra venstre, og en umarkert Alex Valencia kunne enkelt heade inn 2-0 ledelse til Fredrikstad.

Lyn hadde også sine sjanser. Både Davy-Claude Angan og Jo Inge Berget var nære på, men det vil seg ikke for Lyn denne sesongen.

Rødt kort og flere baklengs for Lyn

Etter to assists var det tid for Gardar Johansson til å score på Ullevaal. I det 53. minutt havnet en retur i bena på islendingen, som enkelt satte ballen i tverrligger og inn.

Like etter felte Pétursson Fredrikstad-spiss Amin Askar alene gjennom, og ble belønnet med rødt kort og dermed straffespark til Fredrikstad.

Inn kom Lyns reservekeeper Tarjei Aase Omenås, som i sitt første minutt som eliteseriespiller måtte plukke ballen ut av nettet etter at Daniel Wass satte straffesparket sikkert i mål.

Czwarteks første

Men målshowet var ennå ikke over.

Pål André Czwartek har aldri scoret i eliteserien - før i kveld. Etter 73 minutter fikk han endelig hull på byllen, og det i sin 124. kamp i eliteserien!

Lyns tid som eliteserielag er definitivt over for denne gang, mens Fredrikstad skal ut i kvalifisering mot Sarpsborg 08 førstkommende fredag.

Fotballnyheter