NRK Meny
Normal

Barcelona eller Inter?

Barcelonas og Inters norske supportere biter negler og tror på seier i mesterligaens semifinale i kveld.

Inter mot Barcelona
Foto: STEFANO RELLANDINI / REUTERS

Det eneste de to lags supportere er enige om, er at det blir en tøff og jevn kamp, og at begge lag har en vanskelig motstander.

- Jeg tror vi vinner med det samme som vi tapte med borte, det vil si 3-1. Så håper jeg vi avgjør i ekstraomgangene, sier Barcelona-supporter Jan Roger Homme til NRK.

Vil bli offisiell

Han er én av 10-15 Barca-tilhengere som de siste par årene har jobbet for å skape en offisiell grein av Barcelonas verdensomspennende supporterklubb.

Supporternes nettside, fcbarcelona.no, har eksistert siden 2003. Men det er først de to siste årene det har blitt noe strukturert jobbing med supporterjobbingen. Det har nok en hel del å gjøre med det Barcelona har levert, tror Homme.

- Det er strenge krav for å komme dit, fordi Barcelona ønsker en "siling", slik at vi skal slippe de useriøse supporterne. Men vi er godt i gang, og jeg håper at vi skal være tatt opp innen starten av kommende sesong, sier Homme.

Saken fortsetter under videoen

Video Mourinho sier Barcelona har en besettelse

- Samles til finalen

Han tror kveldens kamp bli vanskelig, men langtfra håpløs.

- Vi vet at Inter er gode, og at det blir en svært vanskelig oppgave i kveld. Men vi vet også hva Barcelona har klart på Nou Camp i det siste, og mener derfor at vi har en god sjanse. Jeg tror iallfall vi klarer dette, sier Homme.

- Skal dere ha noen samling under kampen i kveld?

- Nei, vi har ingen offisiell samling før i en eventuell finale. Men jeg oppfordrer alle Barca-fans til å samle seg lokalt for å skape stemning og støtte oss, sier Homme.

Ny supporterklubb

Vegard Osgjelten er Inter-supporter og skribent og spiller-vurderer på nettstedet internorge.no.

- Det begynner å krible nå, ja. Vi vet det blir vanskelig i kveld, og at Barcelona er i stand til det meste på sin hjemmebane. Men vi vet samtidig at vi har et veldig bra utgangspunkt foran kampen, sier Osgjelten til NRK.

Inters supporterklubb i Norge er helt ny. Så seint som på ettervinteren i år ble nettsiden etablert, og supporterklubben har i skrivende stund 112 medlemmer.

- Vi prøver å etablere en klubb, og kanskje kan vi om ikke lenge bli en del av Inters offisielle supporterklubb, sier Osgjelten.

Sulteforet på suksess

Medlemmene bor spredt, og det er ikke aktuelt med noen medlemssamling i kveld. Istedet blir det samling ved pc-ene, der det blir løpende oppdatering og chat om kampen.

- Vi er sulteforet. Vi har ikke vunnet en europeisk turnering siden tidlig på 60-tallet, og, vi har ikke engang vært i semifinale på sju år. Så det hadde smakt enormt med en ny finale nå, sier Osgjelten.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.