NRK Meny
Normal

Bale svarte kritikerne med praktkamp

Gareth Bale (24) ble kalt «Real Madrids dårligste spiller» etter lørdagens El Clásico. Onsdag scoret han to ganger og hadde to målgivende pasninger i målfesten på Santiago Bernabéu.

Gareth Bale

Gareth Bale satte kritikerne på plass med to mål i sin første kamp fra start på Santiago Bernabéu.

Foto: Denis Doyle / Getty Images

Kampfakta: Real Madrid - Sevilla 7-3

Tidenes dyreste fotballspiller har fått så hatten passer den siste tiden.

Gareth Bale

MÅLBRØLET: Gareth Bale jublet vilt etter det første målet mot Sevilla.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Lørdag fikk han drøyt 60 minutter på banen i sesongens første El Clásico - uten å imponere. Dagen derpå kvesset spanske medier kritikerpennen, og slaktet waliserens innsats.

– Real Madrid fortsetter å spille bedre uten Bale, skrev avisen El Pais, og stemplet Bale som et bomkjøp.

– Han var Real Madrids dårligste spiller i El Clásico. Waliseren er ikke kampklar, han har ingen gnist og han gjør ingen fremgang, mente Marca-journalist Ruben Jimenez.

Onsdag - tre dager etter fiaskoen mot Barcelona - gjorde Bale kritikerne til skamme.

To mål før halvtimen

Hjemme mot Sevilla, i Bales aller første hjemmekamp fra start, startet han scoringsshowet med en perlescoring etter 13 minutter.

Bale mottok ballen like innenfor sekstenmeteren, la ballen til rette, og hamret kula opp i høyre vinkel. Bale jublet som om han scoret i en VM-finale, og gjorde sitt velkjente hjertetegn til hjemmefansen.

Kvarteret senere var han der igjen. På et frispark fra rundt 30 meter ble han tomålsscorer, etter at skuddet hans endret retning i Sevilla-muren.

Men Bale var ikke ferdig med å markere seg. To ganger var han nest sist på ballen, i det som til slutt ble en målfest av de sjeldne på hovedstadslagets tradisjonsrike hjemmebane.

Hattrick av Ronaldo

Cristiano Ronaldo scoret tre ganger, og gjorde med det sitt første hattrick for sesongen. Karim Benzema scoret Real Madrids to siste mål.

Sevilla bet godt i fra seg, og reduserte både til 3-1, 3-2 og 5-3. Men da Ivan Rakitic blåste et straffespark over med kvarteret igjen å spille, endte det med en klar Real-seier.

Målfesten er ellers historisk; Ikke siden 1996 har den vært en mer målrik kamp i La Liga, ifølge CMore-ekspert Petter Veland.

«Los Galacticos» er nå oppe på 25 poeng, men likevel seks poeng bak serieleder Barcelona.

Gareth Bale fikk forøvrig sin første hele kamp for Real Madrid. 24-åringen har nå nettet tre ganger i Real Madrid-drakt. Mange er nok spent på hva de spanske journalistene skriver i torsdagens aviser...

Gareth Bale scoret mot Sevilla

BALES HERLIGE REVANSJE: Gareth Bale var mannen alle snakket om etter onsdagens målfest på Santiago Bernabéu.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Fotballnyheter