Marca: Real Madrid vil ha Ødegaard i A-stallen

Til tittelen «sommerens drøm» pryder Martin Ødegaard for aller første gang Marcas forside som avisens opplsag.

Cristiano Ronaldo, Martin Odegaard

MER AV DETTE? Martin Ødegaard tar plassen til Cristiano Ronaldo etter 58 minutter av seriekampen mot Getafe 23. mai. Faksimile: Marca

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap

Årsaken er at Real Madrid føler seg trygge på at 16-åringen er god nok for en fast plass i A-lagsstallen fra og med kommende sesong.

Ødegaard Marca

FORVENTES Å LEVERE: Martin Ødegaard vil bruke sommeren til å sikre seg en plass i Real Madrids A-lagsstall, tror klubben. FAKSIMILE: Marca.

Marca vier fredag stor oppmerksomhet til Norges største fotballstjerne og avisen skriver at den spanske hovedstadsklubben tror Martin Ødegaard i sommerens treningskamper vil vise at han fortjener en fast plass i klubbens førstelagstropp.

LES SAKEN: Stortalent om Ødegaards utvikling: – Surrealistisk

Sommerturné

Siden overgangen til hovedstadsklubben i januar har den tidligere Strømsgodset-spilleren vekslet mellom å trene med reservelaget Castilla og stjernene på A-laget.

Unggutten har under Zinedine Zidanes ledelse spilt de fleste kampene på klubbens reservelag, men fikk omsider debuten på førstelaget da han spilte de siste 32 minuttene av seriekampen mot Getafe 23. mai.

Nå ligger det meste til rette for at det blir langt flere minutter på supertalentet. Ødegaard har selv bekreftet at han skal være med på Real Madrids sommerturné i Australia og Kina, hvor kamper mot storlag som Manchester City, Roma, AC Milan og Inter Milan venter.

LES SAKEN: Ødegaard etter debuten: – Stolt og glad

Ny sjef

Det har blitt spekulert i hvorvidt Ødegaard bør lånes ut, ettersom Castilla feilet i å rykke opp til nivå to i Spania og Ødegaard derfor har en dårlig utviklingsarena.

Klubbens nye manager Rafael Benitez er imidlertid mer kjent for å rullere på laget enn sin forgjenger Carlo Ancelotti.

Kanskje kan nettopp dét bli avgjørende for at Real Madrid mener det er bedre for Ødegaard å bli værende i «Los Galacticos» også kommende sesong.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp