Brast i gråt etter å ha sikret historisk tittel

Følelsene tok overhånd da Carlos Bacca (28) skjønte at hans to mål ga Sevilla både europaliga-tittel og en plass i mesterligaen.

Bacca

I EKSTASE: Carlos Bacca felte først gledestårer på sidelinjen før han tok imot hyllesten fra supporterne.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Bacca

JUBLET MED DATTEREN: Carlos Bacca.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Colombianeren hadde nemlig blitt byttet ut noen minutter før slutt etter å ha sendt Sevilla opp i 3-2-ledelse, som skulle stå seg kampen ut.

TV-kameraene fanget opp Bacca, som slapp hodet i armene og hulket av glede på innbytterbenken. Deretter tok han med seg det colombianske flagget og løp ut til tilskuerne.

Her satt også familien og datteren, og Bacca tok med seg en gråtende datter på en æresrunde rundt banen.

Historiske

Seieren betyr at Sevilla, som var regjerende mester, er den første klubben med fire europaliga- eller UEFA-cuptitler. Og triumfen gir også en ekstra godbit:

Sevilla-fansen måtte nemlig se at 4.-plassen og det siste mesterliga-vinduet glapp til Valencia med ett poeng i La Liga, og dermed måtte spanjolene ta omveien til verdens gjeveste klubbturnering med seier over «askeladden» Dnipro.

Dnipro-ledelse

Men ukrainerne, som blant annet slo ut Olympiakos og Napoli på vei til finalen, yppet seg lenge mot rødtrøyene.

Nikola Kalinic sendte Dnipro i ledelsen allerede etter sju minutter, og selv om Sevilla snudde kampen i 1.-omgang ved Grzegorz Krychowiak og Bacca, slo overraskelseslaget tilbake igjen med en frisparkperle fra Ruslan Rotan i det 44. minutt.

I 2.-omgang handlet imidlertid det aller meste om spanjolene, som presset voldsomt for vinnermålet.

Et drøyt kvarter før slutt fikk de også betalt da Bacca ble spilt gjennom og banket inn 3-2 med venstrefoten. Det var hans sjuende mål i europaligaen denne sesongen.

Dnipro leverte en helhjertet sluttspurt, men det var likevel fullt fortjent at Sevilla fikk heve pokalen – igjen.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England