NRK Meny
Normal

Australia deppet etter nesten-sensasjon: – Hjerteskjærende

Australia og Tim Cahill var nær ved å sjokkere Nederland i kveldens høydramatiske kamp. En keepertabbe ødela alt for de australske heltene, som var langt nede etter tapet.

Se høydepunkter fra kampen Australia - Nederland her. Kommentatorer: Mads Håby og Ole Rolfsrud.

SE VIDEO: Her kan du se høydepunktene fra den høydramatiske kampen mellom Australia og Nederland.

Laster innhold, vennligst vent..
Mat Ryan

Mathew Ryan var langt nede etter 3-2-tapet. Han burde ha vært bedre på Nederlands siste scoring.

Foto: Jon Super / Ap

– Hjerteskjærende. Jeg skulle gjerne sett at gutta fikk noe igjen for innsatsen de la ned i dag. Det er svært skuffende, sier Australias trener Ange Postecoglou.

Australia–Nederland. Ikke akkurat en kamp det lukter svidd av, men kveldens oppgjør ble et av de mest nervepirrende til nå i dette mesterskapet.

Kampen hadde det meste: Praktmål, kjappe utligninger, en keepertabbe og ikke minst et billig straffespark.

Stor dramatikk

Det så lenge ut til at Australia kom til å stjele – i hvert fall – ett poeng fra de nederlandske stjernene, men unge Memphis Depay (20) ville det annerledes. I det 68. minutt sendte han av gårde et enkelt skudd mot den australske keeperen Mathew Ryan.

Sistnevnte skulle bare legge seg ned å plukke ballen, men var for treg og dermed sto det 3–2 til Nederland, noe som også ble sluttresultatet.

– For en dramatikk! Den skal Ryan ha. En god keeper skal ta den, sa Egil Drillo Olsen, tidligere norsk landslagstrener og nå ekspertkommentator i TV 2.

Trist for Ryan. Og ekstremt trist for Australia, som absolutt hadde fortjent mer etter en vanvittig forestilling. Målscorer Robin van Persie kunne puste lettet ut etter seieren.

– VM er den beste turneringen i verden, der alle de beste spillerne er med. Det er tøft, og i dag var det tøft mot Australia. Det vil det også være i neste uke og uken etter det. Dette er VM, sier van Persie.

Her trenger vi et godt gammeldags referat for å skjønne hvor dramatisk dette faktisk var:

Praktmål

Australia rystet nemlig Nederland fra start og styrte spillet fullstendig de første 20 minuttene. Van Gaals menn lå lavt og hadde mer enn nok med å forsvare seg.

– Det er nesten en sensasjonell åpning på kampen. Det er Australia som styrer og preger kampen, sa Drillo.

Men så – ut av intet – ble Arjen Robben spilt fri. Den nederlandske stjernens føtter gikk som trommestrikker på det grønne gressteppet og på 14 meter avsluttet Robben knallhardt i borteste hjørnet med venstrefoten. 1–0. Fullstendig ufortjent, vil mange si.

«Socceroos» deppet imidlertid ikke lenge. 14 sekunder etter avspark mottok Australias største stjerne, Tim Cahill, en høy ball elleve meter foran Nederland-målet. Cahill nølte ikke og klinte til på helvolley. Ballen gikk i en formidabel fart via tverrliggeren og i mål. Et av VMs vakreste mål var et faktum – 15 sekunder etter avspark.

– Cahill med en halv van Basten ... mot Nederland. Kjedelige greier, dette mesterskapet, skrev fotballekspert Lars Tjærnås humoristisk på sin Twitter-profil rett etter scoringen.

Cahill har for øvrig rekorden for den raskeste scoringen etter avspark i MLS. Han scoret syv sekunder ut i kampen mot Houston Dynamo i fjor.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Australia utligner rett etter avspark

SE VIDEO: Tim Cahill scoret 15 sekunder etter at Australia hadde tatt avspark. Målet er et av de aller flotteste i årets VM.

Billig straffespark

Etter hvilen fortsatte Australia å overraske Arjen Robben og Co, og i det 53 minutt fikk gultrøyene et svært billig straffespark. Bozanik skjøt ballen rett i hånden på Janmaat fra svært kort hold og dommer Djamel Haimoudi pekte umiddelbart på straffemerket.

Arjen Robben

Arjen Robben scoret sitt tredje VM-mål.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Nederland raste mot dommeren til ingen nytte. Også Egil Drillo Olsen var frustrert i kommentatorboksen.

– Det er ille at det blåses straffe der. Det ser jo ut som spilleren prøver å unngå ballen. Det er trist med sånne straffespark, sa Drillo.

Jedinak gjorde som alle andre straffeskytterne til nå i VM, han satte ballen sikkert i nettet. 2–1.

Svarte umiddelbart

Men ledelsen varte ikke lenge. Denne gangen var det Nederland sin tur til å svare med en gang. Fire minutter etter 2-1-scoringen var Robin van Persie fullstendig fri i Australias 16-meter og banket inn utligningen. 2-2!

Hverken Australia eller Nederland var fornøyd med ett poeng og lagene fortsatte i et forrykende tempo. Drøye ti minutter etter scoringen var Australia frempå igjen og Leckie burde ha sendt gultrøyene opp i ledelsen etter kampens kanskje aller største sjanse:

Oar kunne ha skutt, men valgte å sende en knallhard ball inn i feltet. Ballen traff Leckie hardt på brystet og fortsatte i retning mål, men keeper reddet.

I stedet var det altså Nederland som kunne juble for seier etter å ha sent ballen i mål kun ett minutt etter målsjansen.

Dermed står Nederland med seks poeng på to kamper. Australia ligger sist i gruppen med null poeng.

Memphis Depay

Et bilde sier mer enn tusen ord. Har du ikke lest artikkelen over, får du likevel med deg det hva den handler om ved å kikke på dette bildet.

Foto: JUAN BARRETO / Afp

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.